Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savens: "Redzēsiet – tagad iesim tikai uz augšu"

Agris Suveizda

Savens: "Redzēsiet – tagad iesim tikai uz augšu"
Mants Savens ar bumbu
Foto: Kristaps Ozoliņš, Rīgas "Daugava"

Rīgas "Daugava" SMScredit.lv Virslīgas pirmā apļa pēdējā kārtā pieveica tiešo konkurenti "Mettu"/LU (2:0), beidzot izcīnot pirmo uzvaru šosezon un beidzot pametot pēdējo vietu turnīra tabulā. Komandas kapteinis Mants Savens ir pārliecināts, ka tagad "Daugavas" līkne ies tikai uz augšu.

- Beidzot pirmā uzvara. Ilgi gaidījāt?
- Protams, ka ilgi. Gaidījām līdz apļa pašai pēdējai kārtai. Spēle bija uz divām pusēm – vai nu mēs ejam uz augšu, vai paliekam pēdējā vietā. Apliecinājām, ka komandai ir raksturs un cīnīsimies līdz beigām. Domāju, ka nākamā spēle visu parādīs.

- Kādi, tavuprāt, bija galvenie iemesli tik sliktam sezonas sākumam?
- Nezinu. Domāju, ka vispirms traumu dēļ izkrita vairāki spēlētāji un pēc tam sekoja slikts sezonas sākums. Varbūt nedaudz iekritām psiholoģiskā bedrē. Ļoti daudz vārtu ielaidām pēc 80. minūtes – puiši psiholoģiski sabruka. Kā saka, uzvara ir labākās zāles, un uz šo spēli izgājām kā uz pirmo visā čempionātā. Aizmirsām visas iepriekšējās spēles, un tagad viss ies tikai uz augšu – redzēsiet!

- Arī tev bija savainojums. Kas tev bija, un kā ar veselību ir tagad?
- Bija sastiepts augšstilba muskulis. Izlaidu trīs spēles un pamazām atsāku spēlēt. Tagad it kā nejūtu nekādas sāpes, tomēr spēles beigās savainojums nedaudz lika sevi manīt.

- Par spīti katastrofālajam sākumam, uz kuru vietu, tavuprāt, varat pretendēt?
- Ja salīdzinātu pēc pirmajiem puslaikiem, tad domāju, ka varētu tēmēt uz pirmo otro vietu. Tad varbūt vajadzētu čempionātā spēlēt pa 40-45 minūtēm. Jokoju, protams. Bija daudz negāciju, bet apli pabeidzām uz pozitīvas nots. Tagad iesim uz augšu.

- Kāds vispār bija noskaņojums komandā – sarunas laukumā, jo īpaši no trenera puses, nebija paaugstinātos toņos?
- Nē. Neesam jau bērnudārzā – visi saprot, ka, ja vēlas spēlēt lielo futbolu, tad tādi padomi no malas ir normāli un nepieciešami. Ārpus laukuma viss ir kārtībā un visi viens pret otru izturas draudzīgi. Par to nevajag apvainoties, tad viss būs normāli.

- Komandā ir vairāki spēlētāji, kuri agrāk Virslīgā nebija spēlējuši – Vītolnieks, Apiņš. Kā viņi ir iejutušies?
- Viņi ir jauni, un viņiem vēl viss ir priekšā. Viņi vēl tikai sāk spēlēt lielo futbolu un pagaidām ir nedaudz grūti, bet puiši ir gudri un labi un viņi pamazām progresē.

- Ziemā daudz spēlētāju komandu pameta. Kāpēc tu paliki?
- Kādam jau bija arī jāpaliek (smejas). Sarunas ir sarunas, bet nekā tāda konkrēta man nebija.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-11 12:39, pirms 10 gadiem
Īsts kapteinis. Un ir arī redzams, ka viņš grib spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 13:13, pirms 10 gadiem
Ko gan viņš citu var teikt?!