Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa dēļ aprīlī Rīgā nenotiks "Fed Cup" spēle starp Latviju un Indiju

Rolands Eliņš

Koronavīrusa dēļ aprīlī Rīgā nenotiks "Fed Cup" spēle starp Latviju un Indiju
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) paziņojusi, ka tiek pārceltas „FeD Cup” 2020. gada sezonas pavasara spēles, to vidū arī aprīļa vidū Rīgā plānotā Latvijas sieviešu izlases tikšanās ar Indiju un Ungārijā plānotais finālturnīrs. ITF cer spēles aizvadīt citos datumos šogad.

Latvijas un Indijas izlašu spēle ir „Fed Cup 2020” pārspēļu fāzē, kurā uzvarētāja iegūs vietu nākamās sezonas kvalifikācijas raundā un cīnīsies par iekļūšanu finālturnīrā, kamēr zaudētāja spēlēs sava reģiona grupā, attiecīgi līmeni zemāk. Indija šajā turnīra fāzē iekļuva kā Āzijas reģiona otrās vietas ieguvēja, bet Latvija spēlēja kvalifikācijas raundā, kurā piekāpās ASV un finālturnīrā neiekļuva.

ŠĪ spēle ir pārcelta uz nenoteiktu laiku, vēsta ITF. Jāuzsver, ka lēmums par Latvijas-Indijas spēles likteni tika pieņemts ITF līmenī, un organizatoriem Latvijas pusē tika paziņots tikai pieņemtais lēmums, attiecīgi situācijaa Latvijā un tas, ka pretinieces ir no koronavīrusa pamatīgi skartās Indijas, nebija izšķirošie faktori ši lēmuma pieņemšanā. Atceltas ir visas aprīlī paredzētās spēles, ieskaitot „Fed Cup” finālturnīru, kas bija plānots Ungārijā, un pārējās septiņas pārspēles.

ITF vēsta, ka spēles plānots aizvadīt kādā citā datumā šogad. Tāpat ITF arī atzīmē, ka „Fed Cup” finālturnīrs bija arī turnīrs, kurā bija plānots sadalīt olimpiskās ceļazīmes, un ITF pārspriedīs situāciju ar Starptautisko olimpisko komiteju, kā tas varētu ietekmēt Tokijas olimpisko spēļu norisi.

ITF bija izveidojusi īpašu komisiju, kas jau kopš februāra sākuma vērtēja koronavīrusa izplatību pasaulē, un šī komisija pēc neatkarīgo mediķu, tūrisma ekspertu un varas iestāžu uzklausīšanas nonāca pie secinājuma, ka „Fed Cup” spēles ir jāpārceļ. ITF lēmumu arī paātrināja Ungārijas varas iestāžu šodien pieņemtais likums, kas liedza publisku pasākumu rīkošanu finālturnīra paredzētajos datumos.

„Mēs esam ļoti vīlušies, ka jāpieņem šāds lēmums, taču mēs neriskēsim ar spēlētāju, komandu pārstāvju, rīkotāju un skatītāju veselību un drošību,” paziņojumā citēts ITTF prezidents Deivids Hagertijs. „Šo lēmumu nepieņēmām vieglprātīgi. Draudi, ko rada slimība „COVID-19”, ir nopietni un pieprasa, lai mēs rīkoties atbildīgi gan kā federācija, gan kā cilvēki. Šī situācija ir daudz svarīgāka par sportu.”

Izmantotie resursi:
https://www.fedcup.com/en/news/3171...

     [+] [-]

, 2020-03-11 18:57, pirms 4 gadiem
jebak , jebak !!!

     [+] [-]

, 2020-03-11 19:04, pirms 4 gadiem
Bokss bus un labi ka ta.
Nekads cits liels sporta notikums sogad Latvija nebus.
Varbut kaut kas ar eirokausiem.

     [+] [-]

, 2020-03-11 20:44, pirms 4 gadiem
Lai nepielipinātu indietēm vīrusu.

     [+] [-]

, 2020-03-11 21:49, pirms 4 gadiem
O mans domāt, ka arī boxa nebūs un Virslīgas futbola turnīrs tix pārtraukts jau aprīlī. 😦
P.S. ne pa tēmu, bet tomēr, ja viss saiet ziepēs ... 9.maija orĝijas būs atļautas?

     [+] [-]

, 2020-03-12 00:00, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: O mans domāt, ka arī boxa nebūs un Virslīgas futbola turnīrs tix pārtraukts jau aprīlī. 😦
P.S. ne pa tēmu, bet tomēr, ja viss saiet ziepēs ... 9.maija orĝijas būs atļautas?
virslīgas spēlēs savācas 300 skatītāji.. kāpēc lai to pārtrauktu? tad jau coyote fly ari bus ciet

     [+] [-]

, 2020-03-12 16:14, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: O mans domāt, ka arī boxa nebūs un Virslīgas futbola turnīrs tix pārtraukts jau aprīlī. 😦
P.S. ne pa tēmu, bet tomēr, ja viss saiet ziepēs ... 9.maija orĝijas būs atļautas?
Tas gan, kā saka zaraza k zaraze ne pristajet.