Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lebrons neapmierināts ar tiesnešu darbu un nefiksētajām piezīmēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lebrons neapmierināts ar tiesnešu darbu un nefiksētajām piezīmēm
Lebrons Džeimss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas seja Lebrons Džeimss esot neapmierināts ar tiesnešu darbu, uzskatot, ka pret viņu netiek fiksētas acīmredzamas piezīmes.

2016. gada čempione Klīvlendas "Cavaliers" aizvadītajā naktī ar 92:100 izbraukumā piekāpās Jūtas "Jazz", un neglāba arī Lebrona Džeimsa 29 punkti, sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvās piespēles un četras pretinieku atbruņošanas.

Džeimss realizēja sešus no septiņiem soda metieniem, tomēr bija ļoti neapmierināts ar tiesnešu darbu, pirmās ceturtdaļas beigās nopelnot tehnisko piezīmi, kas viņam bija tikai otrā sezonā. Pēc tam, kad izdevās realizēt metienu ar sodu, viņš devās pie tiesneša, kuram uzkliedza.

Klīvlendas "Cavaliers" līderis pauda neapmierinātību par iepriekšējo uzbrukumu, kad viņš devās uz groza apakšu, taču netika fiksēts pārkāpums. Situācijai tuvu stāvoši avoti ziņo, ka Džeimsa neapmierinātību izraisīja fakts, ka Jūtas "Jazz" galvenais treneris Kvins Snaiders devis spēlētājiem norādījumu pretinieku uzbrukumu apturēt ar soda palīdzību, bet tiesneši tāpat ignorējuši kontaktu no sāncenšu puses.

"Jā, pret mani pārkāpa noteikumus," pēc spēles situāciju komentēja Džeimss, kurš atklāja, ka tehniskā piezīme nopelnīta, jo emocijas krājušās ilgāku laiku. "Zinu, ka galvenais ir izcīnīt uzvaras, tomēr tiesnešu darbība manī izraisa neapmierinātību."

Sestdien Klīvlendas "Cavaliers" izbraukumā ar 120:116 apspēlēja Fīniksas "Suns", un Džeimss izdarīja tikai sešus soda metienus. Otrajā puslaikā pēc metiena un kontakta no pretinieku puses viņš nonāca uz grīdas, bet visi tiesneši viņam norādījuši, ka situāciju nav redzējuši, vēsta tuvu stāvošie avoti.

Neapmierināti bija arī Džeimsa komandas biedri. "Kārtējā reize, kad viņš dodas uz groza apakšu, bet tiek pie sešiem soda metieniem. Ir vilšanās, ka basketbolistam, kurš tik daudz laika pavada soda laukumā un kurš ir tik agresīvs, labākajam spēlētājam uz planētas un četru MVP balvu īpašniekam, ir jābūt starp 15 retākajiem soda metienu izpildītājiem," teica veterāns Ričards Džefersons.

"Ir redzams, ka tiesāt spēles ar Lebrona piedalīšanos tiesnešiem ir grūts darbs. Apsveicami, ka viņš lielākajā daļā gadījumu spēj saglabāt vēsu prātu, taču kā komandas biedram ir grūti skatīties, kā viņš skrien, skrien, skrien, saņem sitienus, bet pretiniekiem netiek fiksētas piezīmes. Tiesnešiem ir grūts darbs, jo Lebrons ir unikāls spēlētājs," noslēdza Džefersons.

Patiesībā Džeimss ir desmitais izdarītajos soda metienos ar 7,1 vidēji spēlē, tomēr viņš jūtas ignorēts, kamēr pret basketbolistiem, kuri lielāko daļu metienu izdara no ārpuses, piezīmes tiek fiksētas biežāk. Piemēram, Džimijs Batlers no Čikāgas "Bulls" 2017. gadā aizvadījis divas spēles ar vismaz 20 soda metieniem, bet Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets" septiņos no pēdējiem deviņiem dueļiem izmetis vismaz desmit soda metienus.

Pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu laikā Klīvlendas "Cavaliers" galvenais treneris Tairons Lū salīdzināja Džeimsu ar Šakilu O'Nīlu: "Lebrons ir tik spēcīgs un fizisks, ka tad, kad viņš dodas uz grozu, pretinieku atlec no viņa. Tās joprojām ir piezīmes, bet pārkāpumi netiek fiksēti, jo viņš ir spēcīgs un fizisks.

