Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Grigorjevs: "Atgriezās Māliņš un sapratu, ka nespēlēšu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Grigorjevs: "Atgriezās Māliņš un sapratu, ka nespēlēšu"
Dmitrijs Grigorjevs (''Spartaks'')
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Šodien SMScredit.lv Virslīgā tika izspēlēta 6.kārtas pēdējā spēle, bet kārta startēja piektdien ar "Mettas"/LU un "Spartaka" maču (1:2). Pēc cīņas Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju komandas vārtsargu Dmitriju Grigorjevu.

Paraksturo spēli!
Spēle bija saspringta. Bija momenti, varējām sist iekšā agrāk nekā to izdarījām ["Spartaks" 54. un 68.minūtē no 0:1 panāca 2:1 - aut.], taču mums nesanāca - arī viņu vārtsargs labi spēlēja, glāba komandu.

Ielaistajos vārtos, kaut arī bija rikošets, nevarēji pagūt noreaģēt?
Varbūt arī varēju, bet... gols paliek gols. Neko nevaru komentēt, kā bija, tā bija. Žēl, ka nepaliku uz nulles, jāstrādā tālāk.

Kāpēc 1.puslaikā spēlējāt tik vāji un kas ar pendeļu sišanu? Kausā vienus no četriem iesitāt, šodien atkal nekā.
Pārtraukumā sapurinājām viens no otru, un 2.puslaikā izdevās "pielikt". Savukārt par pendelēm - nedomāju, ka mums būtu kaut kāds psiholoģisks slogs. Šoreiz vienkārši viņu vārtsargs labi nospēlēja.

Spēles pēdējās sekundēs pretinieku vārtsargs devās uz stūra sitienu izpildi, un mēģināja tev traucēt. Kas tādās situācijās jādara?
Nekas sevišķs, jāuztver mierīgi.

Pagājušo gadu biji rezerves vārtsargs "Skonto". Vai neuzskati to par daļēji pazaudētu gadu? Varbūt jau pērn varēji pāriet uz komandu, kur būtu pamatsastāva vārtsargs?
Spēļu prakse man "Skonto" bija - spēlēju dublieru komandā. "Skonto" ir ļoti stipra komanda, un ir vērtīgi atrasties tādā. Guvu milzīgu pieredzi. Biju vienā komandā ar tādiem vīriem kā Juris Laizāns, Fertovs, Gabovs, Klimiašvili, Mingazovs. Tādam spēlētājam kā man tas daudz ko nozīmē. Viņi ir īsti profesionāļi, treneris arī ļoti spēcīgs.

Ar treniņprocesu un spēles "Spartakā" esi apmierināts?
Jā, esmu apmierināts, taču tas vēl neko nenozīmē, ka tik daudz spēlēju - katrā treniņā sevi jāapliecina no jauna un no jauna. Man ir spēcīgs konkurents - Pāvels Davidovs. Vārtsargu treneris? Nē, nav, mēs ar Davidovu divatā strādājam.

Pastāsti, kā notika pāreja no "Skonto" uz "Spartaku"?
"Skonto" atgriezās Māliņš, un es pats sapratu, ka pie spēlēšanas būs grūti tikt. "Skonto" nāca pretī, izrunājos arī ar treneri Tamazu, viņš mani saprata, un mani palaida uz "Spartaku".

  +2 [+] [-]

, 2015-05-11 23:40, pirms 9 gadiem
Tajās nedaudzajās spēlēs, kuras Grigorjevs Skonto sastāvā aizvadīja, viņš ļoti labi izskatījās un pašam 22 gadu vecumā loģiski, ka negribas soliņu deldēt, ja priekšā Māliņš un Pavlovs. Šobrīd gan Skonto, šķiet, Pavlovs Māliņu ir izkonkurējis, bet Grigorjevam tāpat būtu maz iespēju tikt pie spēles laika.

Spartaka rindās sevi ir atzīstami parādījis pirmajās spēlēs un sezonas ievadā bija diezgan gara sausā sērija viņam, ja nemaldos 4 spēļu garumā. Katrā ziņā interesants spēlētājs ar labu potenciālu, kurš, atgriezdamies no Zviedrijas, jau Jelgavas rindās 2012. gada sezonā sevi labi pieteica.