Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Kļaviņa programma ir ļoti vāja un populistiska"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Kļaviņa programma ir ļoti vāja un populistiska"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kļaviņš neilgi pēc pieteikšanās vēlēšanām sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka vairāki federācijas pārstāvji zvanījuši klubiem un centušies atrunāt viņa kandidatūras atbalstīšanu. Federācijas sporta direktors Dainis Kazakevičs bija viens no nosauktajiem, taču Latvijas U21 izlases galvenais treneris intervijā Sportacentrs.com noliedza, ka būtu to darījis.

- Kļaviņš intervijā sacīja, ka esi viens no tiem, kas zvanījis klubiem un aģitējis pret viņu.
- Pirmām kārtām, varu pateikt, ka noteikti neesmu zvanījis nevienam klubam un aizliedzis par kādu balsot. Manuprāt, tas ir smieklīgi. Savu pozīciju jau izteicu, kad man bija intervija laikrakstā "Diena". Manā skatījumā slikti ir tas, ka mēs kā futbola sabiedrība nevaram izvirzīt vēl kādu alternatīvu kandidātu, jo ir tikai Guntis Indriksons un tad ir cilvēks, kurš futbola vidē nav darbojies un varbūt tikai vēlas to darīt. Tad cilvēku parasti vērtēju pēc divām lietām – vai nu pēc tā, ko viņš ir izdarījis, vai pēc tā, ko viņš plāno darīt. Pirmkārt, tajā, kas ir izdarīts, Guntis ir ļoti tālu priekšā Krišjānim.

- Tajā pašā laikā ļoti daudz plānu arī nav izpildīti…
- Droši vien, taču tas, kurš kaut ko dara, daudz ko droši vien arī neizdara. Tie, kas mani pazīst, lieliski zina, ka mēs ar Gunti neesam visos jautājumos vienisprātis un arī man ir daudz lietu, par kurām būtu nepieciešams diskutēt. Taču viņam ir, ko parādīt un pateikt. Nezinu, ko parādīt un pateikt var Krišjānis.

- Esi lasījis viņa programmu?
- Ņemot vērā, ka esmu federācijas sporta direktors un atbildu par daudzu sporta procesu attīstību, protams, esmu ar to iepazinies. Manuprāt, programma ir ļoti vāja. Tā ir diezgan populistiska un balstīta uz kaut kādu personīgu aizvainojumu pret Indriksonu un Mežecki. Jo tas, kas tur ir izklāstīts – sākot ar dublieru spēlēšanu 2. līgā un to, ka oficiālās sacensības ilgs tikai pusgadu… Manuprāt, tas liecina tikai par to, ka viņš diez vai ir profesionāli konsultējies un ka tas ir tāds līdzjutēja līmenis.

- Precizējot pirmo jautājumu. Teici, ka neesi zvanījis klubiem, taču vai esi ar tiem runājis par Kļaviņu?
- Esmu runājis ar dažiem klubiem vai klubu pārstāvjiem, kuri man ir sen pazīstami un kuri jautāja manu viedokli. Esmu runājis, iespējams, ar trim četriem klubiem.

- Ar kuriem?
- Nedomāju, ka tam ir kāda nozīme. Daži klubi ir vaicājuši manu viedokli, vai es vispār zinu, kas ir Krišjānis. Viņiem teicu, ka šo cilvēku personīgi labi nepazīstu – tikai tik daudz, cik dažas reizes esam sveicinājušies. Pret viņu man nav nekā personīga, taču tajā pašā laikā, izvērtējot šos abus kandidātus, es noteikti balsotu par Gunti.

- Kuru cilvēku tu varbūt redzi, kurš būtu spējīgs vadīt federāciju?
- Domāju, ka cilvēks, kurš būtu spējīgs to darīt, arī būtu pieteicies vēlēšanām. Hipotētiski Latvijā droši vien ir daudz cilvēku, kuri varētu vadīt federāciju. Arī tādi, kuri šobrīd varbūt pat nav saistīti ar futbolu. Tādi, kuri ir godprātīgi, ar labu reputāciju, kuriem ir labi sakari vai labas pazīšanās normālā biznesā vidē.

- Taču tādi netiktu pielaisti vēlēšanām, jo nebūtu saistības ar futbolu.
- Kā tad ar futbola vidi ir saistīts Kļaviņš?

- Bijis LFF preses sekretārs.
- Tad, visticamāk, kādam vajadzētu pieteikties, pieņemsim, par tehnisko darbinieku federācijā vai par autovadītāju, vai vienkārši par federācijas kaut kādu politisko konsultantu. Un pēc četriem gadiem viņš varētu kandidēt. Pats zini, ka šis jēdziens ir ļoti izstiepts. Ko nozīmē "bijis saistīts ar futbola vidi"? Es šos noteikumus neizdomāju un par to visu tā "necepos", taču arī nekad neesmu bijis no cilvēkiem, kuri kautrētos izteikt savu pozīciju.

Pašreizējā futbola vidē noteikti ir cilvēki, kuri nebūtu sliktāki kandidāti par pašreizējiem. Pirmām kārtām jau tie cilvēki, kuri futbolā kaut ko ir paveikuši. Tas pats Ģirts Mihelsons, tas pats Māris Verpakovskis, iespējams, vēl kādu klubu pārstāvji. Cilvēki, kas var kaut ko pastāstīt un parādīt, ko ir izdarījuši futbolā – vismaz kaut ko. Vai arī, ja ir superplāns ar reāliem skaitļiem, reāliem datiem, ko plāno darīt un kādā veidā. Sliktākā lieta šajā procesā nav tā, ka Kļaviņš ir pieteicies.

Šī konkurence ar Gunti, domāju, būs interesanta gan futbola sabiedrībai, gan jo īpaši žurnālistiem. Taču diez vai, ka futbolam tā ko reāli dos. Manuprāt, tā diemžēl dos tikai mīnusus no abām pusēm, bet laikam jau futbolam tā slimība ir jāizslimo. Futbola sabiedrībai laikam jāsaprot, ka, lai kaut kas tāds nenotiktu, no sava vidus ir jāvirza spēcīgi kandidāti. Pirmais moments, manuprāt, ir tas, ka kandidātam, lai vadītu futbola federāciju, jābūt nevainojamai reputācijai.

- Vai Indriksonam tāda ir?
- Domāju, ka tādas nav ne Indriksonam, ne Kļaviņam. Un tas ir jautājums vēlreiz par to, ko teicu jau iepriekš. Manuprāt, ne viens, ne otrs kandidāts nav tāds, par kuru nakts vidū balsot būtu gatavs jebkurš no futbola sabiedrības. Bet vēlreiz atkārtošu, ka Indriksona gadījumā ir kaut kas, ko pierādīt ar saviem darbiem. Jā, kā jau teici, droši vien netrūkst arī darbu, kas nav izdarīti – kā droši vien jebkuram. Ja katrs paanalizēsim, ko esam apņēmušies un ko izdarījuši, noteikti būs darbi, kas nav paveikti.

Daudzi saka, ka gan Indriksons, gan Mežeckis ilgi sēž savos krēslos, bet man ir jautājums, vai tiešām vienīgais veids, lai viņi tajos vairs nesēdētu, ir konkurence ar cilvēku, kuram ir liels entuziasms pierādīt, ka viņš spēj kļūt par federācijas prezidentu. Manuprāt, futbola sabiedrībai pašai ir jāizvirza savi cilvēki, kurus tā atbalsta, kuriem uzticas un kurus tā grib redzēt [šajā amatā]. Šaubos, ka Kļaviņš tāds ir.

1 2 3 100 komentāri

     [+] [-]

, 2016-01-11 18:56, pirms 8 gadiem
Vienmēr futbols būs.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

 +27 [+] [-]

, 2016-01-11 19:10, pirms 8 gadiem
Krišjānis Kļaviņš ir gatavs publiski tikties un diskutēt ar Daini Kazakeviča kungu par katru savas LFF prezidenta vēlēšanu programmas punktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-01-11 19:16, pirms 8 gadiem
Kā tur ir- veceņu basketbolā maza nauda grozās, ne? Jāmēģina labākas šeptes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-01-11 19:20, pirms 8 gadiem
HuliManiBanno rakstīja: Esam nonaakushi lidz tadai situaacijai, ka pie mums lielos amatos tiek nevis godpratigi cilveeki ar nevainojamu reputaaciju, bet cilveeki kas ieprieks bijushi iesaistiti naudas atmazgashanas pasaakumos un korupcijaa!!! Tapec mums ir jaievel nevis labakais kadrs, bet gan tas kurs MAZAAK zags
Nonākuši līdz tam, ka jāveic pārmaiņas pārmaiņu pēc. Lai šeptmaņu paaudzes nomainītos.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-11 19:20, pirms 8 gadiem
Kāds varbūt var padalīties ar Kļaviņa programmu?
ne twiterī, ne lff mājaslapā nevaru atrast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-01-11 19:22, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: Kāds varbūt var padalīties ar Kļaviņa programmu?
ne twiterī, ne lff mājaslapā nevaru atrast.
Sveicināti,

Programma ir publiski pieejama šeit no 28.decembra:
https://failiem.lv/g/b5urs5pt#aa/LF...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-01-11 19:24, pirms 8 gadiem
Kazakevičs māk tikai riet pēc pasūtijuma, nekādu izredžu uz publisku debati. KK programma noteikti labāka par Indriksona neesošo, ne tā, Daini?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-01-11 19:24, pirms 8 gadiem
Esmu par Krišjāni Kļaviņu

  +4 [+] [-]

, 2016-01-11 19:25, pirms 8 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Sveicināti,

Programma ir publiski pieejama šeit no 28.decembra:
https://failiem.lv/g/b5urs5pt#aa/LFF2016programma.pdf
Varu ieteikt pinot linku twiterī. Tā bija pirmā vieta kur, vismaz es, meklēju.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-11 19:26, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: Varu ieteikt pinot linku twiterī. Tā bija pirmā vieta kur, vismaz es, meklēju.
Paldies, izdarīšu!