Savā laikā mēdzām pavilkt uz zoba Šaku par vieglajām piezīmēm pret viņu. Viņa atbilde lika man aizdomāties: "Klau, kad tu ieknieb man, sāp tieši tāpat, kā brīdī, kad es iekniebju tev. Nav svarīgi, cik liels esi, sajūtas ir tādas pašas." Lebrons jūtas tāpat."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -4 [+] [-]

, 2017-01-11 15:22, pirms 7 gadiem
neraudi, susuriņ.
Raudāsi konferences finālā

  +7 [+] [-]

, 2017-01-11 15:26, pirms 7 gadiem
Kurš nu kko varētu teikt par tiesāšanu...
Pret Tevi tā jau tiesneši bieži piever acis - bieži neiedod piezīmes Tev, lai gan bija, bieži iedod pretiniekam pret Tevi, lai gan nebija, un uz taviem nostaigātiem vispār liekas, ka tiesneši ir redzes invalīdi.

  +4 [+] [-]

, 2017-01-11 15:28, pirms 7 gadiem
MJ klusi pie sevis smejas

  +7 [+] [-]

, 2017-01-11 15:35, pirms 7 gadiem
Lai paspēlē pie knickebokeriem... redzēs kas ir vienpusīga tiesāšana

  +4 [+] [-]

, 2017-01-11 15:38, pirms 7 gadiem
Rodmens-ek ja varētu tagad spēlēt nebūtu nevienas piezīmes.....

  +1 [+] [-]

, 2017-01-11 15:38, pirms 7 gadiem
Nevar sagremot zāģi princese.

     [+] [-]

, 2017-01-11 15:42, pirms 7 gadiem
nabaga princesīte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-01-11 15:46, pirms 7 gadiem
Nu, ko tad visi domā, ka Hārdens vai Batlers ir baigie sodu provacētāji, ka viņiem visu laiku daudz sodi? Un ķip pret Lebronu neviens nesi?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-11 15:46, pirms 7 gadiem
hmbviins_819139289468588032 rakstīja: Esmu neapmierinaats ar SC oligarhu darbibaam!!! Karoch ja shim komentam buus +50, tad Birojs pazuud pa dzivi un SC nekad NEKOMENTES!!!

Gaidu tautas viedokli - par SC oligarhiem vai Biroju???
Lo...hs tu esi. Davai, ja savāksi -30, tad tu pazūdi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-11 16:05, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Lo...hs tu esi. Davai, ja savāksi -30, tad tu pazūdi.
Necitē mēslu,pats kļūsi par mēslu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-11 16:22, pirms 7 gadiem
Speciāli ielogojos, lai nomīnusotu HMB

  -1 [+] [-]

, 2017-01-11 16:36, pirms 7 gadiem
Vau, vau, vau var sākties.... Pāris jau ir.

Kāda jēga no šādām "ziņām" portālā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-01-11 16:51, pirms 7 gadiem
Labāk, lai apskata, cik reizes ar elkoni atgrūž pretspēlētājus un nostaigā. Kā jau MJ teica, ka, ja viņš spēlētu šodien, viņš izpildītu 40soda metienus.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-11 17:05, pirms 7 gadiem
arturs1777 rakstīja: Nevar sagremot zāģi princese.
Tātad tu domā, ka pret viņu normāli dod piezīmes, pajoliņ?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-11 17:05, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Labāk, lai apskata, cik reizes ar elkoni atgrūž pretspēlētājus un nostaigā. Kā jau MJ teica, ka, ja viņš spēlētu šodien, viņš izpildītu 40soda metienus.
Kurš tad cits sunim asti cels....

  +1 [+] [-]

, 2017-01-11 17:07, pirms 7 gadiem
Un kas tas par īpašu lobiju Hārdenam, kad viņam atliek tikai ieskiert barā un piezīme jau garantēta.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-11 17:14, pirms 7 gadiem
Protams, ka tiesnesim ir ļoti grūti tiesāt spēles, kurās piedalās Lebrons, jo viņš ir ļoti fizisks, atlētisks un gandrīz visu laiku iet cauri un meklē kontaktu. Principā, ja notiktu pēc Lebrona prāta, tad ciestu basketbola kvalitāte, jo komandas mierīgi varētu spēlēt mīnusos t.i. Lebris mestu pa 50 sodiem spēlē. Domāju, tiesneši ļoti labi saprot, ka nedrīkst svilpt katru Lebrona saskarsmi ar aizsargu, jo basketbols pārvērtīsies par farsu, zudīs skatāmība, sponsoru interese un viņi dabūs "pa ausīm" no NBA vadības, ka čakarē spēles dinamiku. Tajā pat laikā tiesneši šo te sodu nedošanu "kompensē", bieži vien strīdīgas situācijas svilpjot Lebronam par labu, nedodot nesportiskās vai tehniskās, pēc bumbas izlidošanas autā no burzmas atdodot to Cavs, nesvilpjot tehnisko brāķi utt. utt. To jau nu Lebronam vajadzētu saprast, ka, ja vienreiz viņam neiedod mest 2 sodus, tad nākamreiz pašam nenosvilps sodu defā vai nenosvilps nostaigātu. Tā, ka lai nu Lebrons neraud, ka tiek abižots!

