Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Žardima laiks beidzies. Par "Monaco" galveno treneri, visticamāk, kļūs Anrī

Agris Suveizda

Žardima laiks beidzies. Par "Monaco" galveno treneri, visticamāk, kļūs Anrī
Leonardu Žardims. Foto: Reuters/Scanpix

Vadošie franču mediji L'Equipe un RMC, kā arī reģionālais medijs Monaco-Matin ar lielu pārliecību ziņo, ka 2017. gada Francijas čempione "Monaco" ir pieņēmusi galīgu lēmumu šķirties no galvenā trenera Leonardu Žardima.

"Monaco" katastrofāli sākusi jauno sezonu, 12 spēlēs piedzīvojot astoņus zaudējumus un izcīnot tikai vienu uzvaru, "Ligue 1" pirmajā kārtā viesos pieveicot "Nantes" (1:3). Francijas čempionātā "Monaco" ar sešiem punktiem deviņās spēlēs ieņem tikai 18. vietu un no 17. pozīcijas atpaliek jau par četriem punktiem. Ceturtais zaudējums pēc kārtas Žardimam acīmredzot būs pēdējais, un portugālis jau šovakar varētu tikt oficiāli atbrīvots.

Lai arī "Monaco" galvenās problēmas meklējamas līderu zaudēšanā un neveiksmīgajā sastāva komplektācijā, krīzes sapulces laikā esot izlemts, ka tiks meklēts arī jauns galvenais treneris. Turklāt treneru maiņa uzskatāma par abpusēju lēmumu, nevis vienpersonisku atlaišanu, jo Žardims esot nonācis pie secinājuma, ka vairs nespēj iedvesmot komandu. Kā ziņo mediji, pieredzējušie līderi Žardimā vairs neieklausoties, bet jaunie spēlētāji uzskatot, ka ar viņiem tiek runāts pārāk maz.

Bijušais "Braga", Pirejas "Olympiacos" un Lisabonas "Sporting" galvenais treneris "Monaco" strādā kopš 2014. gada, un viņa vadībā izcilākā bija 2016./17. g. sezona, kurā klubs gan sasniedza Čempionu līgas pusfinālu, pa ceļam izsitot Mančestras "City" (3:5, 3:1) un Dortmundes "Borussia" (3:2, 3:1), gan arī ar lieliskiem 95 punktiem 38 spēlēs gāza no troņa PSG. Divās no iepriekšējām četrām sezonām "Monaco" ieņēma pirmo vietu Čempionu līgas grupā un Žardima debijas sezonā sasniedza ceturtdaļfinālu, pārspējot Londonas "Arsenal" (3:1, 0:2). Francijas čempionātā visās četrās sezonās "Monaco" finišējis labāko trijniekā.

Kluba vadība izskatot trīs treneru kandidatūras, taču atklātībā pagaidām nācis tikai galvenais favorīts – slavenais franču uzbrucējs Tjerī Anrī, kurš spīdošo karjeru sāka tieši "Monaco" un 1997. gadā Žana Tiganā vadībā kļuva par Francijas čempionu. Pašlaik Anrī ir Beļģijas izlases asistents, kā dēļ viņa pāreja varētu nedaudz ievilkties, bet vasarā bija soli no kļūšanas par "Bordeaux" galveno treneri, beigās nevienojoties par finansiālajiem nosacījumiem un transfēriem.

Šajā vasarā "Monaco" par 70 miljoniem eiro pārdeva Tomā Lemāru, par 45 miljoniem šķīrās no Fabinju un par pieciem miljoniem zaudēja arī Žuau Motinju. Jaunu spēlētāju iegādē tika iztērēti gandrīz 130 miljoni eiro, taču vairums spēlētāju tika pirkti ar skatu nākotnē. Kā galvenie pirkumi jāmin 30 miljonus vērtais Aleksandrs Golovins, kurš sezonas sākumu izlaida traumas dēļ, un 20 miljonus vērtie Benjamins Henrikss un Villems Gebelss.

Žardimam kompensācijā par sadarbības pārtraukšanu pienāksies no sešiem līdz astoņiem miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...

     [+] [-]

, 2018-10-10 16:57, pirms 5 gadiem
vakar vismaz skaļi tika saukts Ranjēri kā kandidāts.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-10 18:32, pirms 5 gadiem
Anrī par trenerī es redzu tik Arsenālā