Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rietumu līderes "Blues" līderim Švarcam savainojuma dēļ jāizlaiž vismaz pusotrs mēnesis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rietumu līderes "Blues" līderim Švarcam savainojuma dēļ jāizlaiž vismaz pusotrs mēnesis
Džeidens Švarcs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā viens no lielākajiem pārsteigumiem ir Sentluisas "Blues" pārliecinošais sniegums. Taču vismaz sešas nedēļas nāksies iztikt bez pirmās maiņas uzbrucēja Džeidena Švarca, kurš iedzīvojies savainojumā.

Vairāku gadu garumā Sentluisas "Blues" bijusi starp spēcīgākajām komandām Nacionālajā hokeja līgā, taču tikai 2016. gadā izdevās pārvarēt izslēgšanas spēļu otro kārtu. Pirms jaunās sezonas "Blues" vairs netika pieskaitīta pašām spēcīgākajām komandām, tomēr sniegums laukumā liecina par pretējo – ar 30 mačos izcīnītajām 20 uzvarām un savāktajiem 42 punktiem Sentluisa atrodas Rietumu konferences vadībā.

Par galvenajiem vilcējiem kļuva pirmais uzbrucēju virknējums – Vladimirs Tarasenko, Breidens Šens un Džeidens Švarcs. Vakar izdevās izbraukumā ar 6:1 sakaut Detroitas "Red Wings", taču spēli priekšlaikus pameta Švarcs, kurš pirmajā trešdaļā ar kāju bloķēja pretinieku aizsarga Maika Grīna metienu.

Šodien Sentluisas "Blues" ģenerālmenedžeris Dags Ārmstrongs paziņoja, ka Švarcs traumētas labās potītes dēļ ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Viņam nāksies izlaist vismaz sešas nedēļas, kad vēlreiz notiks traumētās kājas izmeklēšana. Līdz ar to no fārmkluba izsaukts krievu uzbrucējs Ivans Barbaševs.

30 spēlēs Švarcs izcēlies ar 14 vārtiem un 35 punktiem, kas viņam dod otro vietu Sentluisas "Blues" rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Labāks bijis tikai Šens, kurš savācis 36 punktus, kamēr Tarasenko kontā ir 31. Švarcs Sentluisā spēlē kopš 2012. gada, un pagājušajā sezonā viņš 78 mačos tika pie 55 punktiem, kas deva otro vietu komandā, atpaliekot tikai no Tarasenko.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/schwartz-to-the-...