Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kazuss un Kononova kļūst par Latvijas čempioniem loka šaušanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kazuss un Kononova kļūst par Latvijas čempioniem loka šaušanā
Inārs Dubkevičs
Foto: Latvijas Loka šaušanas federācija

Par Latvijas čempioniem loka šaušanā olimpiskajā klasē pagājušajā nedēļas nogalē kļuva Marks Kazuss un Jeļena Kononova, kamēr kompaktloka klasē titulus izcīnīja Andris Bēniņš un pieredzējusī Jūlija Oļeksejenko.

Vīru sacensībās, šaujot no dažādām pozīcijām, Kazuss triumfēja ar 2491 punktu, aiz sevis otrajā vietā ar 2427 punktiem atstājot Alekseju Opolcenovu, kamēr trešais bija Oskars Veide. Zīmīgi, ka vien piektajā pozīcijā Inārs Dubkevičs, kurš augusta beigās salīdzinoši negaidīti aizkļuva līdz Eiropas čempionāta 1/16 finālam, izcīnot ceļazīmi uz 2019. gada Eiropas spēlēm.

Dāmām kopā ar Kononovu uz goda pjedestāla kāpa Rimma Matvejeva un Maija Skeltona. Zīmīgi, ka pēc pirmās pozīcijas Kononova bija vien ceturtajā pozīcijā, noslēgumu Matvejevu apsteidzot par nieka pieciem punktiem.

Tikmēr kompaktloka klasē vīriem kopā ar Bēniņu tika arī Sergejs Meļeškevičs un Edgars Šilovs, kamēr dāmām koā ar Oļeksejenko startēja vēl tikai Janeta Grīnvalde.

Sacensībās ar neaprīkotu loku par Latvijas čempioniem kļuva Viesturs Ārenieks un Marina Rjabkova, bet ar tradicionālo loku labākie bija Kristaps Novads un Regīna Kadiķe.