Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:331, Did:0, useCase: 3

"Ghetto Basket" komanda "Mazais" dodas Biedriņa dāvātajā braucienā uz ASV

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Ghetto Basket" komanda "Mazais" dodas Biedriņa dāvātajā braucienā uz ASV
"Streetbasket" prezidents Raimonds Elbakjans (otrais no kreisās) pavada "Mazais" basketbolistus - Kristapu Dārgo, Artūru Kramiņu uh Artūru Dušeli
Foto: Renārs Buivids

“Ghetto Basket” komandas “Mazais” ielu basketbolisti trešdien, 11. aprīlī izlidoja no Rīgas lidostas, lai dotos Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas “Warriors” spēlētāja Andra Biedriņa sadarbībā ar biedrību “Streetbasket” dāvātajā braucienā uz ASV. Ceļojuma programmā gan NBA spēles apmeklējums, gan arī Ņujorkas nozīmīgāko vietu apskate.

NBA basketbolista Andra Biedriņa un biedrības “Streetbasket” prezidenta Raimonda Elbakjana veidotais sadarbības projekts sekmīgi īstenojās jau pirms gada, kad braucienā uz ASV devās “Ghetto Basket” 2010. gada čempionvienības Jelgavas “Armet” ielu basketbolisti – Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs. Viņiem bija iespēja arī klātienē skatīties Ņūdžersijas “Nets” un Biedriņa pārstāvētās Goldensteitas “Warriors” spēli, pēc tam tikties ar NBA basketbolistiem.

“Kopīgi ar Andri Biedriņu radām iespēju šoreiz nodrošināt kvalitatīvāku braucienu nekā pirms gada. “Mazais” puišiem būs iespēja ne tikai aizbraukt uz Ņujorku, apmeklēt NBA spēli, bet arī klātienē redzēt nozīmīgākās vietas, jo brauciena budžetā paredzēti līdzekļi arī biļetēm uz apskates objektiem un muzejiem,” uzsver “Streetbasket” prezidents Raimonds Elbakjans. “Divu gadu laikā esam pārliecinājušies, ka cīņa par Biedriņa dāvāto braucienu uz ASV kļūst par vienu “Ghetto Basket” sezonas kulminācijas punktiem, izraisot arī milzīgu skatītāju interesi.”

Atgādināsim, ka ASV brauciena izspēle notika 2011. gada 25. augustā Rīgā, Grīziņkalnā. Ielu basketbola tās vasaras vienu no nozīmīgākajiem pasākumiem nespēja izbojāt nelabvēlīgie laika apstākļi, jo pat lietū komandas devās cīņās, bet vairāki simti līdzjutēji tribīnēs un ap laukumu atbalstīja savus favorītus. Īpaši skaļš atbalsts tika nodrošināts Jumpravas pārstāvim Kristapam Dārgajam, kurš pārstāvēja “Mazo”.

Neilgi pirms pusnakts daudzie skatītāji varēja gavilēt, jo trīs spēļu finālsērijā ar 2:1 triumfēja tieši “Mazais”. Izšķirošajā spēlē “Mazais” uzvarēja ar 21:15, revanšējoties par 2010. gada finālā piedzīvoto zaudējumu jelgavniekiem. Īpašajā šīs balvas izspēlē piedalījās “Ghetto Basket” ranga labākās četras komandas. Ārpus fināla palikušās “Kasjauns.lv Sports” un “Kaijasenergy.lv” izcīnīja attiecīgi trešo un ceturto vietu.

“Grīziņkalnā šajā vakarā notika tiešām ļoti aizraujošs un emocionāls ielu basketbols. Nebiju kādas komandas līdzjutējs, tādēļ vēl jo interesantāk bija vērot laukumā notiekošo,” sarunā pēc finālspēles uzsvēra galvenās balvas dāvinātājs Andris Biedriņš, kurš vairākas stundu bija skatītāju pulkā. “Iespējams, ir pat labi, ka triumfēja komanda “Mazais”, jo jelgavnieki jau uzvarēja pagājušajā gadā un ciemojās Amerikā. Papildus prieks arī par līdzjutējiem, no kuriem vairums atbalstīja tieši nākamos čempionus. Raimonda Elbakjana ideja par šāda veida sadarbību tiek veiksmīgi turpināta, vasarā padarot jauniešu dzīvi par vienu lielisku sportisku pasākumu bagātāku!”

Trešdien uz ASV izlidoja tikai trīs no “Mazais” basketbolistiem – Kristaps Dārgais, Artūrs Kramiņš un Artūrs Dušelis, bet Jānis Lasmanis objektīvu iemeslu dēļ bija spiests palikt mājās.

