Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Coyotes" paliek bez pirmā vārtsarga, taču maiņu neveiks

Juris Miņins
Juris Miņins

"Coyotes" paliek bez pirmā vārtsarga, taču maiņu neveiks
Anti Rānta 27. novembra spēlē pret Minesotas "Wild"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Arizonas "Coyotes" vārtsargs Anti Rānta, kurš ir guvis savainojumu, iespējams, šajā sezonā vairs nespēlēs.

Somu vārtsargs Anti Rānta, kurš šosezon Arizonas "Coyotes" vārtos ir pavadījis visvairāk laika, ķermeņa lejasdaļas savainojumu guva 27. novembrī mačā pret Minesotas "Wild". Sākotnēji nelikās, ka savainojums ir ļoti nopietns, taču pēc papildus izmeklējumiem ir kļuvis skaidrs, ka atlabšanas process var prasīt ilgāku laiku un, iespējams, šosezon Rānta vairs mačos nepiedalīsies.

Šajā sezonā Rānta, kuru iepriekšējās sezonas laikā Arizonas komanda iemainīja no Ņujorkas "Rangers", aizvadīja 12 mačus, kuros tika pie piecām uzvarām, kas ir labākais rādītājs starp visiem "Koijotu" vārtsargiem. Tiesa, vidēji mačā viņš ielaida 2.88 vārtus, atvairot 90.6% no visiem metieniem.

Jāpiebilst, ka "Coyotes" ģenerālmenedžeris Džons Čaika ir paziņojis, ka, lai arī bez Rāntas var nākties iztikt visu atlikušo sezonu, komanda neplāno veikt maiņu, lai piesaistītu kādu, kas varētu aizstāt vārtsargu. Vienības vadītājs paziņoja, ka uzticas esošajai vārtsargu rotācijai, kuras galvenais dūzis uz šo brīdi ir Dārsijs Kempers. Tiesa, arī Kempers tikko kā ir atlabis no ķermeņa lejasdaļas savainojuma.

Kā arī...

- NHL ir piešķīrusi divu maču diskvalifikāciju Zakam Heimanam par bīstamu spēka paņēminu, ko viņš izpildīja pret Bostonas "Bruins" aizsargu Čārliju Makavoju.

- Bufalo "Sabres", pēc tam kā zaudēja piecos mačos pēc kārtas, bija noorganizējusi iekšējo komandas sapulci, kurā izrunātas galvenās problēmas un iespējamie risinājumi. Kā atklāja komandas spēlētājs Kails Okposo, sapulce notika diezgan paaugstinātos toņos.

- Anaheimas "Ducks" ir pagarinājuši līgumu ar ģenerālmenedžeri Bobu Mareju, kurš nu komandā strādās līdz 2022. gada vasarai.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
https://www.tsn.ca/