Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kulda grib cīnīties par Gagarina kausu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kulda grib cīnīties par Gagarina kausu
Artūrs Kulda
Foto: hcsalavat.ru

Latvijas izlases un Ufas "Salavat Julajev" aizsargs Artūrs Kulda (26) sarunā ar krievu reportieri atzīst, ka Baškortostānas klubs vēlas cīnīties par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galveno trofeju. No izlases spēlēm visvairāk palikusi atmiņā cīņa pret kanādiešiem Soču olimpiādē.

Ufas klubs pašreiz ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, taču uz papēžiem min trīs sekotāji. Regulārajā sezonā klubiem vēl būs pa 5-7 spēlēm. "Tagad būs mači izbraukumā, vajag uzvarēt, lai izslēgšanas spēles varētu sākt labā noskaņojumā. Jāsavāc punkti, lai play-off varētu sākt no labas pozīcijas un cīnīties par kausu. Visiem mērķis ir viens, uz to jāiet soli pa solim," atzīst mūsu hokejists.

Kulda zin, ka šosezon viņš ir labākais metienu bloķētājs KHL. Iepriekšējā sezonā tika arī skaitīti spēka paņēmieni un bloķētie metieni, taču statistikā tie nez kāpēc neparādījās. Līdz ar to tagad kontraktā par to bonusi nav paredzēti.

Kāds bija pats smagākais metiens, zem kura nācās gulties? "Amerikā, kad meta Bostonas Zdeno Hara. Reiz pēc šāda metiena ripa aizlidoja virs manas galvas, šausmas. Šī Vēbers reiz trāpīja ne man, bet komandas biedram - viņa dēļ man bija ļoti sāpīgi," atklāj Kulda.

Šajā sezonā latvietis uzvarēja balsojumā par NHL Zvaigžņu spēles dalībniekiem. Bijāt pārsteigts? "Pie mums hokeju ļoti mīl, spēcīgi jūt līdzi spēlētājiem gan NHL, gan KHL. Zemgus Girgensons nav izņēmums. Patīkami, ka puisis 20 gadu vecumā iekļuva NHL Zvaigžņu spēles pirmajā pieciniekā. Tas izraisa cieņu."

Kura no izlases spēlēm palikusi atmiņā visvairāk? "Soču olimpiādē pret Kanādu [varenie pretinieki ceturtdaļfinālā izrāva uzvaru vien 7 minūtes pirms pamatlaika beigām]. Toreiz uz mums neviens nelika, tomēr nospēlējām ļoti cienījami. Viss varēja izvērsties arī mums par labu. Bija super. Vispār no olimpiādes palika milzums iespaidu," saka Latvijas izlases aizsargs.

Izmantotie resursi:
sport.business-gazeta.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 13:19, pirms 9 gadiem
virsraksts graujos , vai ir kads kurs negrib

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 14:05, pirms 9 gadiem
''Šī Vēbers reiz trāpīja ne man, bet komandas biedram - viņa dēļ man bija ļoti sāpīgi,"
Bārtulim pret Kanādu, bet, respect, cēlas un cīnijās tālāk

  -1 [+] [-]

, 2015-02-11 14:08, pirms 9 gadiem
propans rakstīja: virsraksts graujos , vai ir kads kurs negrib
Keponi negribot.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-11 14:28, pirms 9 gadiem
Njā ... virsraksts mani pārsteidza nesagatavotu ...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-11 15:36, pirms 9 gadiem
propans rakstīja: virsraksts graujos , vai ir kads kurs negrib
A ko vinam citu teikt? Arturs ir profesionals hokejists, tapec ari uzstada visaugstakos merkis.
Ko tad vinam bija teikt- tipa, ai, nu ko nu es, es negribu cinities par Gagarina kausu...
Jebkura gadijuma, lai veicas!