Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" par kluba ģenerālmenedžeri apstiprina Boterilu

Krišs Upenieks

"Sabres" par kluba ģenerālmenedžeri apstiprina Boterilu
Džeisons Boterils un Džims Raterfords
Foto: Pittsburgh Penguins

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo ''Sabres'' vadībā ceturtdien apstiprinājusi, ka turpmāk ģenerālmenedžera pienākumus pildīs Džeisons Boterils, kurš amatā apstiprināts trīs nedēļas pēc Tima Mareja atlaišanas.

''Esam priecīgi par Džeisona pievienošanos Bufalo ''Sabres'' ģimenei. Džeisona ir labas zināšanas par hokeju, pieredze drafta izvēlēs un spēlētāju attīstībā, un viņa pieeja pret menedžmentu izcēlās interviju laikā. Džeisons ir izveidojis sev labu līdera reputāciju, kuram ir ciešas attiecības ar spēlētājiem un pārējo komandu, kas ir apkārt viņam,'' tā izteicās ''Sabres'' kluba īpašnieks Terijs Pegula.

40 gadus vecais Boterils hokejista karjerā lielāko spēļu aizvadīja Amerikas Hokejā līgā (AHL), bet 88 spēles aizvadīja arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), sakrājot piecus vārtus un deviņas rezultatīvas piespēles. 2006. gadā Džeisons kļuva par Dalasas ''Stars'' skautu.

Pēc vienas sezonas Dalasā Boterils pārcēlās uz Pitsburgas ''Penguins'', kur tika apstiprināts par direktoru ar hokeju saistītos jautājumos. Kopš 2009. gadā Boterils strādāja kā ''Penguins'' ģenerālmenedžera asistents, vienlaicīgi esot AHL kluba Vilksbēras/Skrentonas ''Penguins'' ģenerālmenedžeris.

20. aprīlī ''Sabres'' īpašnieks Pegula no amatiem atbrīvoja gan galveno treneri Denu Bailsmu, gan ģenerālmenedžeri Timu Mareju.

Šosezon Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā ''Sabres'' Austrumu konferencē ierindojās 15. vietā 16 komandu konkurencē ar 82 spēlēs izcīnītiem 78 punktiem. Girgensons nospēlēja 75 spēles, kuru laikā guva septiņus vārtus, atdeva deviņas rezultatīvas piespēles un iekrāja lietderības koeficientu mīnus septiņi.

Girgensons pirms šīs sezonas parakstīja vienas sezonas līgumu ar ''Sabres'', tādējādi arī Latvijas hokejista situācija šobrīd ir neskaidra.

Izmantotie resursi:
Sabres hire Penguins' Jason Botterill as...

  -1 [+] [-]

, 2017-05-11 18:46, pirms 7 gadiem
It kā tas kaut ko mainīs...

     [+] [-]

, 2017-05-11 18:54, pirms 7 gadiem
Vietas jau vajag aizpildit.