Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Miholaps: "Pēdējā brīdī pajuka mūsu aizsardzības līnija"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Miholaps: "Pēdējā brīdī pajuka mūsu aizsardzības līnija"
Epizode no "Jelgavas" un "Babītes/Dinamo" spēles
Foto: LFF.lv

Piedāvājam treneru Mihaila Miholapa un Aleksandra Kurtejana teikto pēc "SynotTip" Virslīgas atklāšanas spēles starp "Jelgavu" un "Babīti/Dinamo" (1:0).

Mihails Miholaps, "Babītes/Dinamo" treneris: "Apsveicu "Jelgavu" ar sezonas sākumu un pirmo uzvaru. Domāju, skatītājiem spēle patika - bija arī labs sniegums no mūsu puses, it sevišķi ņemot vērā, ka pirms mača saskārāmies ar problēmām. Vienu centra aizsargu [Pāvelu Močaļinu - aut.] nepaguvām pieteikt, bet otrs aizsargs Dmitrijs Daņilovs iesildoties sajuta veco kaiti - viņš ir vēl viens mūsu centra aizsargs, tā ka nācās pārkārtot aizsardzību, sastāvu, pozīcijas. To, ko vakar pirmsspēles treniņā iespēlējām, bija viens, bet šodien nācās spēlēt no baltas lapas - viss sajuka, taču vēlos pateikt lielu paldies saviem puišiem, kuri šodien nospēlēja cienīgi un parādīja raksturu. Domāju, turpināsim tādā pašā virzienā un centīsimies spēlēt šādu futbolu."

Aleksandrs Kurtejans, "Jelgavas" treneris: "Paldies par apsveikumiem. Pirmā spēle vienmēr ir sarežģīta. Mums izdevās gūt ātrus vārtus - mēs arī tiecāmies pēc tā. Pēc tam nez kāpēc spēli vienkāršojām - brīžiem sanāca labāk, brīžiem sliktāk, taču tas viss saistīts ar zināmu uztraukumu. Nedrīkst arī piemirst, ka ļoti organizēti spēlēja pretinieks. Te nekā pārsteidzoša - jau pirmssezonas preses konferencē sacīju, ka Latvijā visas komandas ir labi organizētas. Tāpēc arī neizbrīna, ka "Babīte" izskatījās organizēti un labi. Mūsu sniegums bija mainīgs - tā bija pirmā spēle un šādās reizēs vienmēr ir daudz emociju, daudz vēlmes, sevišķi savā laukumā. Līdzjutēju nebija daudz, bet vienalga tie bija mūsu līdzjutēji - jā, arī viesu līdzjutēji. Atmosfēra bija laba un pozitīva.'

Vai gala rezultāts bija atbilstošs spēlei?
Miholaps: "Ja tāds rezultāts, tātad atbilstošs. Mēs neguvām vārtus, nedaudz nepaveicās - bija aizmugure [neieskaitītajos vārtos - aut.]. Vajadzēja būt aukstasinīgākiem un realizēt savus momentus - pirmajā puslaikā iespēja bija Suškinam, arī otrajā puslaikā bija momenti, bet... uztraukums, pirmā spēle, daži puiši vispār pirmo reizi Virslīgā uzspēlēja. Bija starta drudzis, bija šī te kļūda, ielaidām vārtus. Pārtraukumā aicināju puišus nomierināties un spēlēt futbolu, ko viņi prot. Galvenais bija nomierināties, un puiši patiešām otrajā puslaikā pierādīja, ka viņi var spēlēt un cīnīties. Turpināsim šai pašā virzienā un spēlēsim tikai uz uzvaru."

Kurtejans: "Mūsu uzdevums bija uzvarēt - tāpat kā tas ir jebkurā citā spēlē jebkurai komandai. Ja uzvarējām, tātad bijām to pelnījuši."

Vai Savaļnieks vēl nebija gatavs spēlēt pamatsastāvā? Un vai piekrītat, ka jūsu gūtajos vārtos patiešām bija aizmugure?
Miholaps: "Niks ir profesionālis un katrā treniņā un spēlē atdod visus spēkus. Viņš ir pieredzējis spēlētājs un pretenziju pret viņu nav. Gatavošanās posmā viņš brīžiem treniņus izlaida un iespēlējām citu pamatsastāvu, kas mums šodien bija. Taču kopumā Niks ir mūsu pirmais numurs. Paskatīsimies, kas mums būs ar savainojumiem, bet domāju, ka drīzumā viņš atgriezīsies sastāvā un būs pamata spēlētājs. Aizmugure? No manas pozīcijas raugoties, izskatījās, ka neliela aizmugure bija. Bet nav nozīmes, liela vai neliela - ja bija, tātad bija. Ja viņš [Savaļnieks] atstātu bumbu Rimkum, kurš skrēja no aizmugures, tad būtu cits jautājums."

Vai piekrītat, ka Ledesma pirmajā puslaikā bija spilgtākais spēlētājs laukumā?
Kurtejans: "Pirmkārt, viņš guva vārtus. Otrkārt, viņa pozīcija automātiski nozīmē, ka viņam jābūt pamanāmam, jāizpilda improvizācijas. Diemžēl mēs ne pārāk labi apgādājām viņu ar bumbu - mums negāja tā, kā vajadzēja būt. Dabiski, ka pretinieks gatavojās un pētīja mūs, tāpēc arī neklājās tik viegli. Ledesmam ir vajadzīga bumba - kad tā ir pie viņa, viņš ir ļoti bīstams. Bez bumbas viņš nedaudz paliek ēnā."

