Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļubšis: "Gongadze ir uzbrucējs, kuru noteikti gribētu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ļubšis: "Gongadze ir uzbrucējs, kuru noteikti gribētu"
Virginijus Ļubšis
Foto: fksuduva.lt

Piedāvājam Virslīgas spēles Rīgas "Daugava" - "Ilūkste" (4:0) pēcspēles preses konferences atreferējumu.

Vladimirs Pačko, "Ilūkstes" treneris: "Uzvarēja spēcīgākais. Mums, protams, netrūkst problēmu. Skaidrs, ka futbolā nav brīnumu - savākties divas nedēļas pirms čempionāta sākuma, visu spēlētāju gatavības pakāpe ir dažāda, mums arī vienkārši ir kadru problēmas. Šodien pirmo reizi spēlējām zaļajā laukumā, turklāt ar laukumu bija jācīnās - tāpat kā Ļubšis esmu kombinacionālas spēles atbalstītājs. Virginiju pazīstu sen - Turcijā savulaik dzīvojām kopā, viņš ar "Ekranas", es ar Krievijas 1. divīzijas komandu "Neftekhimik". Skatījos viņu darbu, ļoti imponēja, "Ekranas" labu futbolu spēlēja. Arī Rīgas "Daugava" tagad kvalitātes ziņā manā skatījumā ir labākā komanda. Tas nav kompliments, bet patiešām tā arī ir. Jā, kausā netika pāri Liepājai - tur Intenberga nopelns un arī veiksme palīdzēja. Principā tik īsā laikā radīt tādu komandu kā "Daugava", kas spēlē tik interesanti, ir liels sasniegums. "Daugava" jau tagad ir pretendente uz visaugstākajām vietām. Šodien "Daugavai", kas ir saspēlēta un tehniska, šāds laukums vēl vairāk nāca par sliktu nekā mums.

Mums, protams, savas problēmas. Jauns vārtsargs, 20 gadi, nu nav gatavs Virslīgai. Puisis peld, ne vienmēr laicīgi saka priekšā, no tālākas distances daudz laiž iekšā. Protams, ne viņš ir vainīgs zaudējumos, bet kopumā trūkst pārliecības, arī aizsardzībā ne visi varēja spēlēt. Tāpat Kaspars Svārups izgāja laukumā uz maiņu uz špricēm. Bija izmaiņas, spēlētāji mainīja pozīcijas un klājās grūti - ātri ielaidām divus vārtus un bija jānotiek brīnumam, lai varētu paņemt punktus. Vismaz centāmies un ieguvām pieredzi.

Problēma arī tāda, ka bāzējamies Daugavpilī. Šobrīd Ilūkstē laukumu taisa, būvē stadionu, tribīnes, kas ir mēra Stefana Rāznas nopelns. Taču stadions gatavs būs tikai jūnija beigās. Tagad mēs te uz viena mākslīgā laukuma, te uz otra, te mežā paskraidām. Nākas izgrozīties... Ar tādām komandām kā "Skonto" un Rīgas "Daugava" mums pagaidām pagrūti cīnīties."

Vai ir iespējas paplašināt sastāvu, lai vismaz varētu pilnībā aizpildīt pieteikumu?
"Ir mums pieteikumā 1994.-95. gadā dzimuši Ilūkstes jaunieši, taču viņi mācās un šodien nevarēja paspēt no skolas. Adamjonoks ir savainots. Soliņš ir īss, šodien arī Abramenko palūdza pārtraukumā nomainīt, jo sajuta sāpes mugurā, Sokoļskis nevesels. Jāizcieš līdz transfēru periodam. Vispār mums ir nodoms uzaicināt 2-3 leģionārus, darbs notiek. Jau minēju, ka pirms sezonas darbs notika pēdējā brīdī. Vārtsargu toreiz meklējām BFC "Daugavā" - Čižovu slikti pazinu, Pahars man par viņu stāstīja - puika nav slikts, taču vēl nav nobriedis, pats peld, aizsargi nervozē. Būtu vairāk pieredzējis vārtsargs, mums būtu vieglāk. Par Rīgas "Daugavas" komplektāciju varu tikai apskaust."

