Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Debitantes "Valmiera Glass/ViA" garo galu pastiprina Ziediņš

Emils Ozerinskis

Debitantes "Valmiera Glass/ViA" garo galu pastiprina Ziediņš
Māris Ziediņš
Foto: Valmiera Glass/ViA

Gatavojoties dalībai Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā, "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" savu sastāvu papildinājusi ar spēka uzbrucēju Māri Ziediņu, kurš pēc trīs gadu prombūtnes atgriezīsies pilsētā pie Gaujas.

Valmieras pilsētas basketbola godu Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā aizstāvēs 28 gadus vecais spēka uzbrucējs Māris Ziediņš, kurš būs galvenais palīgs “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” komandai groza apakšā. Pērnajā sezonā 203 cm garais basketbolists klātienē iepazina Igaunijas basketbolu, sezonas pirmajā pusē spēlējot tā brīža valsts vicečempionē “Avis Rapla”, bet janvārī spēlētājs pārcēlās uz pierobežu, pievienojoties “Valga/Valka” sastāvam. Kopumā Igaunijas čempionātā Ziediņš pērn aizvadīja 31 spēli, statistikā sakrājot 9,8 punktus, 6,2 atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Savukārt Latvijas čempionātā Valmieras basketbola audzēknim izdevās aizvadīt desmit spēles, atzīmējoties ar 10,5 punktiem, 7,1 atlēkušo bumbu un 2,6 rezultatīvām piespēlēm.

Ziediņš ir fiziski spēcīgs basketbolists, kas pretinieku garajiem spēlētājiem var sagādāt problēmas spēlē ar muguru pret grozu. Tāpat Ziediņa uzbrukuma arsenālā labi nostādīts trīs punktu metiens, bet aizsardzībā Valmieras basketbolists ir nepiekāpīgs cīnītājs par atlēkušajām bumbām. Karjeras laikā garā gala spēlētājs izcīnījis divas Latvijas čempionāta medaļas – 2017. gadā sudrabu ar “Ventspili” un 2013. gadā bronzu ar “Valmieru”.

Profesionālās karjeras pirmos septiņus gadus Ziediņš pārstāvēja “Valmieras” komandā, kļūstot par vienu no pilsētas basketbola pamatvērtībām. 2015./2016. gada sezonā spēka uzbrucējs devās prom no dzimtās komandas un pastiprināja “Jūrmala/Fēnikss” sastāvu, kurā aizvadīja individuāli karjeras rezultatīvāko sezonu un kļuva par kūrortpilsētas vienības rezultatīvāko spēlētāju. Šis sniegums nepalika nepamanīts arī valsts vadošajām komandām un Ziedinu savai vienībai uzaicināja pievienoties tobrīd deviņkārtējā valsts čempione “Ventspils”. Kurzemnieku rindās 203 cm garais basketbolists debitēja arī FIBA Čempionu līgā. Pērn spēka uzbrucējs pirmo reizi spēlēja leģionāra statusā.

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" spēlētāja Māra Ziediņa komentārs: “Esmu priecīgs pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezties Valmierā. Paldies komandai, kura devusi iespēju atkal spēlēt šeit. Pagājušajā sezonā daudz spēlēju pret igauņiem, domāju, ka tas palīdzēs arī jaunajā Latvijas – Igaunijas līgā, jo ir iepazītas pretspēlētāju stiprās un vājās puses. Var redzēt, ka jaunie komandas biedri gatavi kapāties laukumā. Mēs pieredzējušie neliedzam padomu un pastāstam kā labāk sagatavoties. Domāju, ka uz laukuma viss būs kārtībā.”

Pagājušās sezonas LBL 2. divīzijas ceturtās vietas ieguvējai, pirms debijas valsts augstākajā līmenī, palīgā nāk Valmieras pieredzējušie basketbolisti Jānis Kaufmanis, Edmunds Elksnis un Māris Ziediņš. Savukārt no aizvadītās sezonas komandas rindās palikuši Oto Grīnbergs, Jānis Engers, Klāvs Dubults, Toms Kohanovs, Ervīns Ivanovs, Reinis Ermansons, Renārs Apsītis, Valters Liepiņš, Elvis Brokāns un Māris Riekstiņš.

Izmantotie resursi:
VALMIERA GLASS VIA basketbols

  +2 [+] [-]

, 2018-09-10 09:47, pirms 6 gadiem
Galvenais lai jaunajiem basketbolistiem tiešām dod padomus tikai par basketbolu, nevis par dzerstīšanos un tusēšanu pa valmiera klubiem.
Kaufmanis, Ziediņš, Elksnis. Visi 3 tiešām talantīgi basketbolisti, tikai žēl, ka savu patieso potenciālu "nobuhājuši". Elksnis piedevām vēl augstprātīgs pāvs.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-10 22:11, pirms 6 gadiem
Cik labi, ka ir kāds, kurš visu par visiem zina...