Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hornačeks: "Mūsu sākumsastāvam jānokaunās par spēli aizsardzībā"

Rolands Eliņš

Hornačeks: "Mūsu sākumsastāvam jānokaunās par spēli aizsardzībā"
Nikola Jokičs pret Kristapu Porziņģi
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks ļoti dusmīgi izteicās par savas komandas sniegumu mačā pret novājināto "Nuggets" un ielaisto 131 punktu, bet Kristaps Porziņģis atzina, ka šoreiz basketbols viņam neesot sarūpējis prieku par spēli.

Džefs Hornačeks uz pēcspēles sarunu ar medijiem ieradās gandrīz uzreiz pēc mača pret "Nuggets" (123:131) beigām un nepavisam nebija apmierināts: "Viņiem vajadzētu nokaunēties par to, ka mēs nespējām nospēlēt aizsardzībā pret nevienu komandu."

Hornačeks savus pārmetumus īpaši veltīja sākumsastāvam, kurā šoreiz bija ieviestas izmaiņas - Kristaps Porziņģis devās laukumā ar Karmelo Entoniju un trim aizsargiem. "Tas ir tā, kā analītiķi mums pateica," norādīja Hornačeks. "Šis piecinieks ir ļoti labs uzbrukumā un drausmīgs aizsardzībā. Iepriekš viņiem bija sanācis kopā uzrādīt rezultātus uzbrukumā, kas bija lielāki par zaudējumiem aizsardzībā, bet šoreiz viņi aizsardzībā nespēja neko. "Nuggets", manuprāt, trāpīja 75% metienu pret mūsu sākumsastāvu."

Hornačeks gan uzslavēja komandas rezerves sastāvu par uzdevumu pildīšanu aizsardzībā, un jāatgādina, ka kopā ar rezervistiem ilgi nospēlēja arī Porziņģis.

Nepatiku par paveikto neslēpa arī sākumsastāvā izgājušais Brendons Dženingss: "Tas bija šausmīgi. Mēs ielaidām apmēram 130 punktus. Jokičs - man liekas, ka tā viņu sauca - sameta 40 viens pats, tā ka tas ir patiešām apkaunojoši." Vārdus "mums vajadzētu nokaunēties" pieminēja arī komandas līderis Karmelo Entonijs.

Savukārt Kristaps Porziņģis atzina, ka zaudējumiem pilnā sezona novedusi pie tā, ka šoreiz viņš laukumā neizjutis nekādu prieku, spēlējot basketbolu: "Un man liekas, ka šādas sajūtas ir ļoti svarīgas. Katrreiz izejot laukumā, pašam jāizbauda basketbols un jāpiedāvā līdzjutējiem tāds basketbols, ko viņi var izbaudīt, un šoreiz nejūtu, ka tā būtu."

Porziņģis piekrita, ka arvien nepatīkamākas nokrāsas iegūstošais Čārlza Ouklija skandāls ir skumjš, taču nepiedāvāja savu viedokli šajā "Knicks" īpašnieka un komandas bijušā spēlētāja publiskajā konfliktā. Porziņģis toties noliedza, ka tas atstājis sekas uz viņa noskaņojumu, norādot, ka nepatīkamās emocijas rada biežie zaudējumi.

Porziņģis pret Jokiču aizsardzībā spēlēja tikai daļu spēles, taču treneris Hornačeks tik un tā bija neapmierināts ar paveikto: "Porziņģa augumam vajadzēja būt pozitīvam faktoram. Viņam arī vajadzēja būt ātrākam par pretinieku, lai tiktu viņam priekšā. Jā, Porziņģis var tikt dažreiz vienkārši iespiests zem groza, taču daudzus metienus Jokičs izdarīja pavisam vienkārši pēc pagriešanās pret grozu. Mūsu puiši domā, ka tā skaitās kā metiena apgrūtināšana. Mums vajadzēs viņiem paskaidrot šī vārda definīciju."

Hornačeks emocijās arī pieļāva iespēju, ka, nekam citam šosezon konsekventi nedarbojoties, viņš varētu izmēģināt zonas aizsardzību. Nākamā iespēja to darīt būs rītvakar pret vienu no līgas spēcīgākajām komandām "Spurs" un līgas viltīgāko un manīgāko treneri Gregu Popoviču.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
NBA.com
Kristaps Porzingis not enjoying basketball as...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-11 16:51, pirms 7 gadiem
Kaunies, Porzinği!

 +11 [+] [-]

, 2017-02-11 16:55, pirms 7 gadiem
Un kas tad liedz mainīt sākum sastāvu,atsēdini rezervē ja jau nevelk.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-11 16:57, pirms 7 gadiem
Virsraksts.

     [+] [-]

, 2017-02-11 16:57, pirms 7 gadiem
Niki iet uz galu. Gaidāms tanks.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-11 17:03, pirms 7 gadiem
Spurs knicks aizsardzību izvaros.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-11 17:03, pirms 7 gadiem
Hornačekam jānokaunas par to ka nespēj izspiest no šīs komandas ko vairāk ..
Manuprāt jau pirms sezonas bija raksts, ka Hornačeks nederēs šai komandai par treneri. SPēles un rezultāti tagad to tikai apstiprina.
UN ja kāds būtu jāatlaiž tas būtu tieši viņš, nevis jātreido Karameli

  -1 [+] [-]

, 2017-02-11 17:04, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Kaunies, Porzinği!
es saprastu, ja KP NBA kapātu kādu 4-5 sezonu, tad viņš varētu kaunēties par sniegumu , bet ne jau tagad , kad viņš tikai 2 sezonu NBA spēlē + komandā ir 2 sautīgi spēlētāji

     [+] [-]

, 2017-02-11 17:13, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Hornačekam jānokaunas par to ka nespēj izspiest no šīs komandas ko vairāk ..
Manuprāt jau pirms sezonas bija raksts, ka Hornačeks nederēs šai komandai par treneri. SPēles un rezultāti tagad to tikai apstiprina.
UN ja kāds būtu jāatlaiž tas būtu tieši viņš, nevis jātreido Karameli
ierunājās ;D

     [+] [-]

, 2017-02-11 17:32, pirms 7 gadiem
Kā, nesagādāja prieku? Vai Porziņģim patīk basketbols? Nu tad stāvi un skaties no vislabākās pozīcijas, kā strādā Jokičs, un baudi uz veselību!

     [+] [-]

, 2017-02-11 17:40, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: komandā ir 2 sautīgi spēlētāji
Kas viņus sautējis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-02-11 20:54, pirms 7 gadiem
Kāpēc zingers visu laiku rauc degunu?

  -1 [+] [-]

, 2017-02-11 20:56, pirms 7 gadiem
Tev Hornāček arī jāiet prom un paķer līdz Rembisu

  -1 [+] [-]

, 2017-02-11 21:08, pirms 7 gadiem
Nav jau ta ka nedara,piemeram KP dara loti labi,citi vsp nemaz neko nedara,tpc ari ar piezimem ir ok. Karmelo,protams,piezimes ir maz,jo vsp aizsardziba nese ar vel daziem labiem. KP jau tas piezimes parsvara dabun,jo velk aizsardzibu,nelauj briviiemest,bet parejie tikai noskatas,tur jau ta problema. Tpc jau Karmelo spele neko labu nedod.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-11 22:12, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Kāpēc zingers visu laiku rauc degunu?
tāpēc ka komanda ir miskaste.

     [+] [-]

, 2017-02-12 09:50, pirms 7 gadiem
prieka zudums pat Andžam nebija 2. sezonā
ak die, kas ir jāiztur KP
nākamo sezonu vaijg reāli nopīpēt un nosist
nyk neko neizdarīs, lai tiktu plovā
un liekam uz 2018/19, kad japelna jaunais līgums
sad but true