Transfēru periodā Jūsu komandas galvenais mērķis būs vārtsarga iegūšana?
Principā jā. Taču arī aizsardzībā un pārējās līnijās vajadzīgs pastiprinājums. Ir mums savi plāni un iestrādnes. Saprotu, ka Ilūkstes variants nav no labākajiem, maza pilsētiņa un tuvu ir Daugavpils, tādējādi "Jelgava" un "Metta/LU" ir dodama priekšroka, tomēr, domāju, visu noteiks sportiskais princips."

Virginijus Ļubšis, Rīgas "Daugavas" treneris: "Man lielākais pretinieks šodien bija Ilūkstes komanda un laukums. Ja zinātu, ka laukums ir tādā stāvoklī, pacenstos šīs pēdējās divas spēles pirms 15 dienu pārtraukuma vēl tomēr aizvadīt mākslīgajā laukumā. Šeit futbolu pagaidām ir grūti spēlēt. Bumba lēkāja. Varbūt laukums tāds, jo ziema aizkavējās, bet tiešām grūti spēlēt. Otrdien mums būs 1. apļa atslēgas spēle ar "Ventspili" un, domāju, būs daudz cīņas, bet futbola... nezinu.

Šodien ne pārāk patika 2. puslaiks mūsu izpildījumā - bija daudz haosa, bet trūka prātīga futbola. Pretinieku rindās patika Gongadze - uzbrucējs, kuru noteikti gribētu. Futbolists, kurš ieķeras bumbā, spēlē viens pret vienu, nebaidās, iet un iet. Iespējams, mums nedaudz paveicās, ka iesitām šos divus ātros vārtus pret jauno vārtsargu. Guvām vārtus, bet ar sniegumu neesmu pārāk apmierināts. Brīžiem pārturējām bumbu, gribētos, lai viss ātrāk notiktu. Protams, ir grūti spēlēt ar 2-3 pieskārieniem, ja tu pārej no gludas virsmas uz šādu. Jācer, ka 2-3 nedēļu laikā laukums kļūs labāks."

Varbūt ar "Ventspili" tomēr labāk spēlēt uz mākslīgā seguma? "Nē, tagad mainīt jau ir par vēlu, viss ir apstiprināts, nav variantu. Arī paši esam vainīgi - parunājām, apstiprinājām, bet paši nepārbaudījām. Nu pirmdien varbūt palīdzināsim šo laukumu un būs labāk. Lietus arī noderētu, tad laukums palīdzinātos."

Kādas ir "Ventspils" stiprās un vājās puses? "Vājās negribu teikt, bet stiprās - labs uzbrukums, laba vidējā līnija, ļoti labi flangi. Cik redzēju viņu spēles, tikai "Skonto" viņus patiešām apspēlēja pēc būtības. Domāju, mums ar "Ventspili" būs līdzīga, grūta spēle. Mūsu pluss ir tāds, ka tagad gandrīz visi ir atveseļojušies, arī Veļulis drīzumā būs pilnīgā kārtībā. Man ir galvassāpes, kuru likt sastāvā - šodien ne pārāk patika uzbrucējs, gribētu paskatīties Suraču, taču traucē leģionāru limits."

Kāpēc pret vājo "Ilūksti" neizšķīrāties spēlēt ar diviem uzbrucējiem un, piemēram, neizlaidāt Grebi?
"Varbūt varējām, bet domājām par spēli ar "Ventspili" - gribējām šodien nospēlēt labi un pie reizes sagatavoties "Ventspilij". Turklāt Grebim vajag blakus mazu, veiklu partneri, varbūt tādu kā Kārkliņu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Friend123
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-11 22:39, pirms 11 gadiem
Gongadzem ir savi plusi un savi mīnusi. Skrējējs viņš nekad nav bijis un nebūs, taču viņš māk atrasties pareizā vietā pareizā laikā, tāpat kā Rudņevs. Viņam ir vārtu gūšanas garša, un tikai ar tās palīdzību viņš pērn kļuva par līgas labāko snaiperi.

Par Ilūksti paturpinot, tik tiešām jājautā, cik ilgi Pačko piesauks vēlo komplektāciju? Tagad taču bija ilgs pārtraukums, lai sagatavotos starp mačiem. Ja reiz Pačko ir tik ļoti neapmierināts ar Čižovu, varbūt jāiemēģina Pilacs vai tas krievu leģionārs Sočavo? Ilūkstei pieteikumā ir četri vārtsargi. Kvalitāte gan droši vien nav vienādojama ar kvantitāti.