Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bergers: "Vēl nedaudz un varēju traumēt galvu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bergers: "Vēl nedaudz un varēju traumēt galvu"
Gerhards Bergers
Foto: auto-motor-und-sport.de

Bijušais F1 pilots Gerhards Bergers atzīst, ka atšķirībā no Mihaela Šūmahera, viņam slēpošanas laikā piedzīvotais kritiens beidzies bez dzīvībai bīstamiem savainojumiem tikai un vienīgi pateicoties veiksmei.

Jau vēstījām, ka Bergers nepatīkamu brīdi piedzīvoja pagājušās nedēļas otrajā pusē, kad krita slēpjot kādā kūrortā Austrijā. Pēc kritiena bijušais "Ferrari" un "McLaren" komandu pilots atsitās pret betona cauruli un lauza roku, drīz pēc tam guļoties uz operāciju galda.

"Nedaudz uz kreiso pusi un es būtu atsities ar galvu," ziņu aģentūrai APA skaidro 54 gadus vecais Bergers. "Veiksme no neveiksmes stāv tik nelielā attālumā..."

Bergers apstiprina, ka viņa rokā ievietota plate ar 12 skrūvēm.

"Savainots ir pat nervs, līdz ar to es īsti nevaru pakustināt plaukstas locītavu, taču pēc kāda laika varēšu izdarīt arī to," viņš stāsta. "Tas bija ļoti sāpīgi, taču esmu priecīgs, ka nebija nekā vairāk. Manā ķermenī jau ir dažas plates, līdz ar to tagad būs vēl par vienu vairāk."

Bergers pēc kritiena atcerējās Šūmaheru, kurš pēc slēpojot piedzīvotā negadījuma jau 10 nedēļas atrodas komā.

"Protams, es tobrīd par to iedomājos," atklāj Bergers. "Šis kritiens bija līdzīgs - es nebraucu ātri un neveicu riskantus manevrus."

Bergers, kurš šogad apmeklēja F1 testus Bahreinā, pirmo sezonas posmu šonedēļ būs spiests vērot no savām mājām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...