Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Favregass no "Chelsea" oficiāli pārcēlies uz "Monaco"

Rolands Eliņš

Favregass no "Chelsea" oficiāli pārcēlies uz "Monaco"
Sesks Favregass. Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbolists Sesks Favregass oficiāli pievienojies Francijas augstākajā līgā spēlējošajai „Monaco” vienībai, paziņojis klubs. Britu mediji vēsta, ka „Monaco” nav veikusi transfēra maksājumu „Chelsea”, taču panākta vienošanās par dažāda veida bonusa maksājumiem.

31 gadu vecais spāņu pussargs Sesks Favregass „Chelsea” sastāvā pēdējo spēli aizvadīja iepriekšējā sestdienā, kad bija komandas kapteiņa lomā FA kausa spēlē pret „Nottingham Forest” un ar asarām acīs atvadījās no savas komandas līdzjutējiem. „Chelsea” sastāvā Favregass spēlēja kopš 2014. gada un palīdzēja komandai divreiz triumfēt Premjerlīgā.

Favregass iepriekš ilgus gadus pārstāvēja „Arsenal”, bet pa vidu abiem periodiem Londonas komandās spēlēja „Barcelona” rindās, ar kuru izcīnīja sešus titulus dažādās sacensībās. Šosezon „Chelsea” trenera Mauricio Sarri vadībā viņš devies sākumsastāvā tikai vienā Premjerlīgas mačā.

Favregass pievienojies „Monaco” vienībai, kuras galvenā trenera pienākumus nesen uzņēmās Tjerī Anrī, Fevregasa ilggadējais komandas biedrs „Arsenal” sastāvā. Anrī pagaidām izdevies atgriezt „Monaco” uz panākumu ceļa un komanda joprojām atrodas „Ligue 1” apakšdaļā ar tikai 13 punktiem 18 mačos.

„Monaco” ir noslēgusi ar Favregasu līgumu uz trim ar pusi gadiem, proti, līdz 2022. gada vasarai. Transfēra summu „Monaco” nenācās maksāt, saskaņā ar britu mediju ziņoto, taču pārejas līgumā ar „Chelsea” paredzēti dažādi bonusa maksājumi, kurus „Monaco” nāksies veikt Favregasa un komandas labu sasniegumu gadījumā.

  +6 [+] [-]

, 2019-01-11 21:36, pirms 5 gadiem
Kad SC nolēma, ka viņš vairs nav Fabregass?

  +2 [+] [-]

, 2019-01-11 21:57, pirms 5 gadiem
Favregass?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-11 22:00, pirms 5 gadiem
kas?

  -1 [+] [-]

, 2019-01-11 22:05, pirms 5 gadiem
Es SC mīļā miera labad ieteiktu tomēr iekavās norādīt vārda rakstību oriģinālvalodā (ne-latīņu alfabēta valodās latinizētu). Cilvēki ij "sapratīs" (protams, saprot jau tagad, tikai svarīgi ir piepisties), ij iemācīsies, ka dažādās valodās tādi paši vai vismaz līdzīgi burti, kādi atrodami latviešu alfabētā, mēdz skanēt citādāk

  -1 [+] [-]

, 2019-01-11 22:08, pirms 5 gadiem
Dzirdēju, ka Suveizda SC katru nedēļu lasa lekcijas par uzvārdu pareizrakstību LV valodā.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-12 03:00, pirms 5 gadiem
Fabs tagad Favs? Rīt jau būs Pāvs?

  +2 [+] [-]

, 2019-01-12 12:24, pirms 5 gadiem
VapeNation rakstīja: Es SC mīļā miera labad ieteiktu tomēr iekavās norādīt vārda rakstību oriģinālvalodā (ne-latīņu alfabēta valodās latinizētu). Cilvēki ij "sapratīs" (protams, saprot jau tagad, tikai svarīgi ir piepisties), ij iemācīsies, ka dažādās valodās tādi paši vai vismaz līdzīgi burti, kādi atrodami latviešu alfabētā, mēdz skanēt citādāk
Ir ļoti dīvaini ja sportists no karjeras sākuma ir saukts vienā uzvārdā un tad pēkšņi to "maina" Tāpoat arī SC ir diezgan liela nekonsekvence uz uzvārdu latviskošanu. Liela daļa to pašu, populāro zvedru uzvārdu pat pēc likuma un VVC paraugiem, norādēm latviskojami gan pa vecai modei, gan pa SC izvēlētajai pareizajai modei. Labs piemērs ir Petterson - der gan Pētersons, gan SC iemīļotais Pētešons. Kāpēc obligāti jāiet pret straumi un jāizvmanto jaunā versija, ja arī pēc likuma der vecā versija? Tāpat arī VVL ir atzīmēts, ka atveidošanā var ņemt vērā labskanību un tradīcijas, kas būtībā nozīmētu to, ka nevajag Fabregasam pēc padsmit gadiem kļūt par Favregasu, Karlsonam pēc gandrīz 100 gadiem par Kārlsonu vai Zētebergam par Seterberju. Tāpēc arī komentāros ir tā šūmēšanās, jo SC kā negodīgs tiesnesis likumus/spēles noteikumus pagriež sev ērtākā gaismā, pieverot acis uz citiem noteikumu punktiem, kas nāk par labu otrai komandai - lietotājiem.

     [+] [-]

, 2019-01-12 16:38, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Favregass?
Labs