Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam +1, "Sabres" zaudē arī Kolumbusā

Girgensonam +1, "Sabres" zaudē arī Kolumbusā
Zemgus Girgensons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Ceturo zaudējumu pēc kārtas un astoto neveiksmi pēdējos deviņos dueļos Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 3:4 piekāpās Austrumu konferences vicelīcerei Kolumbusas "Blue Jackets". Latviešu uzbrucējs ar rezultatīvu sniegumu neizcēlās.

Zemgus Girgensons kopā ar Markusu Folinjo un Bufalo kapteini Braienu Džiontu veidoja nomināli trešo viesu uzbrucēju trijnieku, taču tieši šis virknējums devās uz ledus, kad tika veikts pirmais iemetiens. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 16 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa Sergeja Bobrovska sargātajiem vārtiem. Girgensons uzvarēja arī 44% iemetienu, izpildīja divus spēka paņēmienus, kā arī bloķēja trīs metienus un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon viņa rēķinā 61 mačā ir 14 (6+8) rezultativitātes punkti.

Rezultātu, izvirzot vadībā viesus, jau trešajā minūtē atklāja Evanss Rodrigess, kurš saņēma piespēli no partnera, izkārtoja sev labu metiena pozīciju un meta tālajā augšējā stūrī - 1:0. Kaut gan "Sabres" ripu ķērājam Robinam Lēneram dažas minūtes vēlāk talkā nāca vārtu pārliktnis, laukuma saimniekiem līdz pirmās trešdaļas noslēgumam izdevās panākt sev labvēlīgu rezultātu.

Septītajā minūtē ar lielisku metienu no distances izlīdzinājumu panāca aizsargs Deivids Savārds, bet divas minūtes un 55 sekundes pirms došanās uz ģērbtuvēm "Blue Jackets" vadībā izvirzīja komandas kapteinis Niks Folinjo, kurš izmantoja viesu noraidījumu - 2:1.

Otrās trešdaļas sākumā ar metienu no zilās līnijās, izceļoties pirmo reizi sezonā, līdzsvaru uz tablo atjaunoja Bufalo aizsargs Džošs Džordžes (2:2). Nedaudz vēlāk pirmo iespēju spēlēt vairākumā ieguva viesi, tomēr tā laikā labāko vārtu gūšanas iespēju izveidoja laukuma saimnieki, kas nerealizēja izgājienu viens pret vienu ar sāncenšu vārtsargu. Tomēr perioda izskaņā Kolumbusa vēlreiz izmantoja skaitlisko pārsvaru un otro reizi atguva vadību, kad no labā iemetiena apļa precīzs bija Sems Gaņjē - 3:2.

Somu aizsargs Rasmus Ristolainens ar metienu no zilās līnijas noslēdzošajā trešdaļā atkal panāca neizšķirtu rezultātu uz tablo (3:3), taču pēdējais vārds piederēja laukuma saimniekiem. Piecas minūtes un 12 sekundes līdz pamatlaika beigām Raiens O'Railijs uzvarēja iemetienā pie Bufalo vārtiem, bet viesi kļūdījās savu vārtu tuvumā, piespēli uz vārtu priekšu saņēma Būns Dženers, kurš netraucēts izrēķinājās ar Lēneru un nodrošināja Kolumbusai trešo panākumu pēc kārtas - 4:3.

Savukārt "Sabres" piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas un cieta astoto neveiksmi pēdējos deviņos dueļos. Neraugoties uz to, Bufalo joprojām ar 66 punktiem saglabā 13. pozīciju Austrumu konferencē, tomēr astotajā vietā esošajai Ņujorkas "Islanders" ir divas spēles rezervē un par deviņiem izcīnītiem punktiem vairāk.

"Sabres" nākamo dueli aizvadīs jau naktī uz svētdienu, cenšoties savā laukumā revanšēties "Blue Jackets", kura vairs tikai par trīs punktu tiesu atpaliek no līgas līderes Vašingtonas "Capitals".

"Blue Jackets" - "Sabres" 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Vārti: 02:50 Rodrigess (Delorjē) 0:1, 06:09 Savārds (Dubinskis) 1:1, 17:05 Folinjo (Venberjs, Verenskis, vair.) 2:1, 24:56 Džordžes (Mulsons, Reinhārts) 2:2, 38:28 Gaņjē (Džouns, Džonsons, vair.) 3:2, 45:57 Ristolainens (Makeibs, Folinjo) 3:3, 54:53 Dženers (Atkinsons) 4:3
Metieni: 39:32
Soda minūtes: 2:6
Vārtsargi: Sergejs Bobrovskis - Robins Lēners

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2017-03-11 08:09, pirms 7 gadiem
Nākamgad playoff, aiznākamgad- fināls. Pieminiet manu rakstīto!

     [+] [-]

, 2017-03-11 09:13, pirms 7 gadiem
pamuļķis rakstīja: Nākamgad playoff, aiznākamgad- fināls. Pieminiet manu rakstīto!
kam,Bufalo vai Zemgum?

     [+] [-]

, 2017-03-11 09:37, pirms 7 gadiem
Buffalo.

     [+] [-]

, 2017-03-11 10:35, pirms 7 gadiem
pamuļķis rakstīja: Buffalo.
Un kas tev liek ta domat? Vari varbut pamatot savu viedokli?

     [+] [-]

, 2017-03-11 11:39, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: kam,Bufalo vai Zemgum?
Zemgus jau būs AHL.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-11 12:33, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Zemgus jau būs AHL.
Vel viens, kas no hokeja jedz tik cik cuka no aviacijas. Ja Bailsma nedotu Zemgum speles laiku un neuzticetos (ok, 3. vai 4. maina),bet nu tik un ta, tad vins jau tagad butu AHL. Bet tas nav joprojam noticks. Cita lieta, ka Zemgum ligums ir tikai uz so sezonu. Kas notiks pec tam, gruti sobrid pateikt. Ja Bufalo Zemgu vairs nevelesies, tad pastav 2 iespejas- cita NHL blice ( kurai butu nepieciesamiba pec tada tipa speletaja, kads ir Zemgus) vai ari Eiropa ( tas varetu but gan KHL ar RD prieksgala gan kada cita laba Eirpas liga, piemeram Sveice). Bet nu jacer, ka spes tomer sevi realizet NHL, kas lidz sim bijusi Zemgus prioritate. Un nav jau Zemgus prieks NHL tik slikts, ka lielaka dala seit doma. Ja, nav baigi rezultativs, toties ir daudz citu labu ipasibu, pirmkart jau speles izpratne ka tada. Citiem vardiem,vinam ir gaisa galva uz pleciem, kas nav mazsvarigi.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-11 13:01, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Zemgus jau būs AHL.
Zemgus būs Lasvegasā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja