Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs turpinās pārbaudīt kandidātus pret spēcīgo Somiju

Hārtlijs turpinās pārbaudīt kandidātus pret spēcīgo Somiju
Bobs Hārtlijs un Latvijas izlases hokejisti
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Turpinot gatavoties pasaules čempionātam, Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien aizvadīs trešo pārbaudes spēli, Rīgā uzņemot spēcīgo Somijas izlasi. Mača sākums plkst. 19:30, tiešraidi piedāvās LTV7.

Valstsvienības pirmais treniņš tika aizvadīts gandrīz mēnesi atpakaļ – 17 martā, savukārt par pirmajiem pretiniekiem pārbaudes spēlē kļuva Norvēģijas izlasei, kurai Latvija piekāpās divas reizes – 2:3 un 2:6. Ar vārtu guvumu katrā no mačiem atzīmējās „Liepājas/Optibet” uzbrucējs Egīls Kalns, savukārt otrajā mačā Rodrigo Ābols guva vārtus un vienu reizi piespēlēja. Pēc šīm spēlēm kandidātu saraksts strauji mainījās – no nometnes tika atskaitīti uzreiz 14 hokejisti, kamēr pievienojušies četri - ziemeļamerikāņi Kristiāns Rubīns un Renārs Krastenbergs, vārtsargs no Francijas čempionāta Māris Jučers, ka arī Deniss Smirnovs.

Vakar tika nosaukts izlases sastāvs pirmajām mačam pret Somiju, un dažiem par pārsteigumu, arī šajā spēlē vārtos stāsies Uldis Čalpa, kurš pārstāv Latvijas čempionvienību „Kurbads”. Komentējot šo lēmumu izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs sarunā ar Sportacentrs.com atzinīgi vērtēja 26 gadus vecā hokejista sniegumu debijas mačā pret Norvēģiju (2:3, atvairīja 23 no 26 metieniem): „Čalpa Norvēģijā sevi parādīja no labākās puses, tikai viņam nepieciešams laiks.” Tāpat treneris norādīja, ka ar vārtsargu līniju viss ir un būs kārtībā – Elvis Merzļikins pagaidām netiek aiztikts, jo viņam turpinās „play-off”, savukārt tuvākajā laikā izlasi varētu papildināt Kristers Gudļevskis, Gustavs Grigals un Mareks Mitens.

Dienas laikā kļuva zināms, ka saslimušā Māra Bičevska vietā šovakar spēlēs Egils Kalns.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Somiju

Uldis Čalpa (Māris Jučers); Guntis Galviņš – Kristaps Zīle; Uvis Balinskis – Ralfs Freibergs; Artūrs Salija – Ēriks Ševčenko; Kristiāns Rubīns; Renārs Krastenbergs – Deniss Smirnovs, Eduards Tralmaks; Rodrigo Ābols – Ņikita Jevpalovs – Frenks Razgals; Gunars Skvorcovs – Vitālijs Pavlovs – Gints Meija; Mārtiņš Cipulis – Artūrs Ozoliņš – Egils Kalns; Oskars Batņa

Komentējot citu spēlētāju piesaistīšanu kanādietis atzina, ka Čehijas leģionāriem Oskaram Cibuļskim un Andrim Džeriņam ir iedota neliela atpūta pēc sezonas klubā un abi varētu pievienoties treniņiem nākamnedēļ, bet ar diviem uzbrucējiem no AHL viss nav tik vienkārši – Amerikas hokeja līgas „play-off” spēlēs Teodors Bļugers, taču pēc sezonas beigām viņu varētu paturēt NHL vienība Pitsburgas „Penguins”. Rūdolfs Balcera „Barracuda” AHL izslēgšanas mačos netika, taču diez vai Sanhosē „Sharks” palaidīs farmkluba rezultatīvāko spēlētāju pirms „play-off”.

Ja pirmajos mačos pret Norvēģiju laukumā bija devušies vairāki jaunie hokejisti un debitanti, tad spēlēs pret Somiju pamazam tiks piesaistīti vairāki pieredzējušie hokejisti. Hārtlijs atzina, ka daudziem atskaitītajiem hokejistiem daudz jāstrādā svaru zālē, jo daži no viņiem izskatījās kā bērni vīriešu ķermeņos. „Viņiem ir jāstrādā trenažieru zālē, lai pēc gada, diviem vai trim viņi atkal varētu cīnīties par vietu izlasē", - teica kanādietis.

