Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: "Sāksim mācīties boksu no jauna"

Ints Megnis
Ints Megnis

Briedis: "Sāksim mācīties boksu no jauna"
Kšištofs Glovackis, Kalle Zauerlands un Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu boksa zvaigznes Maira Brieža komanda secinājusi, ka iepriekš pārāk liels uzsvars veltīts fiziskajai sagatavotībai, aizmirstot par tehniskajiem treniņiem, tāpēc pirms nākamās cīņas, kas 15. jūnijā notiks pret poli Kšištofu Glovacki, Briedis saka, ka no jauna mācīsies boksēt.

Kā tika paziņots pagājušās nedēļas beigās, pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas pusfināla cīņa starp Briedi (25-1, 18 KO) un poli Kšištofu Glovacki (31-1, 19 KO) notiks 15. jūnijā Rīgā. Pirmdien tika aizvadīta preses konference ar abu bokseru dalību.

"Lieliski atgriezties Rīgā. Jaunā gada pauzes laikā supersērija saņēma daudzus prestižus apbalvojumus un esam pierādījuši, ka WBSS ir Čempionu līga boksā. Tā būs arī Rīgā, kur tiksies divi no labākajiem bokseriem," teica WBSS organizētājs Kalle Zauerlands. "Glovackis jau ir ticis pie augstiem sasniegumiem, viņa titulcīņa pret Marko Huku ieguva gada cīņas nosaukumu, arī Mairis Briedis sevi pierādījis, ieguvis titulu Vācijā, kur to nav viegli izdarīt. Pirmajā supersērijas sezonā viņš bija ļoti tuvu finālam, kaut Usiku uzskata par šī brīža labāko bokseri. Gaidāms iespaidīgs notikums."

Zauerlands publiski nepauda satraukumu, ka pusfināli notiks ievērojami vēlāk nekā sākotnēji plānots. "Mums ir vīzija turnīru pabeigt vasarā. Pērn tas notika septembrī, šogad būs tas pats - septembrī vai oktobrī. Pirmajā smagajā svarā ir daudz cīņu, tāpēc izlēmām pusfinālus aizvadīt nedaudz vēlāk. Šī ir daudzmiljonu dolāru Čempionu līga, komplekss pasākums - ar pašlaik paziņotajiem datumiem esam ļoti apmierināti, vēl šonedēļ paziņosim citus."

"Esmu priecīgs būt pusfinālā. Gaidu cīņu, nav jautājumu, ka tā būs lieliska. Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai gūtu uzvaru," izteicās Glovackis, kurš pērn "Arēnā Rīga" cīnījās pirms Brieža un Peresa dueļa. "Bija patīkama atmosfēra, lielisks šovs, ceru, ka šoreiz tribīnes būs pilnībā izpārdotas."

Briedis savu uzrunu sāka ar skaidrojumu, kāpēc ieradies policista formā. "Esmu pa taisno no darba. Vēl nav pienācis laiks, kad sākam intensīvākos treniņus, tāpēc šobrīd šī ir mana ikdiena. Gan boksa Dievs, gan ticības Dievs ir redzējis un sajutis emocijas, ko latvieši var radīt "Arēnā Rīga". Ir liels pagodinājums man un tautai, ka šādi šovi var notikt Latvijā. Paldies Dievam, ka tas notiek Latvijā, nevis kaut kur citur."

"Melot vai nē?" Briedis ar smaidu sāka atbildi uz jautājumu par savu pašreizējo veselības stāvokli. "Veselības stāvoklis jau ir nostabilizējies. Tagad sāku boksu apgūt no jauna. Pirms tam daudz trenējāmies fiziski, bet aizmirsām par boksu. Tagad daudz lielāku akcentu liksim uz boksu nevis fizisko sagatavotību - iepriekš bija otrādi un noplaka boksa kvalitāte. Šī ir mūsu jaunā stratēģija."

"Abi esam noskaņojušies uz uzvaru, būs interesanta cīņa. Supersērijā nav vieglu pretinieku, domāju, ka redzēsim skaistu boksu - ne tikai man, bet arī faniem būs par ko pasvīst," stāstīja latviešu bokseris.

Tikmēr Brieža menedžeris Raimonds Zeps atklāja, ka gatavošanās periods tradicionāli ilgs 2,5-3 mēnešus. Tā notiks Latvijā, jo komanda secinājusi, ka šeit ir visi nepieciešamie apstākļi.

Biļetes uz 15. jūnijā gaidāmo dueli sāks pārdot nedēļas laikā.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-11 16:02, pirms 5 gadiem
Nav čut par vēlu 34 gados mācīties boksu no jauna?

  +2 [+] [-]

, 2019-02-11 16:21, pirms 5 gadiem
zini teicienu- nekad nav par vēlu .

     [+] [-]

, 2019-02-11 17:45, pirms 5 gadiem
Man vienigajam šķiet ka Mairis kopē Usiku, tik daudz Dievu agrāk nepieminēja kā pēc cīņas ar Usiku.

     [+] [-]

, 2019-02-11 18:09, pirms 5 gadiem
Nu un abi lūdz to pasu dievu... Bet dievs jau par so brīdi zināja ieprieks... Kāpēc pielāva ka kāds grib izvērst vardarbību viña vārdā? Tora un vecā derībs stāsta ka viñam pasam vardarbība iet pie sirds...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-11 19:26, pirms 5 gadiem
tad sanāk, ka neizmantos Čerņigova piedāvājumu trenēties .. žēl un riskanti, bet cerams ka pietiks ar veco bagāžu, lai šo vēl izvilktu ..

     [+] [-]

, 2019-02-11 20:22, pirms 5 gadiem
Maira amatieru pulcińš ir konstatējis,ka iepriekš pārāk liels uzsvars ir veltīts fiziskajai sagatavotībai. Mairis gan neizskatījās pārāk fiziski sagatavots. Bez Čerńīgova nekas tur nebūs,bet pats Čerńīgovs arī diez vai tērēs savu laiku uz reiz aizbēgušo ex zvaigzni.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-11 21:13, pirms 5 gadiem
Piekāst treniņus, Dievs palīdzēs.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-12 01:05, pirms 5 gadiem
Jemeljanenko arī pirms Baidera daudz runāja par Dievu! Man tas nepatīk!!! Es šo uztveru kā balto karogu