Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Aston Villa" kluba transfēru rekords, "Fulham" pievienojas pasaules čempions

Agris Suveizda

"Aston Villa" kluba transfēru rekords, "Fulham" pievienojas pasaules čempions
Ollijs Votkinss. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Aston Villa" pavēstījis par piecu gadu līguma parakstīšanu ar angļu uzbrucēju Olliju Votkinsu, savukārt "Fulham" īrē pievienojies franču vārtsargs Alfonss Areolā.

Birmingemas "Aston Villa" veikusi otro pirkumu starpsezonā, un arī šoreiz klubs iepirkās Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā. Par 28+5 miljoniem sterliņu mārciņu jeb aptuveni 30,75+5,50 miljoniem eiro nopirkts Championship sezonas otrais labākais vārtu guvējs Ollijs Votkinss. Vispirms viņš regulārajā sezonā 46 spēlēs guva 25 vārtus, tikai par vieniem atpaliekot no "Fulham" snaipera Aleksandera Mitroviča, bet pēc tam trīs pārspēlēs iesita vēl vienus – "Brentford" pārspēļu finālā gan ar 1:2 piekāpās "Fulham" un netika uz Premjerlīgu.

Votkinss, kuram decembrī apritēs 25 gadi, "Brentford" pievienojās 2017. gada vasarā, par diviem miljoniem eiro pārejot no ceturtās līgas kluba "Exeter". Pirmajās divās sezonās viņš "Brentford" labā guva pa 10 vārtiem. Kamēr Votkinss kļuvis par "Aston Villa" rekordpirkumu, pirmais pastiprinājums šosezon bija angļu labās malas aizsargs Metijs Kešs, kurš no Notingemas "Forest" nopirkts par 15,75 miljoniem eiro. Premjerlīgas sezonā "Aston Villa" ierindojās 17. vietā, par punktu apsteidzot gan "Bournemouth", gan "Watford".

Tikmēr "Brentford" uzvarējusī "Fulham", kas atgriezusies Premjerlīgā, tikusi pie jauna pamatvārtsarga – īrē no PSG ieradies 27 gadus vecais Alfonss Areolā, kurš iepriekšējā sezonā bija "Real Madrid" dublieris un kurš iepriekš bijis īrēs arī "Lens" un "Villarreal". 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā Areolā bija Francijas izlases rezerves vārtsargs, un šosezon viņam ir nepieciešama regulāra spēļu prakse, lai pretendētu uz tikšanu uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Iepriekšējā sezonā Londonas kluba pirmais numurs bija slovāks Mareks Rodāks.

"Fulham" jau sestdien uzņems Londonas "Arsenal", bet "Aston Villa" Premjerlīgas sezonu uzsāks 21. septembrī mājās pret Šefīldas "United".

Izmantotie resursi:
https://www.avfc.co.uk/News/2020/09...

     [+] [-]

, 2020-09-10 13:07, pirms 4 gadiem
Uzbrucējam (Votkins) svarīgi ir dabūt bumbu, ja Aston Villā paliks Grilišs, tad jau ir cerības pie tās tikt un sist golus EPL