Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lūši centīsies iekost novājinātajai "Valmierai", lauvas viesosies pārrobežā

Emils Ozerinskis

Lūši centīsies iekost novājinātajai "Valmierai", lauvas viesosies pārrobežā
Oskars Virsis aizsardzībā
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 11. novembrī tiks aizvadītas divas spēles. "Valmiera/Ordo" savā laukumā uzņems "Jēkabpili", savukārt "Betsafe/Liepāja" viesosies pie "Valkas/Valgas".

18:30 Valmiera/Ordo - Jēkabpils
Pat ņemot vērā komandas atjaunināto sastāvu, "Valmiera/Ordo" sezonas ievads bijis vājš. Kopumā deviņās Latvijas čempionāta spēlēs valmierieši piedzīvojuši astoņus zaudējumus, turklāt vienīgos divus panākumus čempionātā ļaujot izcīnīt "Latvijas Universitātei". Vienīgā uzvara Vidzemes komandai nāca izbraukuma spēlē pret "Valku/Valgu", bet lielākā daļa maču rezultātā pat nav bijuši līdzīgi, piedzīvojot zaudējumus ar lielām rezultāta starpībām. Pie visām neveiksmēm klāt vēl nācis Riharda Adiņa ceļgala savainojums, komandas rotāciju padara vēl plānāku.

Individuālajos statistikas rādītājos solīdus skaitļus sakrājuši "Valmieras/Ordo" līderi Viktors Iļjins un Jānis Kaufanis. Centra spēlētājam vidēji guvis 16 punktus un izcīnījis deviņas atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr aizsargam 16 punkti un 2,6 rezultatīvas piespēles. Tomēr pieticīgākā statistika citu spēlētāju sniegumā, nav ļāvusi valmieriešiem tikt pie lielāka panākumu skaita šajā sezonā.

BK "Jēkabpils" septiņās spēlēs guvusi divus panākumus ieņemot septīto pozīciju turnīra tabulā. Lūšiem pie uzvarām izdevies tikt spēlēs pret studentiem un liepājniekiem. Rūdolfa Rozīša vadītās vienības sastāvu nesen papildinājis šīs sezonas pirmais leģionārs, savulaik Latvijā jau spēlējušais Deriks Rolands, kurš jēkabpiliešu rindās debitēja ar pieciem punktiem pret Rīgas VEF.

Statistikas sarakstos "Jēkabpils" komandas līderis ir Jurijs Aleksejevs, kurš ir komandas labākais spēlētājs gūtajos punktos (11,4), izcīnītajās bumbās (8,6) un izprovocētajās pretinieku piezīmēs (5,4). Tāpat garajā galā nozīmīgu lomu spēlē Renārs Magone, vidēji izceļoties ar 10,9 punktiem un 4,3 atlēkušajām bumbām.

Spēles tiešraide "Best4Sport TV".

16:30 Valka/Valga - Betsafe/Liepāja
"Valka/Valga" sezonas ievadā izcīnījusi divas uzvaras piecās spēlēs, bet ņemot vērā to, ka vienība spēlē tikai divus apļus Latvijas čempionātā, valcēniešiem ir labas cerības šosezon iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā. Par sava veida indikatoru vērā ņemams arī sniegums Igaunijas čempionātā, kur Kristapa Zeida trenētā komanda ieņem otro pozīciju ar piecām uzvarām un vienu zaudējumu. Latvijas līgā "Valka/Valga" pie panākumiem tikusi spēlēs pret "Jēkabpili" un "Latvijas Universitāti".

"Valkas/Valgas" rindās spēlējošais Roberts Freimanis ir visas līgas rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji gūtiem 16,2 punktiem un labākais cīnītājs zem groziem ar 9,2 atlēkušajām bumbām. Saspēles vadītājs Edgars Lasenbergs vidēji izcēlies ar 12,4 punktiem un 3,6 rezultatīvām piespēlēm.

