Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" sērijas piektajā spēlē tomēr salauž sīksto "Rīgas" pretestību

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Liepāja" sērijas piektajā spēlē tomēr salauž sīksto "Rīgas" pretestību
Divu gūto vārtu autors Egils Kalns
Foto: HK Liepāja

Par Latvijas virslīgas čempionāta pēdējo pusfinālisti sestdien kļuva pagājušās sezonas čempionvienība 'Liepāja". Liepājnieki sestdien ceturtdaļfināla sērijas piektajā mačā savā laukumā ar 5:1 pieveica sīksto HS 'Rīga" vienību, sērijā svinot uzvaru ar 3-2. Divus vārtus uzarētāju labā guva Egils Kalns, bet ar terim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Māris Diļevka. Pusfinālā "Liepāja" tiksies ar "Mogo" hokejistiem, savukārt citā pusfināla pārī spēkiem mērosies 'Kurbads" un "Zemgale"/LLU vienības.

Sērija starp „Liepāju” un HS „Rīga” izvērtās negaidīti sīva. Sērijas gaitā liepājnieki divas reizes izvirzījās vadībā, bet sīkstie Igora Smirnova trenētie rīdzinieki divas reizes spēja izlīdzināt rezultātu sērijā. Sērijas liktenim vajadzēja izšķirties vēju pilsētā, tieši tur, kur pirms nedēļas pretinieces sāka skaidrot attiecības.

Izšķirošā mača rezultātu pirmās trešdaļas 13. minūtē atklāja liepājnieki, kad skaitlisko vairākumu izmantoja Egils Kalns, precīzi metot no vidējād distances. Rīdzinieki centās atspēlēties, taču bieži aizmirsa par aizsardzību, ļaujot liepājniekiem izveidot daudzus bīstamus pretuzbrukumus, kur pavisam maz trūka, lai rezultāts kļūtu lielāks. Taču laukuma saimnieki savas iespējas neizmantoja, bet trešdaļas izskaņā pēc izcilas Renāra Undeļa piespēles Artjoms Pankevičs panāca izlīdzinājumu – 1:1.

Otrās trešdaļas astotajā minūtē Kārlis Ozoliņš burzmā rīdzinieku vārtu priekšā tomēr dabūja ripu pāri vārtu līnijai, izvirzot vadībā liepājniekus. Savukārt trešdaļas vidū Kristers Freibergs realizēja divu vīru skaitlisko pārsvaru, panākot 3:1. Otrās trešdaļas atlikušajā daļā pārsvars piederēja liepājniekiem, bet palielināt pārsvaru valsts čempioniem neizdevās un pirms trešās trešdaļas intriga saglabājās.

Pēdējās trešdaļas ievadā jautājumi par mača uzvarētāju tika noņemti. Egils Kalns un Leonards Rimjāns pusotras minūtes laikā divas reizes pārspēja rīdzinieku vārtsargu Jāno Vori, panākot 5:1. Laikam ritot mazinājusies arī rīdzinieku degsme un mačs tiks aizvadīts līdz galam, liepājniekiem izcīnot pārliecinošu uzvaru. Spēles galotnē vēl izcēlās kautiņš, komandām jau ne pirmo reizi aizvadītajā sērijā papildinot soda minūšu krājumus.

Līdz ar šo uzvaru „Liepāja” turpina savu pērn izcīnītā titula aizstāvēšanu. Pusfināla sērijā liepājniekiem pretī stāsies regulārā čempionāta uzvarētāji „Mogo” hokejisti. Citā pārī par ceļazīmi finālā tiksies „Kurbads” un „Zemgale”/LLU. Sēriju pirmās divas spēles notiks Rīgā un Ogrē 14. un 15. martā.

Latvijas hokeja virslīga, “play off”, ceturtdaļfināls

Liepāja – HS Rīga 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Vārti: 12:12 Kalns (Tūbelis, Diļevka) 1:0, 17:46 Pankevičs (Undelis, Šišļaņņikovs) 1:1, 27:05 K.Ozoliņš (Lavrovs) 2:1, 31:36 Freibergs (Tūbelis, Diļevka, vair.) 3:1, 40:33 Kalns (Diļevka) 4:1, 42:09 Rimjāns (Korņilovs, Žučkovs) 5:1.
Soda minūtes: 34-24.
Vārtsargi: Miščuks – Voris (42:09 Romanovskis).
Sērijā: 3-2.

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums

     [+] [-]

, 2017-03-11 19:35, pirms 7 gadiem
Korņilovs ierādīja vietu puikiem!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-11 19:36, pirms 7 gadiem
kornilovs labi iekaustija!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-11 19:41, pirms 7 gadiem
Diez Abrags jau mazgā bikses?
Bet par spēli rakstot, tad jāsaka, ka HKL šodien jau spēlēja ar lielāku jaudu nekā pēdējās trīs šīs PO sērijas spēlēs. Cerams, ka 1/2. finālā puiši izliksies par visiem 100%, un šogad atkal spēlēs finālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-03-11 19:45, pirms 7 gadiem
ligzda76 rakstīja: kornilovs labi iekaustija!!!!!!
atradis ko darit, nepilngadigos dauzit...