Jau tagad zināms, ka savainojumu dēļ izlasei šopavasar nepalīdzēs Ivars Punnenovs, Jānis Kalniņš, Zemgus Girgensons, Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš. Laba ziņa tiem, kuri spēlēs izlasē – vakar Latvijas hokeja federācija paziņoja, ka visi hokejistu līgumi tiks apdrošināti.

Tikmēr Somijas izlase uz Rīgu atbraukusi ar 24 spēlētājiem – diviem vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 15 uzbrucējiem. Komandas galvenais treneris Lauri Marjamaki nolēmis iekļaut pieteikumā septiņus hokejistus no KHL, piecus no Zviedrijas čempionāta, vienu no NCAA, bet pārējie 11 pārstāv Somijas čempionātu.

Somijas izlases sastāvs spēlēm pret Latviju

Vārtsargi: Emils Larmi (HPK), Ēro Kilpeleinens (Örebro, Zviedrija)
Aizsargi: Tomi Kiviste (Jokerit, KHL), Juso Vainio (JYP), Junass Lehtivori (HPK), Urho Vākanainens (Saipa), Juso Rīkola (KalPa), Kristians Nekive (Linköping, Zviedrija), Kasimirs Jirgenss (Pelicans)
Uzbrucēji: Ēmeli Suomi (Ilves), Marko Antila (Jokerit, KHL), Matiass Mitinens Vityaz (KHL), Ville Meskanens (Ilves), Veli Mati Savinainens (Yugra, KHL), Mika Niemi (Jokerit, KHL), Kaspers Bjorkvists (Providence College, NCAA), Peka Jormaka (Jokerit, KHL), Olli Palola (Jokerit, KHL), Sami Sandels (Ilves), Juso Ikonens (Brynäs IF, Zviedrija), Sakari Manninens (Örebro, Zviedrija), Juso Pustinens (JYP), Anti Suomela (JYP), Jere Salinens, (Örebro , Zviedrija)

Somi savas pirmās divas pārbaudes spēles aizvadījuši pret Baltkrieviju. Pirmajā mačā tika piedzīvots zaudējums papildlaikā ar 2:3, nākamajā diena izdevās revanšēties un uzvarēt ar 4:3 – arī papildlaika. Pretinieku forma vēl ir tālu no optimālas un Latvijai ir labas iespējas uzvarēt, taču šajos mačos galvenais ir pārbaudīt potenciālos kandidātus dažādās spēles situācijās un pēc diviem mačiem pret Somiju izlases sastāvs noteikti mainīsies.

Mačs pret Somiju notiks Arēnā Rīga, spēles sakums plkst. 19:30, tiešraidi piedāvās LTV7.

Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta

SpēleDatumsVietaRez.
Norvēģija - Latvija6. aprīlisHoldena3:2
Norvēģija - Latvija7. aprīlisHoldena6:2
Latvija - Somija11. aprīlisRīga
Latvija - Somija12. aprīlisRīga
Slovākija - Latvija20. aprīlisMihalovce
Slovākija - Latvija21. aprīlisPoprada
Latvija - Šveice26. aprīlisRīga
Latvija - Šveice27. aprīlisRīga
Latvija - Kanāda1. maijsRīga

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums

1 2 3 104 komentāri

     [+] [-]

, 2018-04-11 09:20, pirms 6 gadiem
Kas vel ir nometnee var papildinat!?
Uzbruceji 13, kas sodien spelee+
M.Redlihs
Bukarts
Karsums
Kalns
Indrasis
Aizsargi 7+ :
Karkls
Kalkis
Siksna
vel kaads?

  -2 [+] [-]

, 2018-04-11 09:21, pirms 6 gadiem
Guntis Galninš jans aizsargs!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 09:27, pirms 6 gadiem
raivis77 rakstīja: Kas vel ir nometnee var papildinat!?
Uzbruceji 13, kas sodien spelee+
M.Redlihs
Bukarts
Karsums
Kalns
Indrasis
Aizsargi 7+ :
Karkls
Kalkis
Siksna
vel kaads?
Jau vakardienas rakstā par to tika daudz diskutēts neesi slinks un apskaties.