“Ghetto Games” jaunā sezona startēs jau 12. un 13. maijā ar atklāšanas turnīriem vairākos sporta veidos Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā. “Streetbasket” prezidents Raimonds Elbakjans apliecināja, ka arī šajā sezonā tiks izspēlēta Andra Biedriņa dāvātā balva – brauciens uz NBA spēli. Par visu sīkāk jau drīzumā “ghettogames.lv” sadaļā “Ghetto Basket”.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-11 16:29, pirms 12 gadiem
Ruukjel tikai nepazuudi starp lielajam majaam un atbrauc atpakal Lai veicas

  +1 [+] [-]

, 2012-04-11 16:38, pirms 12 gadiem
Interesanti, kas tie par objektīviem iemesliem? Žēl katrā ziņā, ka nākas laist garām šādu iespēju.

Pag, pag un tas nozīmē, ka ceturtdien 1/4finālā LU paliek bez Dārgā?

     [+] [-]

, 2012-04-11 16:41, pirms 12 gadiem
TwentySeven rakstīja: Interesanti, kas tie par objektīviem iemesliem? Žēl katrā ziņā, ka nākas laist garām šādu iespēju.

Pag, pag un tas nozīmē, ka ceturtdien 1/4finālā LU paliek bez Dārgā?
Tieši tā. Par to jau bija atsevišķs raksts. Peiners jau Twitterī saka, ka komanda nav apvainojusies un visu saprot šo lēmumu. Redzēs kā būs..

     [+] [-]

, 2012-04-11 16:56, pirms 12 gadiem
TwentySeven rakstīja: Interesanti, kas tie par objektīviem iemesliem? Žēl katrā ziņā, ka nākas laist garām šādu iespēju.

Pag, pag un tas nozīmē, ka ceturtdien 1/4finālā LU paliek bez Dārgā?
ja var ticēt rakstītajam, tad arī Jelgava paliek bez Dušeļa!

     [+] [-]

, 2012-04-11 18:26, pirms 12 gadiem
TwentySeven rakstīja: Interesanti, kas tie par objektīviem iemesliem? Žēl katrā ziņā, ka nākas laist garām šādu iespēju.

Pag, pag un tas nozīmē, ka ceturtdien 1/4finālā LU paliek bez Dārgā?
viss taču skaidrs! tāpat kā pagājušajā gadā, kad neaizbrauca Jelgavas ceturtais pārstāvis, arī šoreiz kādam vajadzēja atbrīvot vietu priekš Elbakjana...

     [+] [-]

, 2012-04-11 19:08, pirms 12 gadiem
Girts Strikauskis rakstīja: Ruukjel tikai nepazuudi starp lielajam majaam un atbrauc atpakal Lai veicas
Pleca Trauma!

     [+] [-]

, 2012-04-11 20:14, pirms 12 gadiem
bananciks rakstīja: viss taču skaidrs! tāpat kā pagājušajā gadā, kad neaizbrauca Jelgavas ceturtais pārstāvis, arī šoreiz kādam vajadzēja atbrīvot vietu priekš Elbakjana...
Elbakjans nebrauc... Varētu arī izlasīt parakstu zem foto!

     [+] [-]

, 2012-04-11 20:17, pirms 12 gadiem
HakunaMatata rakstīja: ja var ticēt rakstītajam, tad arī Jelgava paliek bez Dušeļa!
Šodien uz ASV aizlidoja gan LU basketbolists Dārgais, gan Jelgavas basketbolists Dušelis. Savukārt par Lasmaņa neaizbraukšanas iemesliem precīzi varēs atbildēt tikai ASV vēstniecība...

     [+] [-]

, 2012-04-12 12:41, pirms 12 gadiem
Nu it ka jau balva pelnita..bet pamest komandu pirms izskirosajam cinam..nu nezinu man skiet nepareiza!

     [+] [-]

, 2012-04-12 23:52, pirms 12 gadiem
sanāk, Dārgajam un Dušelim jāspēlē LBL pleijofi, kas ir šamo karjeras augstākais sasniegums, bet šie aizbrauc ekskursijā !!! ko ta viņi teiks tiem NBA spēlētājiem, ar kuriem tiksies "tjipa spēlēju basīti, tikām pleijofos, bet izdomāju atbraukt šeit uz USA ..." ekskursanti ne basketbolisti!

     [+] [-]

, 2012-04-13 18:20, pirms 12 gadiem
be_like_mike rakstīja: sanāk, Dārgajam un Dušelim jāspēlē LBL pleijofi, kas ir šamo karjeras augstākais sasniegums, bet šie aizbrauc ekskursijā !!! ko ta viņi teiks tiem NBA spēlētājiem, ar kuriem tiksies "tjipa spēlēju basīti, tikām pleijofos, bet izdomāju atbraukt šeit uz USA ..." ekskursanti ne basketbolisti!
Jomajo, viņi to ekskursiju nopelnīja pirms sezonas! Gan jau cerēja, ka netiks pleiofos, bet dzīvē mēdz tā notikt!