Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Principiāla cīņa par pozīcijām labāko astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Principiāla cīņa par pozīcijām labāko astotniekā
Pirmā apļa spēlē pie panākuma tika "Pārgauja"
Foto - Patriks Pauls Briķis ; Patrīcija Laura Alde ; PPB

Šovakar tiks aizvadīta viena spēle Elvi vīriešu florbola līgā, kurā savā starpā sacentīsies divas vienības, kas pašlaik atrodas labāko astotniekā, taču vieta izslēgšanas spēļu turnīrā nebūt nav droša – "Pārgauja" uzņems "Ķekavu". Spēles sākums pulksten 20:00.

Stalbes vienība pēdējā laikā spēlē kā pa celmiem, uzvarām mijoties ar zaudējumiem. Viesos izdevās pārsteigt čempionāta līderus no Lielvārdes, bet pēc tam tika piedzīvotas neveiksmes Valmierā un Cēsīs pret komandām, kuras turnīra tabulā atrodas zem pēdējo sezonu bronzas medaļniekiem. Pašlaik vienība 13 spēlēs izcīnījusi 22 punktus, kas dod sesto vietu. Panākums šodienas mačā vismaz uz mirkli ļautu uzlēkt līdz pat trešajai pozīcijai, līdz ar to motivācija Ingus Laiviņa trenētajai komanda netrūks. Komandas uzbrukuma līderis Gvido Lauga iekrājis 40 (27+13) rezultativitātes punktus, esot viens no tiem, kas reāli turpina cīņu par šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja godu. Tikmēr Olafs Zvīnis un Artūrs Jurševskis iekrājuši pa 24 punktiem.

Vēl bēdīgāka situācija pašlaik ir "Ķekavai", kas pēdējās piecās spēlēs piedzīvojuši četrus zaudējumus, vienīgo uzvaru izcīnot viesos pret izteiktajiem čempionāta pastarīšiem "Ogres vilkiem". Ar nesavaldību izcēlies viens no komandas līderiem Edžus Bunka, kurš pirms laika izcieta trīs spēļu diskvalifikāciju, bet pēc iepriekšējās cīņas ar Cēsu komandu dabūja vēl vienu bargo sodu, kā rezultātā viņam jāizlaiž vēl nākamās četras spēles. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 28 (12+16) punktiem ir Klāvs Jansons, bet pārējie nav tikuši pat pie 20 punktiem. Pašlaik komanda balansē uz naža asmens, ar 18 punktiem 12 spēlēs ieņemot astoto vietu. Tikpat ir arī devītajā vietā esošajiem "FBK Valmiera", kuri gan nospēlējuši par divām spēlēm vairāk. Komandas pieteikumā parādījies 18 gadus vecais vārtsargs Andrejs Zeltiņš, kurš sezonas pirmajā daļā pārstāvējis FK "Jūrmala" un "Ķekavas Bulldogs", bet spēcīgāko līgā vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē "Ķekava" spēja izvirzīties vadībā, taču vāji aizvadīja spēles otro trešdaļu, pēc tās nonākot iedzinējos ar 1:5. Pēdējā trešdaļā komanda centās glābt, kas glābjams, taču reāli par uzvar paspēkoties neizdevās, esot spiestiem atzīt sāncenšu sakāvi ar 4:7. Zaudētājiem toreiz labākais ar vārtu guvumu un divām piespēlēm bija Bunka, kurš šoreiz komandai nevarēs palīdzēt. Uzvarētāju rindās Lauga atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm.