Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Trešā spēcīgākā "World RX" komanda aiziet uz citu čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Trešā spēcīgākā "World RX" komanda aiziet uz citu čempionātu
Foto: FIA World Rallycross Championship

Pazīstamā Hansenu ģimenes rallijkrosa komanda “Hansen Motorsport” gaidāmajā sezonā startēs jaunizveidotajā “GRC Europe” čempionātā, tika oficiāli paziņots šodien.

Četrpadsmitkārtējā Eiropas čempiona rallijkrosā Keneta Hansena vadītā vienība līdz šim piedalījās pasaules čempionātā, tomēr pēc aizvadītās sezonas zaudēja “Peugeot” rūpnīcas atbalstu, jo Francijas autoražotājs izvēlējās slēgt programmu, līdzīgi kā to izdarīja “Volkswagen” un “Audi”. Par aiziešanu no pasaules rallijkrosa čempionāta jau bija paziņojušas abas spēcīgākās komandas “PSRX” un “EKS” komandas. “Hansen” vienība bija trešā spēcīgākā pasaulē.

Uz 2019. gada sezonu ir radīts jauns rallijkrosa čempionāts “GRC Europe”, ko izveidojis autosporta aprindās labi zināmais austrietis Makss Puhers. Sezonas pirmais posms notiks 29. un 30. jūnijā Francijā, Dreū trasē, bet visas sacīkstes tiešraidēs translēs plaši pieejamais TV kanāls “Eurosport”. Posmi risināsies arī Lielbritānijā, Portugālē, Austrijā, Ungārijā un Vācijā.

“Hansen Motorsport” sastāvā “GRC Europe” seriālā startēs komandas bosa dēli – 2015. gada pasaules vicečempions Timijs Hansens un 2016. gada Eiropas čempions Kevins Hansens.

Kopš 2014. gada ar “Peugeot” atbalstu “Hansen Motorsport” piedalījās pasaules rallijkrosa čempionātā. Augstākais sasniegums tika gūts 2015. gadā, kad tika izcīnīta pirmā vieta komandu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2019-01-11 17:30, pirms 5 gadiem
Čušš vien bija no tā wrx! Atpakaļ pagraba līmenī, bez rūpnīcu komandām, un lieliem braucējiem.