Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

19 gadus vecais Tolvanens dosies palīgā Somijai, brīva paliek tikai vārtsarga vieta

Agris Suveizda

19 gadus vecais Tolvanens dosies palīgā Somijai, brīva paliek tikai vārtsarga vieta
Ēli Tolvanens olimpiskajās spēlēs
Foto: AP/Scanpix

Somijas Hokeja federācija savā mājaslapā paziņoja, ka Nešvilas "Predators" uzbrucējs Ēli Tolvanens piekritis spēlēt pasaules čempionātā un uz ledus, visticamāk, izies jau nākamajā spēlē. Tolvanens kļuvis par devīto spēlētāju izlasē no NHL.

Šonakt Nešvilas "Predators" Stenlija kausa otrās kārtas septītajā spēlē mājās ar 1:5 kapitulēja Vinipegas "Jets", un līdz ar to atbrīvojās četri somu hokejisti, kuri pārstāv Nacionālās hokeja līgas regulārās sezonas čempioni. Kā pirmais uz pasaules čempionātu doties piekritis 19 gadus vecais Ēli Tolvanens.

Pagājušajā vasarā "Predators" somu uzbrucēju draftēja ar 30. numuru, un Tolvanenam šī sezona bijusi visai piesātināta. Lielāko tās daļu Tolvanens pavadīja vienā no Kontinentālās hokeja līgas spēcīgākajām komandām Helsinku "Jokerit", regulārajā sezonā ar 36 (19+17) punktiem 49 spēlēs būdams tās otrais rezultatīvākais spēlētājs. Gagarina kausā "Jokerit" izstājās otrajā kārtā, ar 2-4 piekāpjoties Maskavas CSKA. Tolvanenam 11 spēlēs septiņi (6+1) punkti.

Pēc tam Tolvanens devās uz Ziemeļameriku, aizvadot pirmās trīs spēles Nacionālajā hokeja līgā, bet Stenlija kausā viņš uz ledus vēl nedevās. Tāpat gadu mijā Tolvanens piedalījās pasaules U20 čempionātā, kur Somija ceturtdaļfinālā piekāpās Čehijai (3:4 bullīšos), bet Tolvanens piecās spēlēs tika pie sešiem (1+5) punktiem. Savukārt februārī viņš spēlēja olimpiskajās spēlēs, kur arī Somija izstājās ceturtdaļfinālā, ar 0:1 zaudējot Kanādai. Tolvanenam piecos mačos deviņi (3+6) punkti. Trīs mačus viņš aizvadīja arī Eirotūrē.

Somija pasaules čempionātam šajā pēcpusdienā pieteikusi arī 22 gadus veco aizsargu Niko Mikolu, kurš kopā ar "Tappara" kļuva par valsts vicečempionu. Līdz ar to somi ir aizpildījuši visas 22 laukuma spēlētāju vietas un mājās aizsūtīja "Jokerit" uzbrucēju Miku Niemi. Pāri palikusi vairs tikai viena vārtsarga pozīcija, kuru acīmredzot ieņems kāds no "Predators" vārtu vīriem - Peka Rinne vai Jūse Saross. Pasaules čempionātā neredzēsim "Predators" uzbrucēju Mīku Salomeki.

Somija turnīru sāka ar graujošām uzvarām pār Dienvidkoreju (8:1), Latviju (8:1) un Norvēģiju (7:0), bet ceturtajā mačā negaidīti piekāpās mājiniekiem dāņiem (2:3). Nākamo spēli Somija aizvadīs rītvakar plkst. 21:15 pēc Latvijas laika pret Kanādu, un paredzams, ka jau tajā uz ledus dosies Tolvanens, kurš Dānijā ielidos rīta pusē.

Izmantotie resursi:
Leijonat.fi - Eeli Tolvanen mukaan Leijonien...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 19:46, pirms 6 gadiem
lukaz23 rakstīja: Protams,protams,ja pafantazē tad somi var netikt arī 1/4fināla,ja izgāzīs spēli pret Ger. Pieņemot ,ka Kanāda un ASV viņus uzvar pamatlaikā
😁😁😁😁😁