Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase ar Krištopānu priekšgalā kvalifikāciju turpinās Tallinā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase ar Krištopānu priekšgalā kvalifikāciju turpinās Tallinā
Dainis Krištopāns. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli šovakar pulksten 19:30 aizvadīs Latvijas handbola izlase, kas Tallinā spēkosies ar Igauniju. Ziemeļu kaimiņi, lai gan spēlē ātru un modernu handbolu, piedzīvojuši tikai zaudējumus. Tiešraide "TVPlay Sports" kanālā.

Mūsu handbolistiem kvalifikācija sākās oktobra beigās ar zaudējumu viesos pret Slovēniju – 21:27. Slovēņi olimpiskajās spēlēs bija ceturtdaļfinālā, bet pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā tika pie bronzas. Četras dienas pēc zaudējuma pret galvenajiem favorītiem sekoja arī pirmā uzvara, Valmierā ar 29:25 pārspējot Nīderlandi. Pirmajā puslaikā izdevās iegūt sešu vārtu pārsvaru, kas tika noturēts. Rezultatīvākais Latvijas valstsvienības rindās bija Māris Veršakovs, kurš pirmajā mačā guva sešus vārtus, bet uzvarā izcēlās ar 11 precīziem metieniem.

Tikmēr ziemeļu kaimiņiem igauņiem kvalifikācija sākās jau 2016. gada novembrī, jo viņiem bija jāstartē tās pirmajā fāzē. Grupā izdevās aiz muguras atstāt Turcijas un Kosovas handbolistus, nopelnot vietu galvenajā kvalifikācijā, kur piedzīvoti tikai zaudējumi – viesos 25:35 pret Nīderlandi un mājās 20:31 pret slovēņiem. Tādējādi Igaunija pašlaik ir grupas beigās, bet trešo vietu ieņem Latvija, kam gan ir vienāda bilance ar Nīderlandi. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras no astoņām trešo vietu ieguvējām.

"Igaunija sākusi spēlēt ļoti ātru handbolu. Protams, tur viss tiek pakārtots līderiem. Abas spēles esmu noskatījies un izanalizējis. Kamēr spēki ir, igauņi spēlē ātru un modernu handbolu, bet fiziskā sagatavotība vismaz pirmajās divās spēlēs nebija tāda, lai viņi varētu izskriet visu spēli. Gan pret Slovēniju, gan pret Nīderlandi pirmo puslaiku viņi spēlēja līdzīgi, taču turpinājumā vienkārši salūza. Abās spēlēs Igaunijai ļoti labi spēlēja vārtsargi, kuri pretiniekiem sagādāja problēmas. Viņi spēlē 6-0 aizsardzību – ne pasīvu, bet aktīvu aizsardzību. Tam arī jābūt gataviem," pretiniekus raksturoja Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins.

Viņa vadītajai komandai nevarēs palīdzēt kapteinis Ingars Dude, taču ierindā būs Latvijas handbola lielākā zvaigzne Dainis Krištopāns, kurš pirms astoņām dienām palīdzēja Skopjeas "Vardar" komandai triumfēt SEHA līgā, nopelnot fināla MVP balvu. Izšķirošajā mačā Krištopāns bija rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem. Uščins no citiem līderiem izcēla Veršakova sniegumu un to, ka pēdējā laikā arvien vairāk sācis spēlēt vārtsargs Artūrs Kuģis. Savukārt iztrūkumu sakarā minams ne tikai Dude, bet arī Artūrs Lazdiņš, Rihards Leja un Normunds Seņkāns, kuriem ir savainojumi, kā arī Jānis Pavlovičs, kurš izlasē nav ģimenes apstākļu dēļ.

Jau pēc trim dienām Latvijas un Igaunijas valstsvienības spēkosies Valmierā, bet kvalifikācijas pēdējais posms tiks aizvadīts jūnijā – vispirms mājās pret slovēņiem, bet punkts tiks likts principiālā duelī Nīderlandē.

4. grupa

VKomandaUZ+/-P
1.Slovēnija20+174
2.Nīderlande11+62
3.Latvija11-22
4.Igaunija02-210

Latvijas izlase

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Riihimaen Cocks, Somija), Oskars Arājs (Tenax Dobele)
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Emīls Kurzemnieks (Afturelding, Islande)
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Ģirts Lilienfelds (HSC Coburg 2000, Vācija)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Evars Klešniks (LiT Tribe Germania, Vācija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)
Labā mala: Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (Kehra, Igaunija), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele)
Līnijas spēlētāji: Egils Politers (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Antons Šuleiko (Tenax Dobele)

Oficiālās personas

Armands Uščins, galvenais treneris
Andrejs Narnickis, treneris
Arnolds Straume, treneris
Agate Adiņa, fizioterapeite
Guntis Ciematnieks, delegācijas vadītājs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-11 19:33, pirms 5 gadiem
Ir kāda informācija, kur rādīs spēli? Pa TVPlay rāda futbola atkārtojumu.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-11 19:34, pirms 5 gadiem
ehftv.com vai tvpremium

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 19:36, pirms 5 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Ir kāda informācija, kur rādīs spēli? Pa TVPlay rāda futbola atkārtojumu.
Es pieņemu, ka rādīs pa TVPlay Sports+ pēc Lietuvas spēles, kura tūlīt beigsies

  -2 [+] [-]

, 2019-04-11 19:59, pirms 5 gadiem
TV kanāls >>>>>>>>>> ';

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 20:18, pirms 5 gadiem
Pilnīgs bardaks! Nevar no Igaunijas spēli pārraidīt kaut cik normālā kanālā!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 20:51, pirms 5 gadiem
ETV2
https://otse.err.ee/k/etv2

  +1 [+] [-]

, 2019-04-11 21:04, pirms 5 gadiem
UZVARA!!!!!!!MALAČI!!!!!!!