Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Borovskis: "Gribu revanšēties, lai Latvijā varētu atgriezties ar augstu paceltu galvu"

Agris Suveizda

Borovskis: "Gribu revanšēties, lai Latvijā varētu atgriezties ar augstu paceltu galvu"
Valdemārs Borovskis
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien Viļņā notika Lietuvas futbola izlases preses konference pirms rītvakar gaidāmās spēles pret Latviju. Lietuvas valstsvienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Igoris Pankratjevs abu komandu izredzes šobrīd vērtēja vienādi, savukārt Lietuvas izlases un Rīgas "Daugavas" aizsargs Valdemārs Borovskis uzsvēra, ka vēlas revanšēties par zaudējumu septembrī.

Preses konferences ievadā Lietuvas izlases galvenais treneris Igoris Pankratjevs paziņoja, ka vakardienas treniņā savainojumus guva vārtsargs Emilijus Zubs un Karolis Hveduks, kuru vietā no vietējā čempionāta izsaukts Armants Vitkausks un Mants Kuklis. "Savainojumi nekad nav uz labu un nevieš optimismu, taču jebkurā gadījumā cienām pretinieku un cīnīsimies," sacīja Pankratjevs.

"Jā, zinu, ka arī Latvijai savainojumu dēļ nav vairāku spēlētāju – Cauņas, Rudņeva. Taču, cik man zināms, izsaukti četri jauni spēlētāji un jebkurā gadījumā būs, kas viņus aizstāj," Pankratjevs turpināja. "Cik daudz esam mainījuši plānu un cik daudz ietekmē Zuba trauma? Plāns mums ir katrai spēlei, bet pamatsastāvs būs zināms rīt."

Pankratjevs nepiekrita žurnālistam, kurš vaicāja, vai treneris būtu apmierināts ar neizšķirtu, kas garantēšot ceturto vietu grupā: "Neizšķirts vēl negarantēs ceturto vietu, jo Latvijai vēl būs palikusi mājas spēle pret Slovākiju. Jebkurā gadījumā spēlēsim tikai, lai uzvarētu. Ļoti ceram, ka atnāks daudz skatītāju – pilnu tribīņu priekšā vienmēr ir patīkamāk spēlēt. Izredzes? Pirms spēles izredzes vienmēr ir vienādas – 50% pret 50%."

Arī šoreiz uz valstsvienību nav izsaukts ilggadējais Maskavas CSKA spēlētājs Deivids Šembers, kurš šodien medijos esot sacījis, ka ir beidzis karjeru izlasē. "Dzirdēju, ka kāds kaut kur runāja un uzrakstīja, bet tikai baumu līmenī. Personīgi man viņš neko nav teicis, ka pamestu izlasi. Taču tāda līmeņa spēlētājs jebkurai komandai būtu zaudējums," teica Pankratjevs.

Bijušais Viļņas "Žalgira" treneris neizsauca daudzus spēlētājus ar vārtsargu Židrūnu Karčemarsku priekšgalā. Spēlētājus esot neapmierinājis nevis tas, ka netiek izsaukti, bet tas, ka treneris viņiem nepiezvanīja. Šis jautājums Pankratjevu nedaudz saniknoja: "Bet kas man būtu jādara? Tādos gadījumos man nav jāzvana un kāds speciāli jāinformē. Piemēram, Edgaram Česnauskim ir diskvalifikācija, bet to nez kāpēc nekur neraksta. Un, otrkārt, ja runā par nākotni, tad esmu iecelts tikai uz šīm divām spēlēm - pēc tam daudz kas var mainīties."

"Spēlei gatavojamies nopietni un, protams, vēlamies revanšēties," teica Rīgas "Daugavas" labās malas aizsargs Valdemārs Borovskis. "Gan pie iepriekšējā trenera, gan tagad daudz spēlētāju tiek saukts no "Skonto", un viņiem – gan Latvijai, gan "Skonto" – ir līdzīga spēles shēma. Viņi parasti sākumā cenšas izdarīt spiedienu un gūt ātrus vārtus."

"Tikai viens – tas, ka mums ir jāuzvar. Vēlamies revanšēties, lai varētu ar paceltu galvu atgriezties savā klubā Latvijā," Borovskis atbildēja uz jautājumu, kas viņu pirms spēles uztrauc visvairāk. "Latvijas čempionātu kaut kādā mērā laikam var salīdzināt ar Lietuvas čempionātu. Latvijā, protams, izceļas "Skonto" un "Ventspils", bet Lietuvā patīkami pārsteidza Viļņas "Žalgiris", kas iekļuva UEFA Eiropas līgas pēdējā atlases cikla kārtā. Bet kopumā domāju, ka čempionāti līmeņa ziņā ir līdzīgi."

  +6 [+] [-]

, 2013-10-10 18:12, pirms 11 gadiem
Vecis atradies Ja arī uzvarēsiet, neviens uz tavu pacelto galvu neskatīsies

     [+] [-]

, 2013-10-10 19:47, pirms 11 gadiem
Nevienu Latvija tava pacelta/nepacelta galva neuztrauc.
P.S. Lietuvai pa dipsi 1-0

  +1 [+] [-]

, 2013-10-10 23:01, pirms 11 gadiem
Ja jau Zubam trauma, tad liela iespēja, ka vietu vārtos ieņems Skonto vārtsargs Gribausks. Cerēsim, ka apbēdināsim abus divus ar Borovski un atkārtoti izcīnīsim uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja