Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis neizmanto trīs mačbumbas un zaudē Sanktpēterburgas kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Gulbis neizmanto trīs mačbumbas un zaudē Sanktpēterburgas kvalifikācijā
Ernests Gulbis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Sanktpēterburgas ATP turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā Ernests Gulbis ar 6:4, 3:6 un 6:7(2) piekāpās Krievijas jaunajam tenisistam Alenam Avidzbam. Gulbis neizmantoja trīs mačbumbas.

Ernestam Gulbim šis bija karjeras pirmais mačs pret 20 gadus veco Krievijas tenisistu Alenu Avidzbu, kurš ATP rangā ieņem 470. vietu un savā karjerā ne reizi nav bijis augstāk par 380. vietu. Izcīnītā uzvara ļāva Avidzbam iekļūt kvalifikācijas otrajā kārtā, kurā viņš cīnīsies pret ASV sportistu Džefriju Volfu, 21 gadus vecu spēlētāju, kurš ATP rangā ieņem 120. vietu un kvalifikācijā izsēts ar pirmo numuru.

Spēles pirmajā setā Gulbis ātri tika pie divām breikbumbām, taču tās neizmantoja. Iniciatīvu Latvijas tenisists pārņēma septītajā geimā, kad pārliecinoši nobreikoja pretinieku, kas ļāva iegūt pārsvaru 5:3 un pēc tam uzvarēt setā ar 6:4, pēdējā geimā uzvarot sausā.

Arī otrajā setā Gulbis izvirzījās vadībā ar breiku, taču šoreiz pārsvaru nespēja noturēt, uzreiz zaudējot savu servi, kurā viņš nokļuva iedzinējos ar 0:40. Gulbis pēc tam zaudēja servi arī astotajā geimā un cieta sakāvi setā ar 3:6.

Trešajā setā cīņa risinājās punkts punktā, Gulbim divreiz atspēlējot breikbumbas, taču viņš tika pie divām breikbumbām desmitajā geimā, kas reizē bija arī mačbumbas. Avidzba abas gan atspēlēja, liekot mačam turpināties. 12. geimā Gulbim vēlreiz bija mačbumba, kas arī palika neizmantota, un sekoja taibreiks. Tajā Gulbis nonāca iedzinējos ar 0:4 un vēlāk pie divām mačbumbām tika jau Avidzba, uzvarot ar 7:2.

Sanktpēterburgas turnīrs Gulbim iepriekš karjerā bijis veiksmīgs. Šeit viņš pirms septiņiem gadiem izcīnīja vienu no saviem sešiem ATP līmeņa turnīru tituliem vienspēlēs.