  +7 [+] [-]

, 2016-01-11 19:26, pirms 8 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Krišjānis Kļaviņš ir gatavs publiski tikties un diskutēt ar Daini Kazakeviča kungu par katru savas LFF prezidenta vēlēšanu programmas punktu.
Sveicināts Kļaviņa kungs!
Es domāju tev ir pa spēkam noorganizēt jebkāda veida sarunu/interviju ar sportacentrs tiešraidi!
Šādā veidā parādīt, ka LFF Prezidenta kandidāts nav nekāds čekists kas tikai rūpējās par savu maku, bet gan par Latvijas futbolu!
no pašreizējā LFF Prezidents ir skaidri redzams ka liek konkrētu nipeli visam virsū! Arī tev! Un visai futbola sabiedrībai kopumā!
Neapmeklēt LFF Futbola gada balvu? Kauns! Tas taču nav Prezidenta cienīgi!
Būsim vienoti!
Paldies!

 +11 [+] [-]

, 2016-01-11 19:28, pirms 8 gadiem
Programma izklausās populistiska, ja to salīdzina ar pašreizējo futbola situāciju valstī... Tik ļoti nolaist sporta veidu, kā tas ir izdarīt ar futbolu, it īpaši ņemot vērā lielo naudas daudzumu, kas tiek saņemts no UEFA, ir jāmāk. Te nav runa par to, kuram ir labāka programma, bet par to, ka kaut kas ir jāmaina. Un JĀ, skaidrs, ka K.Kļaviņš iespējams nav pats labākais kandidāts, bet citu pagaidām nav.

Nost ar Indriksonu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2016-01-11 19:28, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Sveicināts Kļaviņa kungs!
Es domāju tev ir pa spēkam noorganizēt jebkāda veida sarunu/interviju ar sportacentrs tiešraidi!
Šādā veidā parādīt, ka LFF Prezidenta kandidāts nav nekāds čekists kas tikai rūpējās par savu maku, bet gan par Latvijas futbolu!
no pašreizējā LFF Prezidents ir skaidri redzams ka liek konkrētu nipeli visam virsū! Arī tev! Un visai futbola sabiedrībai kopumā!
Neapmeklēt LFF Futbola gada balvu? Kauns! Tas taču nav Prezidenta cienīgi!
Esmu gatavs tikties ar jebkuru žurnālistu, federācijas darbinieku vai interesentu publiskai/personiskai diskusijai.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-11 19:29, pirms 8 gadiem
Cilvēki neiet uz futbolu, jo viss ap to smird kā vecs, aizsērējis komunisma laikā taisīts pods. Vajag pārmaiņas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-11 19:31, pirms 8 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Sveicināti,

Programma ir publiski pieejama šeit no 28.decembra:
https://failiem.lv/g/b5urs5pt#aa/LFF2016programma.pdf
Skaitās LFF prezidenta kandidāts un pat nezina cik ir LFF budžets Es kā parasts lasītājs pat nepaslinkoju un paskatījos 2014.gada pārskatu un secināju, ka budžets nav nekādi 10 miljoni, bet gan ap 6..

  +1 [+] [-]

, 2016-01-11 19:32, pirms 8 gadiem
HuliManiBanno rakstīja: Kapec KK citee tikai sev eertos komentus??? Ai ai ai te jau arii smird peec meliem... Ja runaa, tad atbildi arii uz sev neertiem jautajumiem!!!
Kakingiem un troļļiem neatbild!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-01-11 19:36, pirms 8 gadiem
HuliManiBanno rakstīja: Mani tas neskar!! Kapec tad vins neatbild??
jo tu esi atvaino - Kakings!

     [+] [-]

, 2016-01-11 19:36, pirms 8 gadiem
jāsaka, ka K.Kļaviņa kungam nevajadzētu nolaisties līdz sportacentra komentāru līmenim, lai kaut mazliet par sevi saglabātu inteliģenta kandidāta tēlu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-11 19:37, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Lūk, tieši to pašu rakstīju pēC programmas parādīšanās šeit. Pilnīgs tukšums, turklāt Vēl lielākā fontā, lai Vairāk lapu!
Ja, runā par PDF failu, tad tas ir standarts akadēmisko darbu noformēšanā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-01-11 19:39, pirms 8 gadiem
HuliManiBanno rakstīja: Kapec KK citee tikai sev eertos komentus??? Ai ai ai te jau arii smird peec meliem... Ja runaa, tad atbildi arii uz sev neertiem jautajumiem!!!
Tāpēc, ka tu esi pamuļķis, kas ik pa laikam, tiek bloķēts un veido jaunus profilus, lai turpinātu murgot. Piereģistrējies ar īsto personību un uzdod sev interesējušos jautājumus.
1 2 3 100 komentāri