Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kurš klubs pievienosies čempioniem pusfinālā?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kurš klubs pievienosies čempioniem pusfinālā?
Stalbes "Pārgauja" var pārrakstīt kluba vēsturi
Foto: Floorball.lv

Spraigs vakars gaidāms Elvi florbola līgā, kurā norisināsies trīs ceturtdaļfinālu spēles, "Triobet/Ulbrokai", "Rubenei" un "Pārgaujai" cenšoties sasniegt pusfinālu. Visas spēles translēs arī Sportacentrs.com

"Lekrings" (#3) – "Pārgauja" (#6), sērijā 1:3
Pulksten 19:00 Cēsīs un Sportacentrs.com
Titulētākā Latvijas vīriešu florbola komanda ir nonākusi bezdibeņa malā un, lai pagarinātu sezonu, zaudējumus vairs nevar atļauties. Cīņā pret Stalbes "Pārgauju", kas tik tuvu iekļūšanai pusfinālā nav bijusi ne reizi, cēsnieki vēl nevienā spēlē nav demonstrējuši no viņiem gaidīto sniegumu, līdz ar to rezultāts sērijā ir objektīvs. Vienīgajā izcīnītajā uzvarā cēsnieki dramatiskā veidā izglābās, izcīnot panākumu papildlaikā. Savukārt trijās pārējās spēlēs Stalbes komanda droši kontrolējusi cīņas gaitu praktiski no pirmās līdz pēdējai minūtei. Pagājušajā nedēļas nogalē notikušajās spēlēs Kocēnos "Pārgauja" ātri ieguva solīdu vadību un no lielā deficīta "lēcējpeles" nespēja atgūties.

Lielisku sniegumu Stalbes komandas vārtos demonstrē Renārs Arājs, kurš ar 89.26% atvairīto metienu ir trešais labākais starp saviem amata brāļiem izslēgšanas turnīrā, sargājot komandas cietoksni visu spēles laiku. Savukārt Cēsu komandas nomināli pirmais numurs Normunds Krūmiņš spējis neitralizēt vien 75% metienu, kas ir trešais sliktākais rādītājs starp visiem vārtsargiem play-off turnīrā. Markuss Plūdums atvairījis 81.63% metienu, taču talsiniekam nav šādu spēļu prakses.

Cēsniekiem ierasta bijusi situācija, ka precīzus metienus var sagaidīt teju no katra laukuma spēlētāja, taču šajā sērijā vārtu gūšana sagādājusi ļoti lielas grūtības, jo četrās spēlēs gūti vien 14 vārti, tos iemetot septiņiem spēlētājiem. Neviens no komandas florbolistiem nav starp 30 rezultatīvākajiem play-off spēlētājiem. Pēteris Trekše un Andris Rajeckis ar pieciem punktiem ir labākie savā komandā. Stalbes komanda izdarījusi teju divreiz vairāk precīzu metienu (27), pavisam izceļoties desmit florbolistiem. Gvido Lauga, kurš bija rezultatīvākais virslīgā regulārajā sezonā, arī play-off turpina būt gana karsts, tiekot pie 11 (5+6) punktiem. Ievērojami savu sniegumu uzlabojis Lauris Ābols (3+6), bet Oskars Balodis vienatnē guvis septiņus vārtus, kas ir labākais rādītājs šajā pārī.

Iepriekšējā spēlē cēsnieki tik ļoti izrādīja savu neapmierinātību ar tiesnešu lēmumu, ka galvenajam trenerim Artim Malkavam spēles otrā puse bija jāskatās no Kocēnu sporta nama otrā stāva, jo viņš tika izraidīts no zāles. No papildus sankcijām treneris izvairījās un šovakar varēs būt kopā ar komandu.

"Triobet/Ulbroka" (#1) – "Rockets" (#8), sērijā 3:1
Pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Rīdzinieki sērijas gaitā šķietami uzlaboja savu sniegumu, pēc sagrāves pirmajā mačā, otrajā esot tuvu fantastiskai uzvarai pēc sešu vārtu atspēlēšanas. Kas neizdevās otrajā spēlē, ar uzviju tika paveikts trešajā. Tomēr ceturtajā cīņā atkal pārliecinoši bija regulārās sezonas uzvarētāji. Rīdzinieki netiek galā ar disciplīnu, jo starp četriem nedisciplinētākajiem spēlētājiem trīs ir no galvaspilsētas komandas, bet "labāko" divdesmitniekā ir seši šī kluba spēlētāji. Daudzie noraidījumi noved arī pie daudzajiem vārtu zaudējumiem, līdz ar to trijos mačos komanda zaudējusi desmit vai vairāk vārtu, kas izslēgšanas spēļu turnīrā ir nepiedodami slikts rādītājs.

Pēc vienas no spēlēm atsveicināšanās laikā izcēlās strīds starp Jāni Jansonu un Kasparu Šķēlu, abiem florbolistiem tiekot pie naudas soda. Jāpiebilst, ka Jansons šajā sērijā demonstrē lielisku sniegumu, četrās spēlēs tiekot pie 12 (6+6) punktiem, kas ir trešais labākais rādītājs līgā. Labs palīgs ir arī Henrijs Uzraugs (5+4), bet pārējiem florbolistiem ir mazāka šādu spēļu pieredze, kas atspoguļojas arī statistikā. Ulbrokas komandā nasks uz punktu vākšanu joprojām ir Kristers Eglītis, kuram 13 (8+5) punkti. Par viņu vairāk savācis vien Aivis Kusiņš, kurš ar "Lielvārde/FatPipe" florbolistiem jau gatavojas pusfināla cīņām. Kārlis Bulāns guva uzvaras vārtus papildlaikā otrajā mačā un arī sērijā kopumā demonstrē līdera cienīgu spēli, gūstot piecus vārtus un izdarot sešas piespēles. Savukārt Šķēls (5+5) un Edžus Ceriņš (7+2) spējuši atgriezties tādā līmenī, kādā bija pirms iedzīvojās nepatīkamos savainojumos.

"Rubene" (#5) – "FBK Valmiera" (#4), sērijā 3:2
Pulksten 20:00 Kocēnos un Sportacentrs.com
Atšķirībā no pārējām divām šīs dienas cīņām, Kocēnu un Valmieras florbolisti aizvadīs jau sesto sērijas spēli. Vakar valmierieši aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli, līdz 55.minūtei Agrim Rogainim, kurš atgriezies laukumā pēc savainojuma izārstēšanai, demonstrēja fantastisku sniegumu, tiekot galā ar visiem pretinieku metieniem. Tikmēr uzbrukumā valmierieši paspēja četras reizes sarūgtināt līdz šim šī pāra stabilāko vārtu vīru Robertu Trepšu. Pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem, kas "FBK Valmiera" deva 4:0 pārsvaru, Trepša vietā vārtos stājās Āris Aldiņš. Kocēnu komanda aktivizējās vien uz mača pēdējām septiņām minūtēm, kad mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet valmierieši sāka izteikti domāt vien par savu vārtu nosargāšanu. Šāda veidā "Rubene" pietuvojās līdz 2:5, neizmantojot vairākas iespējas gūt vēl vairāk vārtu, sevišķi skaitliskajā vairākumā. Viesi vairākumā varēja spēlēt gana bieži, lielāko daļu uzbrukumu virzot uz Ingaru Matisonu, kurš spēlēja vien vairākumā, taču savas iespējas Matisons neprata izmantot, bumbiņu allaž metot garām vārtiem.

Lieliski "FBK Valmiera" rindās spēlē Ivo Balodis, kurš savācis 11 (6+5) punktus, vismaz kādu punktu gūstot katrā no spēlēm. Līdzīgu statistiku iespējis arī Ints Vilks (5+5), bet Mārtiņš Broks ar lieku pārliecību aizvadīja tieši sērijas piekto maču. Savukārt Rogainis ar spilgto atgriešanos vārtos atkal kļuvis par labāko pēc atvairīto metienu procenta, dodot pārliecību arī visai komandai kopumā.

"Rubenes" florbolistiem novērojamas līdzīgas problēmas kā Cēsu "Lekrings", proti, ir problēmas ar vārtu guvumiem. Tomēr tas viņiem netraucē sērijā atrasties vadībā, vienas uzvaras attālumā no pusfināla. Atis Stepāns savācis 7 (5+2) punktus, gūstot vienus vārtus arī vakar, atgriežot komandai cerības uz izglābšanos. To pašu paveica arī Matīss Mālnieks (5+1), kurš pelnīti saņēma labākā spēlētāja balvu iepriekšējā mačā. Spēles izskaņā sarkano kartīti nopelnīja Aldiņš, kurš gan tika cauri ar Spēles sodu 1, līdz ar to izvairoties no bargākām sankcijām un Kocēnu komandas kapteinis šovakar varēs būt kopā ar komandu.