Kāpēc izvēlējāties Razuli, nevis Kauberu, kurš guva daudz vārtu pārbaudes spēlēs?
Kurtejans: "Balstījāmies uz pieņēmumu, ka pretinieks daudz aizsargāsies un mums būs nepieciešams uzbrucējs, kurš var cīnīties par gaisa bumbām. Kevinam [Kauberam] ir gaiša nākotne, viņš ir jauns un ļoti talantīgs spēlētājs, tāpēc domāju, ka viņa īstās spēles vēl ir priekšā. Šoreiz ņēmu vērā, kāds pretinieks mums stājas pretī. Šodien man bija vajadzīgs spēlētājs, kurš var noslēgt piespēli, kurš var iesaistīties cīņā vidējā līnijā pēc piespēles un kurš var pieturēt bumbu. Tāds lēmums bija saistīts tikai ar taktiskiem apsvērumiem."

Par maiņu - Klimaševičs nogāja malā, viņa pozīcijā pārgāja Bamkazs. Tas bija saistīts ar savainojumu?
Kurtejans: "Jā, tiesa, ne tik daudz savainojums kā krampji, tāpēc nācās veikt maiņu."

Kad varēs spēlēt Siņeļņikovs un Leļūga?
Kurtejans: "Ceru, pēc iespējas drīzāk. Viņu abu mums pietrūkst. Domāju, šomēnes viņi uzspēlēs."

Vai rīt brauksiet klātienē apmeklēt kādu spēli - Liepājā vai Ventspilī?
Miholaps: "Uz Liepāju un Ventspili, protams, nedošos. Mums nākamā spēle ar RFS, bet RFS šīs kārtas spēli aizvadīs svētdien Rīgā. Šo spēli [pret "Spartaku" - aut.] noteikti vērošu klātienē un mēs gatavojamies šai spēlei. Tieši tāpat gatavojāmies pret "Jelgavu". Izpētīsim RFS stiprās un vājās puses. Paskatīsimies, kas mums būs ar sastāvu un nedēļu gatavosimies šim mačam. Savukārt rīt došos aplūkot, kā spēlē mūsu dublieri."

Kurtejans: "Dabiski, ka sekosim "Liepājai", jo tie ir mūsu nākamie pretinieki [spēle jau nākamo piektdien - aut.]. Dabiski, ka dosimies uz viņi spēli, apskatīsimies, izpētīsim un iepazīstināsim savu komandu, kā jādarbojas pret šo pretinieku."

Cik grūti bija gatavoties mačam ar "Babīti/Dinamo", ņemot vērā, ka materiāla bija maz, jo šai komandai pāris pārbaudes spēles tika atceltas?
Kurtejans: "Jā, ar video materiālu klājās sarežģīti. Mēs gan devāmies uz viņu pēdējo pārbaudes spēli pret "Skonto", taču tur viss nebija tik saprotami un bija skaidrs, ka šāda spēle domāta speciāli mums [smaida]. Jā, informācijas maz, bet balstījāmies uz to, kas mums ir. Mans asistents Dmitrijs Kalašņikovs labi pārzina visu Latvijas futbolu, tāpēc balstījos uz viņa sniegto informāciju. Šī informācija bija noderīga, tāpēc zinājām, kā viss būs."

Ar kuru futbolistu varat salīdzināt Edgaru Kārkliņu?
Kurtejans: "Par ko jūs tagad runājat?"

Par "Babītes" 21. numuru. Mazais, ātrais uzbrucējs.
Kurtejans: "Varbūt nedaudz līdzīgs Panovam [Krievijas izlases bijušais uzbrucējs - aut.]. Nu un nedaudz līdzinās Mesi [smaida]. Ļoti labs spēlētājs, vispār man "Babīte" ļoti patika. Pat pret "Skonto" - lai gan bija skaidrs, ka treneris [Miholaps] kaut ko slēpj, man patīk, ka komanda cenšas spēlēt futbolu, kas prot spēlēt futbolu, kas labi saspēlējas. Patīk tādas komandas, tā ka iespaidi tie labākie."

Kad būs Ričmonds Nketija un citi leģionāri?
Miholaps: "Viņi šobrīd kārto vīzas un ceru, ka to izdosies paveikt pēc iespējas ātrāk, jo viņi man ir ļoti vajadzīgi. Man trūkst aizsargu. Šodien izgāja spēlēt Tigrans [Bagdasarjans], kurš laukumā izgāja pirmo reizi, turklāt negatavojoties šai spēlei. Kad Dima [Dmitrijs Daņilovs] pateica, ka nevarēs spēlēt, viņš uzreiz iesaistījās spēlē. Sākumā viņš bija satraucies. Tā ka gaidām pārējos, kuri pastiprinātu aizsardzību. Domāju, tas notiks tuvākajā laikā."

     [+] [-]

, 2017-03-11 08:24, pirms 7 gadiem
Man patika, ka Babīte nebaidījās īsās piespēles izdarīt savā laukuma pusē, nevis pliki atsitās.

Par Liepāju šodien!

     [+] [-]

, 2017-03-11 11:57, pirms 7 gadiem
Babīte izskatījās necerēti labi. Ja tā spēlēs visu sezonu,tad nekādi " peramie puikas" nebūs !!!