Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2539, Did:0, useCase: 3

Pētījums: Madrides ”Real” šosezon ir tikai astotajā vietā ČL favorīšu sarakstā

Andris Liepa
Andris Liepa

Pētījums: Madrides ”Real” šosezon ir tikai astotajā vietā ČL favorīšu sarakstā
Gerets Beils. Foto: AFP/Scanpix

Totalizatora „Betsafe” analītiķu komanda sagatavojusi īpašu pētījumu, ar statistikas, iepriekšējo gadu tendenču un UEFA reitinga palīdzību aprēķinot visu 16 UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla dalībnieču iespējas šosezon izcīnīt trofeju. Vislabākās izredzes tiek piedēvētās „Barcelona” un „Liverpool” vienībām, bet ātrs acu uzmetiens Madrides „Real” virzienā varētu pārsteigt – pētījums liecina, ka pēdējo trīs sezonu ČL čempionei ir tikai astotās labākās izredzes uz titulu, kas novērtētas ar 5.5%.

Sagatavotais pētījums atšķiras no citām prognozēm, ekspertu vērtējumiem un bukmeikeru izliktajiem koeficientiem ar to, ka tajā tiek izmantota tikai iesaistīto komandu statistika. Nav svarīgas klubu zvaigznes, taktikas, miljoni reklāmas līgumos un treneri, bet gan vienkārši sasniegtie rezultāti. Īsumā raksturojot izmantoto modeli: katrai komandai tiek izvērtētas tās spēles pēdējos desmit gados, lielāku uzsvaru liekot uz hronoloģiski tuvākajiem gadiem, un pēc gūto un ielaisto vārtu tendencēm tiek noteikts uzbrukuma un aizsardzības koeficients. Tas savukārt tiek piemērots komandas tendencēm tieši Eirokausos un, izmantojot varbūtības teoriju, tiek izmantots salīdzināšanai ar astotdaļfināla pretiniecei, kā arī potenciālajām pretiniecēm nākamajā kārtā, kas ļauj iegūt analītiskās futbola prognozes.

Totalizatora „Betsafe” analītiķu komanda šajā pētījumā izmantoja vairāk nekā 62 tūkstošu spēļu rezultātus, taču beigu rezultāti bija krietni vienkārši uztverami, proti, katram ČL klubam tika aprēķinātas iespējas pārvarēt astotdaļfināla kārtu, ceturtdaļfinālu un pusfinālu un arī iespējas uzvarēt finālā.

Komandu potenciālās iespējas ČL izslēgšanas spēlēs


Pēc pēdējo gadu spēļu rezultātu tendenču analīzes tika novērots, ka vislielākās izredzes šosezon triumfēt ČL ir „Barcelona” vienībai, kurai šāda iespējamība ir 13%, bet ļoti tuvu ir arī pagājušās sezonas ČL fināliste „Liverpool”. Pie vadošā piecinieka tiek pieskaitītas arī PSG, „City” un „Juventus” vienības, kamēr tieši aiz tā ar 9.8% iespējamību piedzīvot vēsturisku triumfu ir Portugāles komanda „Porto”.

Bet kur tad trīs iepriekšējo sezonu čempione Madrides „Real”? Pētījumā iegūtās analītiskās prognozes liecina, ka Madrides karaliskajam klubam šosezon ir tikai 6.1% iespēja triumfēt Čempionu līgā. Šāds rezultāts radies „Real” ne pārāk iespaidīgo panākumu vietējā līgā dēļ – galu galā, „Real” šosezon spēlē pieticīgi, bet iepriekšējās sešās sezonās par čempioni kļuvusi tikai vienreiz. Svarīga ir arī ielaisto vārtu tendence, un šajā ziņā pārāka ir arī Madrides „Atletico”, kurai arī pētījumā tiek sniegtas lielākas izredzes uz triumfu (7.3%) nekā „Real”.

Interesanti salīdzināt šī pētījuma rezultātus ar aktuālajiem bukmeikeru koeficientiem, un šeit atšķirība „Real” komandai nav nemaz tik liela – pētījumā noteikto favorīšu sarakstā tā ir astotajā vietā, bet bukmeikeri Madrides klubam izlikuši sesto zemāko koeficientu (13.00). Bukmeikeru Čempionu līgas prognozes liecina, ka labākās izredzes tiek piedēvētas Mančestras „City” (4.50), bet „Liverpool” ir vien piektajā vietā ar koeficientu 10.00. Vēl viena liela atšķirība starp šī pētījuma un aktuālo koeficientu sniegtajām prognozēm ir „Porto” – „Betsafe” bukmeikeri tās izredzes triumfēt vērtē ar trešo augstāko koeficientu, proti, 101.00. Portugāles klubam gan būs nosacīti parocīgs pretinieks astotdaļfinālā – nestabilu sezonu aizvadošā „Roma”.

Čempionu līgas analītiskās prognozes ekskluzīvi pieejamas pilnā apjomā "Betsafe" sporta prognožu blogā.

     [+] [-]

, 2019-02-11 13:57, pirms 5 gadiem
kas par brīnumu!

     [+] [-]

, 2019-02-11 13:58, pirms 5 gadiem
Tu nopietni? “ favorīšu “, jeb tomēr “ favorītu “ ? Drausmas

  +1 [+] [-]

, 2019-02-11 14:13, pirms 5 gadiem
Tomasons rakstīja: Tu nopietni? “ favorīšu “, jeb tomēr “ favorītu “ ? Drausmas
komanda ir sieviešu dzimtē. Tā kā, jā - favorīšu

     [+] [-]

, 2019-02-11 15:13, pirms 5 gadiem
City kārtējo reizi top3,bet joprojām neko neuzvar

     [+] [-]

, 2019-02-11 15:31, pirms 5 gadiem
Betsafe bomžu kantoris, nogrieza man visus limitus pēc trim veiktām likmēm.

     [+] [-]

, 2019-02-11 19:12, pirms 5 gadiem
Gudrīši baigie.Tas ko tie plānprātiņi tur vērtē ir pie vienas tas ir sports
un var notikt viskautkas piemērs ir Anglijas premjerlīga kad leicester
triumfēja,vai tad to kāds gaidīja? Protams ka neviens Pārgudrie united vispār
novertējuši gandrīz līdz nullei 😂😂😂😂😂 Domāju ka viņi vēl sevi šosezon pierādīs
ne vien vien.

     [+] [-]

, 2019-02-11 20:46, pirms 5 gadiem
AHA porto lielaks procents kaa realam? porto tak pret romu jau pirmaja kartaa izlidos. mark my words