  +8 [+] [-]

, 2018-04-11 09:29, pirms 6 gadiem
dundaga rakstīja: Guntis Galninš jans aizsargs!
Norādot uz citu kļūdām, pats jau vismaz varēji 4 vārdu teikumu uzrakstīt pareizi...

     [+] [-]

, 2018-04-11 09:42, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Jau vakardienas rakstā par to tika daudz diskutēts neesi slinks un apskaties.
runājot par to, kas nebija vakardienas rakstā (varbūt ir bijis iepriekš), kā ar Čuksti izlases kontekstā? redz Tralmaks tika no NCAA, Mitenu gaida no NCAA, bet par Čuksti nekas īsti nav dzirdēts. No ZA ir dzirdēti daudzi labi vārdi par viņa spēli aizsardzībā, tīri teorētiski viņš varētu būt vismaz TOP4 aizsargs šodienas modelī, TOP6 čempī. Bet tas teorētiski, neredzot viņu darbībā lielās izlases kreklā.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-11 09:49, pirms 6 gadiem
Mitens kurš nav spēlējis no februāra beigām(aizvadījis diezgan vāju sezonu) ir vajadzīgs izlasei pēkšņi? Grigals plejofos, ne ātrāk varbūt brīvs par 20.aprīli (pie tam viņa komanda ir plejofu favorīts izteikts), lai vispār būtu brīvs uz čempja sākumu...ar vārtsargiem jo tuvāk čempis, jo Ekselis neloģiskāk darbojas(neticu, ka Hārtlijs to izdomājis par Mitenu un Grigalu).

     [+] [-]

, 2018-04-11 09:54, pirms 6 gadiem
mxs rakstīja: runājot par to, kas nebija vakardienas rakstā (varbūt ir bijis iepriekš), kā ar Čuksti izlases kontekstā? redz Tralmaks tika no NCAA, Mitenu gaida no NCAA, bet par Čuksti nekas īsti nav dzirdēts. No ZA ir dzirdēti daudzi labi vārdi par viņa spēli aizsardzībā, tīri teorētiski viņš varētu būt vismaz TOP4 aizsargs šodienas modelī, TOP6 čempī. Bet tas teorētiski, neredzot viņu darbībā lielās izlases kreklā.
Varbūt mācības jāsakārto, skola nelaiž.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 10:05, pirms 6 gadiem
daži no viņiem izskatījās kā bērni vīriešu ķermeņos

Konstantīn, viņš teica (tā tavs kolēģis vakar rakstīja), ka tie ir jauni vīrieši bērnu ķermeņos.

Jūs tur precizējat, lai varu atmiņu kladē pierakstīt īsto versiju kladē tad īsti ir Latvijas jaunais hokejists 21. gadsimta otrās desmitgades otrajā pusē!

     [+] [-]

, 2018-04-11 10:08, pirms 6 gadiem
Un vispār kāpēc Mitenu un Grigalu piesaukt izlases sakarā, nez vai būtu reāli palīgi un stāvētāji vārtos? Tāpēc, ka Gudļevskis un Kivlenieks iedevuši kurvīti?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 10:10, pirms 6 gadiem
Čukste ar Rubīnu u20 posmā bija galvastiesu pārāki par citiem aizsargiem, ieskaitot to pašu Zīli un G. Jansonu. Abiem ir augums un stabila spēle, domāju, ka izlasei būtu labi papildinājumi. Gribētos jau redzēt, bet vai viņam ir jēga pamest mācības un braukt uz nometni, manuprat, atkarīgs no tā, cik veco buku būs gatavi spēlēt. Pērn no jaunajiem pie nopietnas spēlēšanas tika tikai Balinskis. Ja būs liela konkurence, Hārtlijs (kā jau vairums treneru) priekšroku PČ dos pieredzei.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 10:23, pirms 6 gadiem
Fandarms rakstīja: Čukste ar Rubīnu u20 posmā bija galvastiesu pārāki par citiem aizsargiem, ieskaitot to pašu Zīli un G. Jansonu. Abiem ir augums un stabila spēle, domāju, ka izlasei būtu labi papildinājumi. Gribētos jau redzēt, bet vai viņam ir jēga pamest mācības un braukt uz nometni, manuprat, atkarīgs no tā, cik veco buku būs gatavi spēlēt. Pērn no jaunajiem pie nopietnas spēlēšanas tika tikai Balinskis. Ja būs liela konkurence, Hārtlijs (kā jau vairums treneru) priekšroku PČ dos pieredzei.
Čukstem ir lielākais potenciāls aizsniegties līdz Nhl un ja viņš būs pieejams tad noteikti būs izlasē. Mēs jau nezinam visus apstākļus, skola, ģimene, veselība utt

