Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kuksiks un "Lietkabelis" grauj Buškevica "Neptūnas", Atem 15 punkti Rumānijā

Andrejs Siliņš

Kuksiks un "Lietkabelis" grauj Buškevica "Neptūnas", Atem 15 punkti Rumānijā
Rihards Kuksiks. Foto: KK Lietkabelis

Sestdien virkne Latvijas basketbolistu aizvada spēles dažādu Eiropas valstu čempionātos vai reģionālajās līgās. Lietuvā pie lielas uzvaras tika Riharda Kuksika pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis", kas sagrāva Sanda Buškevica trenēto Klaipēdas "Neptūnas".

Itālija

18. kārtas mačā "Brescia" viesos ar 87:81 apspēlēja "Reggio Emilia", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas A sērijā un devīto uzvaru pēc kārtas kopumā (trīs arī ULEB Eiropas kausa izcīņā). Ojārs Siliņš pret savu bijušo komandu nespēlēja, jo turpina atgūties no kājas savainojuma. Brešas vienība ar 12. panākumiem 17 spēlēs ieņem trešo pozīciju 17 komandu konkurencē.

Lietuva

Latvijas valstsvienības asistenta Uvja Helmaņa pārstāvētā Viļņas "Rytas" piedzīvoja negaidītu zaudējumu Utenā, ar 81:83 piekāpjoties vietējai "Juventus". Viļņas vienībai tas bija pirmais zaudējums pēdējās piecās spēlēs Lietuvas čempionātā, taču Utenai zaudēja jau otro reizi 2020. gadā. Proti, 2. janvārī "Rytas" zaudēja "Juventus" Karaļa Mindauga jeb Lietuvas kausa ceturtdaļfinālā. Lietuvas līgas kopvērtējumā "Rytas" gan saglabāja otro vietu (12-6), kamēr "Juventus" (10-8) ir piektā.

Citā spēlē Riharda Kuksika pārstāvētā "Lietkabelis" mājās sarāva gabalos trenera Sanda Buškevica iepriekšējo komandu Klaipēdas "Neptūnas" - 102:64. Kuksiks spēlēja 18 ar pusi minūtes, guva 11 punktus (2p. 1/1, 3p. 2/4, s.m. 3/3), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izprovocēja vienu piezīmi, pats saņēma vienu piezīmi, pieļāva divas kļūdas un reizi tika bloķēts. Kuksika +/- rādītājs bija +8 un efektivitāte +12. "Lietkabelis" ar 12 uzvarām 18 mačos ieņem trešo vietu (tāda pati bilance arī otrajā vietā esošajai "Rytas"), bet "Neptūnas" ar bilanci 10-8 ir ceturtā (tāda pati bilance arī piektajā vietā esošajai Utenai).

Adrijas līga

15. kārtas spēlē Podgoricas "Buducnost" viesos ar 72:23 atzina Novomesto "Krka" pārākumu. Mārtiņš Meiers laukumā bija sešarpus minūtes, iemeta četrus punktus (2p. 1/1, s.m. 2/2), izcīnīja vienu bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, saņēma divas piezīmes, izprovocēja divas piezīmes, tika pie +4 efektivitātes punktiem un +/- rādītāja -5. Adrijas līgas vicečempioni ar 11 uzvarām 15 spēlēs uz brīdi bija pirmie tabulā, taču šodien varēja zaudēt līderpozīciju, ja pie panākuma tiktu Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan".

To arī Serbijas grands paveica, savā laukumā dramatiskā galotnē apspēlējot "Cedevita Olimpija" - 96:95. Peiners atkal nebija "Partizan" pieteikumā. Belgradas vienībai ir 12 uzvaras un pirmā vieta tabulā, kamēr "Cedevita Olimpia" ir trešā ar desmit panākumiem 15 spēlēs.

Polija

Vloclavekas "Anwil" viesos sagrāva Starogardas "Polpharma" - 109:78. Rolands Freimanis nepilnu 20 laukumā pavadīto minūšu laikā trāpīja vienu no septiņiem metieniem no spēles un guva trīs punktus (2p. 1/2, 3p. 0/5, s.m. 1/2), izcīnīja trīs bumbas pie groziem, izprovocēja divas piezīmes, sakrāja +/- rādītāju +9 un negatīvu efektivitātes indeksu (-1). "Anwil" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ieņem otro vietu 16 komandu konkurencē, no līderes "Zielona Gora" atpaliekot par divām uzvarām.

Rumānija

A divīzijas 13. kārtas spēlē Artis Ate un Klužas Napokas "U-Banca Transilvania" piedzīvoja otro neveiksmi pēdējās četrās spēlēs, ar 88:94 mājās piekāpjoties ceturtajā vietā esošajai "Craiova". Ate spēlēja nepilnas 27 minūtes, guva 15 punktus (2p. 2/3, 3p. 3/6, s.m. 2/2), izcīnīja četras bumbas, atdeva divas piespēles, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja trīs piezīmes un pats saņēma vienu. Atem +14 efektivitātes punkti, bet +/- rādītājs -3. Kluža Napoka ir otrā ar 11 uzvarām 13 mačos, bet arī līderei "Oradea" ir tāda pati bilance.

Ukraina

Trīs zaudējumu sēriju Ukrainas superlīgā pārtrauca Kārļa Muižnieka trenētā debitante un līgas līdere (11-5) "Prometey", kas ar 105:95 savā laukumā pieveica Zaporožjes Ferro-ZNTU (5-12, 6. vieta). Ainara Bagatska "Kyiv-Basket" (9-5) ieņem piekto vietu deviņu komandu konkurencē.

Kazahstāna

Bijušā Latvijas izlases trenera Arņa Vecvagara un viņa asistenta Rūdolfa Rozīša trenētā Atirau "Barsy" izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas Kazahstānas Nacionālajā līgā, ar rezultātu 89:67 viesos pārspējot "Tobol". Atirau komanda ar 14 uzvarām 19 mačos ieņem pirmo vietu sešu komandu konkurencē, tiesa, otrajā vietā esošais superklubs Nursultanas "Astana", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, cīnās bez zaudējumiem un zemāk ir vien mazāk aizvadīto spēļu dēļ (tabulā vieta tiek noteikta pēc iegūtajiem punktiem). Rītdien "Barsy" vēlreiz tiksies ar trešajā vietā esošo "Tobol".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-01-12 08:28, pirms 4 gadiem
MooXi.net - lielisks prоjekts piеaugušajiеm, kuri vēlas аtrast seksa pаrtneri