Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš atvaira 18 metienus un palīdz "Jokerit" svinēt 11. uzvaru šosezon

Kalniņš atvaira 18 metienus un palīdz "Jokerit" svinēt 11. uzvaru šosezon
Jānis Kalniņš. Foto: jokerit.com

Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš palīdzēja Helsinku „Jokerit” tikt pie uzvaras pār „Vityaz” ar 4:1, atvairot 18 no 19 metieniem.

Divas dienas atpakaļ „Jokerit” Helsinkos uzņēma Minskas „Dynamo”, uzvarēja ar 5:3, Kalniņam tiekot galā ar 27 metieniem. Mājas sērijas turpinājumā komanda aizvadīja maču pret „Vityaz”, svinēja uzvaru ar 4:1, un otro spēli pēc kārtas Somijas komandas vārtos uzsāka Jānis Kalniņš. Latvietis atvairīja 18 no 19 metieniem, bet iepriekšējos septiņos mačos vārtsargs ticis galā ar 92,1% metienu, vidēji spēlē ielaižot 2,43 vārtus. „Jokerit” svinēja 11. uzvaru šajā sezonā.

Mika Indraša „Dynamo” cieta smagu sakāvi Maskavas derbijā pret CSKA ar 1:5. Pēc 40 nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 1:2, bet latvieša komanda izgāzās trešajā periodā, pusotras minūtes laikā ļaujot atzīmēties Kirilam Kaprizovam, Sergejam Andronovam un Maksimam Šalunovam. Indrašis laukumā pavadīja 16:15 minūtes, kuru laikā neizdarīja nevienu metienu pa vārtiem. Šosezon uzbrucējs guvis sešus vārtus un atdevis divas piespēles. CSKA tā bija desmita uzvara pēc kārtas, bet „Dynamo” pēc trenera nomaiņas cietusi otro zaudējumu četros mačos.

Jekaterinburgas „Avtomobilist” svinēja 16. uzvaru pēc kārtas šosezon, viesos pārspējot Magņitogorskas „Metallurg” ar 4:1, sabojājot jubileju magņitkas kapteinim Sergejam Mozjakonam, kuram tā bija 1000. spēle Krievijas čempionātos. Ar vārtiem „Avtomobilist” rindās atzīmējās Georgijs Belousovs, Naidžels Douss, Stepans Hripunovs un Fransiss Parē. Lai atkārtotu KHL rekordu, Jekaterinburgai jāuzvar vēl piecos nākamajos mačos.

Jaroslavļas "Lokomotiv" viesos ar 1:0 apspēleja Sanktpēterburgas SKA. Mājinieki izskatījas nedaudz pārliecinošāk pamatlaikā, izdarot 37 metienus, kamēr "Lokomotiv" - 23. Tomēr 60 minūtēs vārti tā arī netika gūti, bet papildlaikā Andrejs Loktionovs izslidoja pret SKA vārtsargu un apspēlēja viņu - 1:0.

KHL spēles, 10. oktobris

SpēleRezultāts
Metallurg – Avtomobilist1:4
Jokerit – Vityaz4:1
SKA – Lokomotiv0:1 PL
CSKA – Dynamo (Maskava)5:1

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-10 22:48, pirms 6 gadiem
Ar vienu aci esmu redzējis lielāko daļu spēļu, kurās Kalniņš ir spēlējis un šī bija veiksmīgāka kā dažas iepriekšējās. Uz sezonas otro pusi 1. vārtsarga vietai vajadzētu būt konkrētākai, pašlaik abi ar Zapoļski spēlē 50-50. Jācer, ka ar veselību viss būs kārtībā, lai varētu izbaudīt Jokerit cīņu KHL izslēgšanas spēlēs. Man vienmēr ir prieks par to kā somi masē krievus hokejā.

Starp citu, Kalniņš šajā sezonā vel nav zaudējis nevienu spēli pamatlaikā, uz doto brīdi 5-2, abi zaudējumi papildlaikā, viens pret SKA un otrs pret Rīgas Dinamo.

  -3 [+] [-]

, 2018-10-10 23:11, pirms 6 gadiem
pēc statistikas Kalniņam šī ir sliktākā no 3 sezonām

     [+] [-]

, 2018-10-10 23:42, pirms 6 gadiem
Pirmais nummurs uz doto brīdi izlasē, Elvis pārāk izklaidīgs palicis