Ar vienu uzvaru piecos mačos "Betsafe/Liepāja" turnīra tabulā ierindojas priekšpēdējā pozīcijā, atrodoties priekšā vien valmieriešiem. Lauvām šosezon nav izdevies "trāpīt" ar leģionāru izvēli, no iepriekš komandā četriem spēlējušajiem ārzemniekiem trīs jau aizsūtot mājās. Komandas piektā leģionāra Džošua Frīlova iepriekšējie karjeras pieraksti bijuši visai eksotiski, nerosinot lielu drošības sajūtu par spēlētāja kvalitātēm. Nozīmīgākais sastāva pastiprinājums pēdējā nedēļā bijis latviešu uzbrucējs Kārlis Apsītis, kurš komandas rindās debitēja BBL turnīrā ar 13 gūtiem punktiem Prieņos.

Latvijas čempionātā liepājnieku rezultatīvākais spēlētājs ar 11,8 punktiem ir Roberts Krastiņš, savukārt Toms Leimanis sakrājis 11,4 punktus un četras rezultatīvas piespēles.

Olybet LBL kopvērtējums, 11. novembris

VKomandaUZ%
1.Ventspils80100.0%
2.Ogre5183.7%
3.VEF Rīga4180.0%
4.Jūrmala5362.6%
5.Valka/Valga2340.0%
6.Latvijas Universitāte2528.6%
7.Jēkabpils2433.3%
8.Betsafe/Liepāja1420.0%
9.Valmiera/Ordo1811.1%

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  -1 [+] [-]

, 2017-11-11 09:21, pirms 6 gadiem
ORDO spēle savā laukumā.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-11 09:23, pirms 6 gadiem
Abas spēles par play off.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-11 11:59, pirms 6 gadiem
Redzot, kas darās ar Valmieru, gribas uzskatīt Jēkabpili par favorīti (bukmeikeri dod ap 50/50). Valmieras it kā cienīgais -22 pret Ventspili viesos ir mānīgs, jo kurzemnieki pēdējā ceturtdaļā atdeva 10 punktus. Un arī treneris Rozītis šķiet krietni pārāks par Ādolfu.

Valka-Liepāja mačs ar dubultu vērtību. Jā, Valka sākusi ļoti labi, laba rotācija, bet tomēr ir sajūta, ka komandai ir palīdzējusi arī veiksme. Liepāja, nolīgstot Apsīti, parāda, ka komandai ir augstāki mērķi nekā kulties pa tabulas lejasgalu. Saskatu vērtību koeficientā ~3,15 uz Liepāju un arī handikapā +6,5.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-11 13:18, pirms 6 gadiem
Hm, skatos, ka tauta met uz Valku, nu jau -8. Liepājai galīgi šķidrs sastāvs būs šodien? Vai arī met tie, kuri skatās tikai tabulā?

     [+] [-]

, 2017-11-11 13:53, pirms 6 gadiem
Emīl, viss pareizi pateikts. Faktiski jau grūti vāju vēl vairāk novājināt, bet reizēm gadās arī tā. Ja nebūs beidzot arī Elksnim padsmit punkti, to pašu gaidu no Hāznera un Jansona, tad mājinieki atkal būs atdoti plosīšanai. Un tur pat nav jēgas salīdzināt trenerus...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-11 14:19, pirms 6 gadiem
Smuki krīt koef uz Jēkabpili. No 2.1 uz 1.55 jau. Būs atkal brīnumi no Valmieras puses. Bija doma pat aiziet uz vocu, bet te jau pirms spēles viss ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2017-11-11 16:42, pirms 6 gadiem
Franja rakstīja: Smuki krīt koef uz Jēkabpili. No 2.1 uz 1.55 jau. Būs atkal brīnumi no Valmieras puses. Bija doma pat aiziet uz vocu, bet te jau pirms spēles viss ir skaidrs.
Krīt tāpēc, ka uz Jēkabpili bija iedots ļoti labs koeficients.

     [+] [-]

, 2017-11-11 19:22, pirms 6 gadiem
Atsaldētie, vai jūs kaut kas bez totalizatora vēl šajā dzīvē interesē?! Es skatos un dzīvoju līdzi basketbolam, un man derdzas, ka vai pirms katra mača te pāris no totalizatora slimīgo atkarīgo maisās ar saviem spriedelējumiem...
Basketbols ir foršs, bet toto ir pretīgs!