Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bauskā noskaidroti autokrosa un rallijkrosa čempioni

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Bauskā noskaidroti autokrosa un rallijkrosa čempioni
Foto: Rallycross.lv

Aizvadītajās brīvdienās Bauskā norisinājās "Latvijas Nafta Grand Prix", kura ietvaros notika cīņas trīs klasiskajās krosa disciplīnās: rallijkrosā, autokrosā un folkreisā. Pavisam kopā uz starta izgāja 190 autosportisti, bet sacensības klātienē apmeklēja vairāki tūkstoši skatītāju.

Latvijas Rallijkrosa čempionāta dalībnieki sagādāja elpu aizraujošus brīžus katrā no aizvadītajiem braucieniem. Xtreme kroskartu klasē gaidītākā cīņa bija starp Ronaldu Baldiņu un Reini Nitišu. Diemžēl šī cīņa neizvērtās tā, kā sportisti bija iecerējuši, jo Nitišam nācās izstāties no cīņas tehnisku sarežģījumu dēļ. Uzvaru tas ļāva svinēt Ronaldam Baldiņam, kurš sīvā cīņā apsteidza Miku Neško.

Pārsteidzošāko uzvaru sezonas pēdējā posmā CK650 kroskartu klasē sev un skatītājiem nodrošināja Marta Starka, kurai šī ir debijas sezona. Sākotnēji uzvarēja Tobiass, taču vēlāk viņš tika diskvalificēts par sadursmi pēc starta. RX Open klasē pirmās divas vietas izcīnīja bijušie rallija braucēji Mārtiņš Svilis un Aivis Egle. Super 1600 klasē triumfēja Roberts Vītols, aiz sevis atstājot Ediju Ošu. Lada RX triumfēja Sigmars Tamemagī, Touring 2000 klasē uzvarēja Jānis Olle, bet BMW RX 3000 klasē ātrākais bija Kaspars Fricsons.

Autokrosa disciplīnā Super 2000 klasē startējošais Ritvars Kārkliņš sasniedza vēl vienu uzvaru, pierādot to, ka ir čempiona titula cienīgs autosportists. Tāpat Jānis Linde uzvarēja VAZ klasē, līdz ar to šajā klasē iegūts čempiona tituls 2019. gada autokrosa sezonā. Mini bagiju klasē pirmajā aplī avārijās iekļuva viss kopvērtējuma pirmais trijnieks - D.Dungveckis (ar Jasonu), Rungēvics un Kozlovskis (savā starpā). Uzvaru beigās svinēja Dungveckis. B600 klasē Baldiņš pirmais, Neško smagās cīņās otrais, bet Lauris Brikainis trešais.

Buggy 1600 klasē startā saķērās Lugausks un galvenais favorīts Urba, atkrītot uz pēdējām vietām. Vadībā nonāca Tomas Zavarskis, kurš izcīnīja uzvaru. Otrais Kadaks, trešais - Ivo Sults. Open 4500 klasē aizraujošā finālā uzvarēja Tamašausks, kamēr startu zaudējušais Jančauskis tā arī neatrada ceļu garām līderim. Cīņā par trešo vietu Vaitkevičs apdzina Šniuku. 1600 klases finālā ātrākais bija Edijs Ošs, sīvā cīņā apsteidzot Kasparu Silenieku. Open 2500 klasē triumfēja Armands Plūme.

Folkreisā uzvaru šajā posmā izcīnīja baušķenieks Toms Edušs. Folkreisa disciplīnā labākais tiks noskaidrots jau nākamajā nedēļas nogalē - Brenguļu autotrasē, kur tiks aizvadīts pēdējais sezonas posms.

Jānis Bergs, organizators: “Mums kā organizatoriem šī bija lieliska autosporta sezona, noorganizējām četrus Latvijas rallijkrosa čempionāta posmus, vienas riskējām un organizējām ārpus Latvijas - Igaunijā. Šī gada sezonu, kopā ar NEZ Ziemeļeiropas kroskatu čempionātu, atklājām Biķernieku trasē, Rīgā. Turpat arī trešais čempionāta posms - "Biķernieku Motorsporta Festivāls", kurā divās sacensību dienās, vienā trasē satikās trīs dažādas autosporta disciplīnas: rallijkross, folkreiss un autošosejas sacensības. Noslēdzošajā posmā, šajās brīvdienās, ir sasniegts sacensību dalībnieku rekords, tas gan trīs disciplīnās kopā – 190. Redzam, ka skatītājos ir atdzimusi interese par autosportu, apmeklētāju kļūst vairāk un liels paldies sporta žurnālistiem un fotogrāfiem, kas visas sezonas garumā nepagurstoši apmeklējuši mūsu posmus. Nākamajam gadam ir jauni izaicinājumi, jauni plāni.”

"Drošība, godīgums un vienlīdzība ir galvenie principi, ko ievēro tiesneši. Autosporta pasākumi mums ir kā svētki, jo ikdienā katrs kaut kur strādājam, bet te ir darbs un atpūta vienlaicīgi. Te ir jūtama sportiskā konkurence, bet tajā pat laikā visi ir draudzīgi, pieklājīgi un autokrosā un rallijkrosā īpaši var novērot, ka te pat ir tādas ģimeniskas attiecības. Domāju, ka arī citi tiesneši man piekritīs - būšana sacensību karstumā ir tāds, kā sporta veids, jo šo dienu laikā - nostaigāti, izskrieti ap 30 kilometriem," atklāj dalībnieku tiesnesis Jevgeņijs Čerevačs.

Latvijas Rallijkrosa čempioni
Lada RX - Sigmars Tamemagī (EST),
Super 1600 - Roberts Vītols,
Touring 2000 - Juris Spīķis,
Open RX - Jānis Veģeris,
BMW RX 3000 - Andris Krieviņš,
CK650 kroskartu klase - Dāvis Tobiass,
Xtreme kroskartu klase - Ronalds Baldiņš

Autokrosa čempioni
Mini bagiji - Daugirdas Dungveckis,
B600 kroskarti - Mikus Neško,
1600 - Edijs Ošs,
VAZ klasika - Jānis Linde,
Open 2500 - Armanda Plūme,
Super 2000 - Ritvars Kārkliņš.

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja