Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veids: "Maiami spēlēšu līdz nolemšu beigt karjeru"

Andrejs Siliņš

Veids: "Maiami spēlēšu līdz nolemšu beigt karjeru"
Dveins Veids
Foto: SIPA / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Dveins Veids pēc atgriešanās spēles Maiami "Heat" rindās izteicās, ka vairs negrasās mainīt komandas un atlikušo karjeru pavadīs tieši "Heat" sastāvā.

"Tas man ir arī viss. Šeit es palikšu tik ilgi, līdz nolemšu beigt karjeru. Šīs ir manas mājas un esmu ļoti laimīgs šeit atgriezties," pēc uzvaras pār "Bucks" sacīja Veids. "Šeit [dažu dienu laikā] jūtos tā, it kā jau būtu kļuvis par daļu no komandas."

36 gadus vecais Veids pagājušajā vasarā parakstīja līgumu ar "Cavaliers" uz vienu sezonu par nedaudz vairāk nekā 2,3 miljoniem dolāru. Ņemot vērā lomas mainīšanos, jādomā, ka arī nākamais līgums Veidam netiks piedāvāts pārāk liels, taču uzbrūkošajam aizsargam tieši Maiami ir mājas un ģimenes iedzīve.

Šajā sezonā Veids vidēji 23 minūtēs guvis 11 punktus, izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas un atdevis 3,5 rezultatīvas piespēles. Karjerā 962 spēles aizvadījušais Veids vidēji guvis 22,7 punktus, atdevis 5,5 piespēles un izcīnījis 4,8 bumbas pie groziem.

Pirmajā mačā pēc maiņas darījuma Veids 22 minūtēs guva trīs punktus, izcīnīja divas bumbas, atdeva divas piespēles un pārtvēra divas bumbas, taču pieļāva arī četras kļūdas.

Tieši "Heat" draftēja Veidu 2003. gadā ar piekto kārtas numuru un tieši "Heat" Veids pavadīja pirmās 13 karjeras sezonas. 2006. gadā 12 reizes Visu zvaigžņu spēlēs bijušais Veids aizveda "Heat" līdz čempiontitulam, pats kļūstot par finālsērijas MVP. 2012. un 2013. gadā Veids ar "Heat" izcīnīja vēl divus titulus.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2018-02-12 19:48, pirms 6 gadiem
Absolūta leģenda! Žēl tikai, ka laikam jau nedabūs to 4 gredzenu...