     [+] [-]

, 2017-03-11 19:48, pirms 7 gadiem
kada atskiriba,par saviem darbiem jaatbild!!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-11 19:49, pirms 7 gadiem
Zadrotss rakstīja: atradis ko darit, nepilngadigos dauzit...
Pēc mīzala, Lido,saprašanas, meitene, iedeva bietē HS Rīgas 5Nr.

     [+] [-]

, 2017-03-11 19:52, pirms 7 gadiem
C vitamīns rakstīja: Pēc mīzala, Lido,saprašanas, meitene, iedeva bietē HS Rīgas 5Nr.
Skatos, ka pāķis jau ir iemīlējies līdz ausīm

Atkal slapji sapņi šonakt gaidāmi...

     [+] [-]

, 2017-03-11 19:57, pirms 7 gadiem
Lido rakstīja: Skatos, ka pāķis jau ir iemīlējies līdz ausīm

Atkal slapji sapņi šonakt gaidāmi...
Kurā tad tu tā esi iemīlējies,bet nu labi,tajos sapnīšoš,lai tev labi noiet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 20:05, pirms 7 gadiem
Priekš pusfināla intrigas un loģiskā spēku samēra jau taisnīgs rezultāts, HS Rīga malači, bet nu viņiem vēl nav tas līmenis... un ja HS Rīga tiktu tālāk, tad pusfināls gan jau būtu ļoti neinteresants. Prieks par to, ka bija intriga jau šajā etapā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-11 21:10, pirms 7 gadiem
ligzda76 rakstīja: kornilovs labi iekaustija!!!!!!
Jā, īsta hokeja leģenda. Paveicās, ka LHF bija pietiekami mīksta, lai vispār šosezon ļautu spēlēt.. Paveicās, ka arī 2007.g. LHF bija tādi pati.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-12 08:43, pirms 7 gadiem
Korņilovs moločiks, parādīja, ka bērniem nav ko līst spēlēt hokeju pie večiem.

     [+] [-]

, 2017-03-12 11:21, pirms 7 gadiem
Kornilovs paradija puikam cik vajs vins ir. Ja pamanijat neviens no puikam no vina nenobijas - tiesi perteji, stajas preti vienam bezsmadzenu radijumam. Secinajumus vajadzetu izdarit pasam "varonim", neko jau nespeja, pat pret 17 gadigiem pusaudziem. Tad kad Glazkovs asi nospeleja, tad staveja mierigs ka jers. Lai vai ka butu - apsveicu Liepaju! Manuprat HS Riga paradija lielisku sniegumu un vinu lidzdaliba Virsliga ir nepieciesama ari turpmak.

     [+] [-]

, 2017-03-12 13:12, pirms 7 gadiem
gundars_logins_1848096978761536 rakstīja: ....Manuprat HS Riga paradija lielisku sniegumu un vinu lidzdaliba Virsliga ir nepieciesama ari turpmak.
taču stipri apšaubāma ir HS Rīga komandu dalība Sanktpēterburgas čempionātā un bezjēdzīga ir HK Rīga dalība MHL. Starp citu, belaru komandas jau vairs nepiedalās MHL.

     [+] [-]

, 2017-03-12 16:36, pirms 7 gadiem
Neteiktu, ka problema ir pati daliba kada no turniriem. Tur ir labi pretinieki, no ka daudz var gut - cinoties. Problema ir taja, ka mes sis iespejas nemakam izmantot musu jauno hokeistu izaugsmes laba. HS Riga - nav skaidru uzdevumu un macibu plana, metodikas. Tas viss ir atstats treneru zina. Ka maku ta treneju. Nav kopeja redzejuma, kas kura gada ir jaapgust - kadi taktiskie elementi kadi fiziskie parametri un kadi tehniskie elementi. Materiala baze paldies Domei ir ok. Tagad jastrada pie darba metodikas. Kas attiecas uz HK Riga, tur problema ir, diemzel vadiba. Nauda kada nekada tur ir, bet ko un ka ar to naudu panakt - vizija ir no Padomju laikiem. Gan psihologiska gan tehniska zina. Jau pats fakts, ka jauniesiem vidusskolas vecuma nav iespeju macities klatiene. Jo redziet trennini Pinku halle (uz kuru vel janoklust un ne visiem ir auto) tiek nolikti 11:30 diena. Ierasanas vel agrak. Kapec ASV jauniesu vadosajas ligas - macibas tiek staditas augstak par hokeju? Ko tie puikas daris talak ar talmacibas izglitibu, tas nevienu neinterese. Un tagad ari pasi puikas to sak saprast un mekle iespejas mukt prom. Jacer ka HS Riga uzsaktas parmainas - turpinasies, bus turpinajums jauno hokejistu izaugsmei ari pec 16 gadu vecuma sasniegsanas. Ko vini spej ja ir kartigs treneris - mes jau redzejam saja playOff