Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šovakar Bilbao latviešu duelis - Blūms pret Kuksiku

Šovakar Bilbao latviešu duelis - Blūms pret Kuksiku
Rihards Kuksiks
Foto: superdeporte.es

Šodien Spānijas ACB līgā savā starpā tiksies divu Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi. Jānis Blūms ar "Bilbao Basket" savā laukumā uzņems viesus no Valensijas, kuru sastāvā būs Rihards Kuksiks. Spēles sākums pulksten 19:00 pēc Latvijas laika.

Bilbao lūkos atkal uzvarēt

Šogad sezonu Spānijas ACB līgā iesākuši trīs Latvijas basketbolisti un šovakar būs viens no to savstarpējiem dueļiem. Bilbao ar Jāni Blūmu savās mājās uzņems Valensiju, kuras sastāvam šosezon pievienojies Rihards Kuksiks. Viens latviešu duelis ACB līgā šosezon jau piedzīvots, kad Valensija savā laukumā pārspēja Kristapa Valtera pārstāvēto Malagas "Unicaja", lai arī tajā spēlē Kuksiks neizgāja laukumā.

Šoreiz kārta savā starpā tikties diviem šīs vasaras Latvijas izlases rezultatīvākajiem spēlētājiem Blūmam un Kuksikam. Blūma loma komandā ir lielāka, ko apliecina viņa regulārā došanās sākumsastāvā. Bilbao pēdējās divās spēlēs piedzīvoja zaudējumus - vispirms pirms nedēļa Madridē neveiksme pret "Fuenlabrada", bet pēc tam sāpīgs zaudējums pēdējā sekundē Eirolīgā pret Itālijas "Cantu".

Pēc desmit spēļu kārtām ar četrām uzvarām Bilbao vietējā līgā ieņem vien 10. vietu, kas noteikti ir zem šīs komandas spēju līmeņa. Pirmais solis, lai atkal izdotos ieskrieties, būs laba spēle šovakar pret Valensiju, kurā Bilbao savu skatītāju priekšā tieksies tikai un vienīgi pēc panākuma.

Valensija pilna ar traumām, bet ar Kuksiku ierindā

Savas problēmas ir arī Valensijas komandai, kas ACB līgā ar sešām uzvarām desmit spēlēs atrodas 7. vietā. Valensiešus pēdējā laikā nomocījuši vairāki savainojumi, jo pašreiz sastāvā ir tikai pieci spēlētāji (to skaitā arī Rihards Kuksiks), kas ir veseli un neatrodas lazaretē. Visvairāk cietusi uzbrucēja pozīcijā, kurā vienīgais veselais spēlētājs ir Kuksiks. Vismaz pāris nedēļu attālumā no spēlēšanas ir uzbrucēji Viktors Klavers un Floriēns Pjetruss, bet Nikam Keineram-Medlijam nācies izlaist iepriekšējās spēles, lai arī drīzumā viņš varētu atgriezties laukumā.

Novājinātā sastāva dēļ Valensijas galvenais treneris Pako Olmoss izteicis vēlmi iegūt kādu pastiprinājumu un pašreiz tiek lūkots pēc kāda uzbrucēja. Galvenais kandidāts esot Francijas izlases uzbrucējs Mikels Želabals, kurš gan sākotnēji plānojis doties pāri okeānam, lai pamēģinātu vēlreiz iekļūt NBA. Jaunākā informācija liecina, ka Želabals esot ļoti tuvu līgumam ar Valensijas vienību un komandai pievienoties varētu kā ātrākais nākamās nedēļas sākumā. Tā kā nesen Valensiju pameta centrs Tjago Spliters, kam bija jāatgriežas NBA, klubam atbrīvojās apmēram 200 000 eiro, kas tiktu izmantoti, lai nolīgtu papildinājumu. Ja Želabals parakstīs līgumu ar Valensiju, tad tas visticamāk būs līdz sezonas beigām 180 000 eiro vērtībā jeb mēnesī francūzis saņems ap 30 000 eiro.

Iespējamās izmaiņas Valensijā sašūpojušas Riharda Kuksika vietu komandā, bet pagaidām skaidrs, ka 23 gadus vecais latviešu snaiperis būs sastāvā spēlē Bilbao.

Kur skatīties spēli?

Spēles sākums Bilbao gaidāms pulksten 19:00 pēc Latvijas laika un tiešraidē to rādīs viens no lielākajiem Spānijas sporta kanāliem Teledeporte. Ņemot vērā cik liela ir šī televīzija, nevajadzētu būt problēmām ar spēles tiešraides atrašanu kādā no interneta vietnēm. Tāpat spēle būs redzama ACB līgas mājaslapā, bet tā būs pieejama tikai skatītājiem no Spānijas reģiona.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
Superdeporte

24:14, 24:22, 20:12,

Gescrap Bilbao 85, Valencia 74

Basku zemes klubs panākuma pamatus ielika jau pirmajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 24:14. Izmantojot plašāku rotāciju un aktīvāku garo spēlētāju ieguldījumu, mājinieki turpināja kontrolēt spēli, pēc 30 nospēlētām minūtēm panākot jau divdesmit punktu pārsvaru 68:48. Jānis Blūms bija viens no aktīvākajiem Bilbao perimetrā, realizējot pusi no komandas iemestajiem tālmetieniem. Pēdējā ceturtdaļā valensieši dzēsa pusi pārsvara, taču apdraudēt pretiniekus tā īsti nespēja.

Jānis Blūms 15:40 minūtēs savāca 8 punktus (2p 1/3, 3p 2/3), izcīnīja 1 atlēkušo bumbu, 3 reizes rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra 1 bumbu, saņēma 4 personiskās piezīmes, izprovocēja 1 pārkāpumu, tika pie labākā +/- rādītāja 15 un nopelnīja lietderības koeficientu 7.

Rihards Kuksiks 08:40 minūtēs izdarīja 1 neprecīzu tālmetienu, savāca 1 atlēkušo bumbu un saņēma 1 personisko piezīmi.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-10 15:00, pirms 12 gadiem
Sportacentrs nevarēja aizbraukt un parādīt?

  +1 [+] [-]

, 2011-12-10 15:31, pirms 12 gadiem
Cerams,ka Kuksikam būs normāls spēles laiks.

     [+] [-]

, 2011-12-10 21:39, pirms 12 gadiem
kur tad rāda??? nevaru atrast.