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 13:01, pirms 6 gadiem
Izlaiduma klasēm matemātikas eksāmenā būs uzdevums. Pēc 2:6 zaudējuma pret norvēģiem Bobs atskaitīja 9 hokejistus. Cik hokejistus Bobs atskaitīs pēc nākamās spēles, ja zināms, ka nākamā spēle būs pret Somiju?

Atbilžu varianti: 9, 18, 27, 100.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-11 13:24, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Un vispār kāpēc Mitenu un Grigalu piesaukt izlases sakarā, nez vai būtu reāli palīgi un stāvētāji vārtos? Tāpēc, ka Gudļevskis un Kivlenieks iedevuši kurvīti?
Ja Jučers ar Čalpu izgāžas, vai satraumējas... pats saproti, liels esi.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 13:31, pirms 6 gadiem
Būs stabils zaudējums Latvijai.

     [+] [-]

, 2018-04-11 13:38, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Un vispār kāpēc Mitenu un Grigalu piesaukt izlases sakarā, nez vai būtu reāli palīgi un stāvētāji vārtos? Tāpēc, ka Gudļevskis un Kivlenieks iedevuši kurvīti?
Volx2U
@Volx2U
21h21 hours ago
More
B.Hārtlija vadītajā izlase šobrīd ir Latvijas MVP vārtsargs U.Čalpa. Kāds Latvijas čempionāta vārtsargs būtu vēl cienīgs ieņemt vietu viņam blakus?
Henriju Anču
Rihardu Cimermani
Renaru Kazanovu
Nevienu

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FUNS

     [+] [-]

, 2018-04-11 13:50, pirms 6 gadiem
Varbūt beidzot notiks kadru maiņa, un jaunie izskapās mums zolīdu vietu!!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 14:37, pirms 6 gadiem
Hārtlija kungs attēlā izskatās ļoti patriotiski! Cerams, ka Dānijā šī burvju cepure palīdzēs!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 15:03, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Tos DR hokejistus mēs lamājam, kritizējam, tie kuriem ētiskās vērtības un elementāra pieklājība ir sveša, gāž klubam un reizē ar to automātiski arī spēlētājiem virsū visu, ko nu tas cilvēciņš savā nīgrumā prot un māk.
Medaļas otra puse ka izlases kodols (ap 50% vai vairāk ir bijušies un esošie DR hoekjisti). Kritēzēju šosezon pat ļoti Meiju, Pavlovu , Bičevski un nez vai visus viņus vēlos klubā nākamo sezonu, bet izlasē ļoti iespējams būs visi 3 minētie. Hārtlijs nelobē kādas intereses, treneris ar vārdu un redz ka lai kādi viņi ir klubā tomēr ir pārāki par mūsu jaunajiem talantiem dažādos klubos. Interesanti pavērost kuri jaunie paliek ilgāk izlasē , no kuriem klubiem , no kurām līgām. Kuldu izmeta ātri (nepārsteidza), Ģēģeri arī (nedaudz pārsteidza), Batņa vēl sastāvā (arī neliels pārsteigums ka viņš vēl ir izlases kandidātos). Jautājums vai kāds no OHL tiks uz PČ. Izskatās ka teorētiski kā trešais vārtsargs var tikt Čalpa, bet varbūtība arī stipri zem 50%. Kurš būs trešais -Čalpa vai Jučers?
Tev pat izlases rakstos ir jāmēģina izcelt DR...

