Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase nenotur Veročeku, ielaiž sešas ripas un zaudē Polijai

Sieviešu izlase nenotur Veročeku, ielaiž sešas ripas un zaudē Polijai
Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs. Foto: lhf.lv

Latvijas sieviešu hokeja izlase aizvadīja pārbaudes spēli pret Poliju Valmierā, zaudējot ar 1:6. Četrus vārtus uzvarētāju labā guva 21 gadus jauna Karolina Veročeka.

Latvijas sieviešu čempionāta ir aizvadītas trīs kārtas. Pirmo vietu ieņem „Pārdaugava/Lauvas”, kas tika pie astoņiem punktiem, tad seko „Laima” ar septiņiem, „L&L/JLSS” ar trīs, bet „Hockey Girls” punktu nav, un tā ir vienīgā komanda, kas nav pārstāvēta izlasē. Čempionāta līdere „Pārdaugava” deleģējusi sešas hokejistes, vicelīdere „Laima” – 12, bet trešajā pozīcijā esošā „L&L/JLSS” – četras.

Mika Goluboviča vadītā izlase šodien aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties 2019. gada pasaules čempionātam 1B divīzijā, kurā par iekļūšanu 1A divīzijā cīnīsies ar Kazahstānas, Dienvidkorejas, Nīderlandes, Ķīnas, un šīs dienas pretiniecēm – Polijas komandām. Spēle norisinājās Vidzemes Olimpiskā centrā ledus hallē, un hokejistēm tas bija pirmais mačs ārpus Tukuma šosezon, jo visas sieviešu čempionāta spēles tiek aizvadītas tieši šajā pilsētā.

Vietu vārtos ieņēma Kristiāna Apsīte, un pirmajā trešdaļā viņas vārtos ielidoja viena ripa – 0:1. Otrajā periodā bija daudz noraidījumu, taču visi vārti tika gūti spēlējot pilnos sastāvos. Mača 37. minūtē rezultāts bija jau 0:3 Polijas labā, divas minūtes pirms pārtraukuma Madarai Ērglei izdevās samazināt deficītu līdz 1:3, uz ko polietes atbildēja ar vārtiem īsi pirms perioda beigām – 1:4.

Noslēdzošajās 20 minūtēs Apsīte tika pārspēta vēl divas reizes, abos gadījumos precīza bija Kamila Večoreka, kura šajā spēlē atzīmējās ar četriem vārtiem, un Polija tika pie pārliecinošās uzvaras ar 6:1. Večoreka izdarīja arī vienu piespēli, sakrājot piecus punktus, bet četri (1+3) punkti ir Karolīnas Pozņevskas kontā. Večoreka pārstāv Zviedrijas trešās līgas klubu „Redhawks” no Malmo.

Rītdien Latvijas un Polijas izlases aizvadīs vēl vienu spēli Valmierā. Mača sākums plkst. 10:30.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs

Vārtsardzes: Kristiāna Apsīte (Laima), Guna Estere Gailīte (L&L/JLSS)
Aizsardzes: Aija Apsīte, Beāte Žagare, Olita Liepiņa, Alīna Šardina (visas Laima), Anna Kubliņa, Elīte Platā (abas Pārdaugava), Sabīna Kate Rubīna (L&L/JLSS)
Uzbrucējas: Ilona Ābola, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Kitija Voitkeviča, Karīna Šilajāne, Estere Lismente, Zane Kronberga (visas Laima), Jūlija Mihejenko, Māra Trēziņa, Laura Rubīna, Vendija Anna Veispāla (visas Pārdaugava), Laima Elizabete Lukašēvica, Madara Ērgle (abas L&L/JLSS)

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums