Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam agrā spēle, Merzļikins viesos pie Klusā okeāna divīzijas līderes

Agris Suveizda

Girgensonam agrā spēle, Merzļikins viesos pie Klusā okeāna divīzijas līderes
Zemgus Girgensons. Foto: AFP/Scanpix

Kamēr Nacionālajā basketbola asociācijā septīto spēli pēc kārtas izlaidīs Kristaps Porziņģis, Nacionālajā hokeja līgā cīņas gaidāmas trim latviešu pārstāvētajām komandām. Jau plkst. 20:00 uz ledus kāps Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres", plkst. 2:00 mājas spēli aizvadīs arī Rūdolfa Balcera Otavas "Senators", bet plkst. 5:00 izbraukuma tūri pabeigs Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka Kolumbusas "Blue Jackets".

Bufalo "Sabres" sezonas sākumā uzvarēja astoņās no pirmajām desmit spēlēm un pat bija līgas līdere, bet nu Austrumu konferencē no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek jau par septiņiem punktiem un ierindojas 12.vietā. Vakar "Sabres" izbraukumā ar 1:5 kapitulēja čempionei Sentluisas "Blues", bet šovakar uzņems Vankūveras "Canucks", pret kuru pirms mēneša izbraukumā tika pie viena punkta – 5:6 pagarinājumā. Kamēr pēc viena mača prombūtnes ierindā ir atgriezies pirmā pāra aizsargs Džeiks Makeibs, pirmsspēles dienas treniņu izlaida latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Viņa vietu trešajā maiņā blakus Jūhanam Lāšonam un Kailam Okposo ieņēma Rasmuss Asplunds. Bufalo galvenais treneris Ralfs Krīgers gan mierināja, ka Girgensons netrenējās tikai piesardzības dēļ un spēlē viņam vajadzētu piedalīties. Girgensons šosezon vēl nav izlaidis nevienu spēli un ir sakrājis desmit (6+4) punktus, desmit soda minūtes un negatīvu lietderību -2. Vankūveras "Canucks ar 50 punktiem 44 mačos Rietumu konferencē ieņem devīto pozīciju, un komandas rezultatīvākais spēlētājs ir otro sezonu aizvadošais zviedrs Elīass Petešons (20+26). "Canucks" nesen svinēja septiņas uzvaras pēc kārtas, taču piecu spēļu izbraukuma tūri uzsākusi ar divām sakāvēm – 2:9 pret "Lightning" un 2:5 pret "Panthers".

Četru izbraukuma spēļu sēriju pabeigs Elvja Merzlikina un Matīsa Kivlenieka Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesosies pie Klusā okeāna divīzijas līderes Vegasas "Golden Knights", kas pirmajā savstarpējā spēlē Kolumbusā uzvarēja ar 2:1. Merzļikins kopš Jonasa Korpisalo savainojuma ir aizvadījis jau sešas pilnas spēles, izcīnot četras uzvaras un atvairot 93,5% metienu. Sezonas sākumā Merzļikinam nebija nevienas uzvaras, bet atvairīto metienu rādītājs bija tikai 88,9%. Kivlenieks joprojām gaida debiju NHL. "Golden Knights" šonakt pabeigs septiņu mājas spēļu sēriju – četrām uzvarām ir sekojuši divi zaudējumi pēc kārtas. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Makss Pačoreti (20+25).

Otro spēli divās dienās aizvadīs Rūdolfa Balcera Otavas "Senators", kas piecu mājas spēļu sēriju uzsāks pret Monreālas "Canadiens". Abas komandas Austrumu konferencē atrodas blakus – uzreiz aiz Bufalo "Sabres" -, un abas pārdzīvo zaudējumu sērijas. "Senators" šonakt bullīšos ar 2:3 piekāpās Detroitas "Red Wings" un piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas, bet Monreāla nav uzvarējusi astoņos mačos pēc kārtas. Balcers kopš atgriešanās NHL ir aizvadījis četras spēles un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli, bet šonakt viņa spēles laiks pirmoreiz saruka zem desmit minūtēm. "Canadiens" rezultatīvākais spēlētājs ir slovāks Tomāšs Tatars (16+22). Monreālā abas iepriekšējās savstarpējās spēles šosezon beidzās pagarinājumā, uzvaras dalot uz pusēm.

NHL

LaiksSpēleLaiksSpēle
20:00Sabres – Canucks3:00Blues - Rangers
2:00Hurricanes – Kings3:30Blackhawks - Ducks
2:00Islanders – Bruins5:00Flames - Oilers
2:00Flyers – Lightning5:00Golden Knights – Blue Jackets
2:00Capitals – Devils5:30Sharks – Stars
2:00Senators – Canadiens

NBA

LaiksSpēle
0:00Rockets – Timberwolves
2:00Celtics – Pelicans
2:00Pistons – Bulls
3:00Thunder – Lakers
3:30Mavericks – 76ers
4:00Nuggets – Cavaliers
5:00Trail Blazers – Bucks

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/buf...

     [+] [-]

, 2020-01-12 07:30, pirms 4 gadiem
Nu re.Elvim pirmā sausā spēle.