  -3 [+] [-]

, 2018-04-11 15:21, pirms 6 gadiem
Sochi rakstīja: Čukstem ir lielākais potenciāls aizsniegties līdz Nhl un ja viņš būs pieejams tad noteikti būs izlasē. Mēs jau nezinam visus apstākļus, skola, ģimene, veselība utt
NHL paskaties NCAA statistiku kur Čukste atrodas ,ja nemaldos pat Jakam ir 2 reizes vairāk punktu.Kāds Nhl pagaidām????

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 15:26, pirms 6 gadiem
riga81 rakstīja: NHL paskaties NCAA statistiku kur Čukste atrodas ,ja nemaldos pat Jakam ir 2 reizes vairāk punktu.Kāds Nhl pagaidām????
!!! Tagad aizsargu lietderību vērtē pēc rez. punktiem?

     [+] [-]

, 2018-04-11 15:45, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: !!! Tagad aizsargu lietderību vērtē pēc rez. punktiem?
aizsargiem tomēr ir arī jāprot labas piespēles izdarīt kā arī mest pa vārtiem ar jāprot.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 16:13, pirms 6 gadiem
riga81 rakstīja: NHL paskaties NCAA statistiku kur Čukste atrodas ,ja nemaldos pat Jakam ir 2 reizes vairāk punktu.Kāds Nhl pagaidām????
Jakam arī pēc 1. sezonas lietderība -5., pēc 2. sezonas -6. Čukstem pēc 1. gada +11, šogad pēc vājas komandas snieguma +1. Lūk, kas man vairāk interesē pie aizsargiem. Galvenais, lai savu darbu izdara, ja vēl laiku pa laikam var iemest golu - super. Starp citu, viņam ir spēcīgs metiens, var kārtīgi uzšaut no zilās līnijas.

     [+] [-]

, 2018-04-11 16:13, pirms 6 gadiem
karoč skaists zāģis šodien

     [+] [-]

, 2018-04-11 16:35, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: aizsargiem tomēr ir arī jāprot labas piespēles izdarīt kā arī mest pa vārtiem ar jāprot.
jā, bet tas NAV aizsarga primārais pienākums!

     [+] [-]

, 2018-04-11 16:51, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tev pat izlases rakstos ir jāmēģina izcelt DR...
no VEFa jau neņems
Slēpts komentārs: FUNS

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 17:13, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: jā, bet tas NAV aizsarga primārais pienākums!
Pašlaik Latvijas izlases kandidātos ir 31 spēlētājs , ja Eliteprospects nemelo , no DR ir 12 spēlētāji un tie nekādi nevar būt 50%

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 17:16, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Pašlaik Latvijas izlases kandidātos ir 31 spēlētājs , ja Eliteprospects nemelo , no DR ir 12 spēlētāji un tie nekādi nevar būt 50%
funarinam tas neinteresē, galvenais malt savicka propagandu.

     [+] [-]

, 2018-04-11 17:17, pirms 6 gadiem
Fandarms rakstīja: Jakam arī pēc 1. sezonas lietderība -5., pēc 2. sezonas -6. Čukstem pēc 1. gada +11, šogad pēc vājas komandas snieguma +1. Lūk, kas man vairāk interesē pie aizsargiem. Galvenais, lai savu darbu izdara, ja vēl laiku pa laikam var iemest golu - super. Starp citu, viņam ir spēcīgs metiens, var kārtīgi uzšaut no zilās līnijas.
Kārtīgi uzšaut daudzi var tik hokejā svarīgi ir iešaut vārtos ,nu protams RD faniem ir savādāk.Es jau nesaku ka švaks spēlētājs bet NHL tur gaužām tālu.Statistika nav svarīga, veči tad jūs tālu no hokeja.Paskataties pēdējos gadus kādi aizsargi tiek ņemti uz NHL un kāda viņiem statistika.Dināmo nav hokeja piemērs,Amerikā ,Kanādā tas ir pilnīgi savādāk tur pirmais ir statistika.

     [+] [-]

, 2018-04-11 17:23, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: jā, bet tas NAV aizsarga primārais pienākums!
aizsargam ir primārais aizsargāties protams , bet nu uzbrucēja iemaņām ar ir jābūt
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS
1 2 3 104 komentāri