  +2 [+] [-]

, 2017-01-11 17:23, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Protams, ka tiesnesim ir ļoti grūti tiesāt spēles, kurās piedalās Lebrons, jo viņš ir ļoti fizisks, atlētisks un gandrīz visu laiku iet cauri un meklē kontaktu. Principā, ja notiktu pēc Lebrona prāta, tad ciestu basketbola kvalitāte, jo komandas mierīgi varētu spēlēt mīnusos t.i. Lebris mestu pa 50 sodiem spēlē. Domāju, tiesneši ļoti labi saprot, ka nedrīkst svilpt katru Lebrona saskarsmi ar aizsargu, jo basketbols pārvērtīsies par farsu, zudīs skatāmība, sponsoru interese un viņi dabūs "pa ausīm" no NBA vadības, ka čakarē spēles dinamiku. Tajā pat laikā tiesneši šo te sodu nedošanu "kompensē", bieži vien strīdīgas situācijas svilpjot Lebronam par labu, nedodot nesportiskās vai tehniskās, pēc bumbas izlidošanas autā no burzmas atdodot to Cavs, nesvilpjot tehnisko brāķi utt. utt. To jau nu Lebronam vajadzētu saprast, ka, ja vienreiz viņam neiedod mest 2 sodus, tad nākamreiz pašam nenosvilps sodu defā vai nenosvilps nostaigātu. Tā, ka lai nu Lebrons neraud, ka tiek abižots!
Un kāpēc tad Hārdenam regulāri dod mest 20 sodus?

     [+] [-]

, 2017-01-11 17:23, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kurš tad cits sunim asti cels....
Viņš gan vairāk teica, ka dzīvotu uz soda līnijas, vai arī nepabeigtu spēli visai bieži. Tā nav astes celšana, bet fakts.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-11 17:26, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Un kāpēc tad Hārdenam regulāri dod mest 20 sodus?
Lebrons parasti ielido soda laukumā, Hārdens vairāk spēle ar galvu un čeko pretinieku kustības un ir atstrādājis labu tehniku, kā sameklēt nepārprotamu sodu!

     [+] [-]

, 2017-01-11 17:34, pirms 7 gadiem
Vai tas ir NBA vadības norādījums, vai kas cits, bet nu tiesnešu darbība ir pavāja. Laikam tomēr tie biežāk jāsūta uz spēles noteikumu kursiem par savu naudu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-01-11 18:56, pirms 7 gadiem
elgarz rakstīja: nabaga princesīte
Princese ir Rouzs, kurš jau mēļo pa portāliem, ka plāno nespēlēt vairs basketbolu...
Stikla puikam laikam nepatika, ka jāšansē, ka nevarēs raslabonā maukt visu sezonu

     [+] [-]

, 2017-01-11 18:59, pirms 7 gadiem
One Man Show! rakstīja: Lebrons parasti ielido soda laukumā, Hārdens vairāk spēle ar galvu un čeko pretinieku kustības un ir atstrādājis labu tehniku, kā sameklēt nepārprotamu sodu!
Ja apzinātu kontaktu ar kājām šie ātri likvidēja, tad kāpēc ļauj to pašu Hardenam darīt ar rokām? Ir kāds, kurš to nesaprot, ka tas ir tīšs , apzināts kontakts ar vēl apzinātāku mērķi?

  -1 [+] [-]

, 2017-01-11 20:08, pirms 7 gadiem
Cerams,NBA, sāks spēlēt basīti. Beigsies 1-na m.. teātris.

     [+] [-]

, 2017-01-12 10:52, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Labāk, lai apskata, cik reizes ar elkoni atgrūž pretspēlētājus un nostaigā. Kā jau MJ teica, ka, ja viņš spēlētu šodien, viņš izpildītu 40soda metienus.
nevar zināt...iespējams pret viņu arī nesvilptu tā pat kā pret Lebronu nesvilpj, jo fiziski ieliek pretspēlētājam.