Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Bulgārija pasaules čempionātu sāk ar uzvaru pār Krastiņa pārstāvēto Somiju

Andrejs Siliņš

Bulgārija pasaules čempionātu sāk ar uzvaru pār Krastiņa pārstāvēto Somiju
Elviss Krastiņš blokā
Foto: EPA / Scanpix

LETA. Pasaules čempionāta volejbolā rīkotājas Itālija un Bulgārija svētdien ar uzvarām sāka meistarsacīkstes.

Itālija pirmā posma A apakšgrupas mačā Romā ar rezultātu 3-0 (25:20, 25:21, 25:23) apspēlēja Japānu. Itāļiem ar 13 punktiem izcēlās Ivans Zaicevs, bet pa 11 punktiem guva Osmani Huantorena un Filipo Lanca.

Vēl šajā apakšgrupā spēkosies Argentīna, Beļģija, Dominikāna un Slovēnija.

Tikmēr Bulgārija Varnā D apakšgrupas cīņā ar rezultātu 3-0 (25:21, 25:19, 25:22) guva virsroku pār Somiju, kuras sastāvā spēlē Latvijas speciālista Uģa Krastiņa dēls Elviss Krastiņš. Uzvarētājiem 15 punktus sarūpēja Valentīns Bratojevs, kamēr pa 11 punktiem iekrāja Nikolajs Učikovs un Todors Skrimovs. Krastiņš Somijas izlasē guva četrus punktus.

D apakšgrupā cīnīsies arī Kuba, Irāna, Polija un Puertoriko.

Savukārt B apakšgrupā būs Brazīlija, Kanāda, Ķīna, Ēģipte, Francija un Nīderlande, bet C apakšgrupā tika ielozētas Austrālija, Kamerūna, Krievija, Serbija, Tunisija un ASV.

Itālijā un Bulgārijā notiekošajā turnīrā sacenšas 24 izlases, kas sākotnēji sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības, bet turnīra fināls būs 30.septembrī.

Pirms četriem gadiem par čempioni kļuva Polija, kas savās mājās notikušajā turnīrā finālā četros setos pārspēja Brazīliju.

Latvija pasaules čempionāta kvalifikācijā apstājās Eiropas atlases otrajā kārtā. No finālturnīra dalībniecēm Latvija spēlēja vienā grupā ar Beļģiju un Slovēniju.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-09-10 01:47, pirms 6 gadiem
Žēl, ka nespēlē LV izlasē.

     [+] [-]

, 2018-09-10 05:39, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Žēl, ka nespēlē LV izlasē.
Kāds prieks skatīties spēles starp dažādu limeņu komandām?
Turklāt zinōt, ka mūsu komanda dotajā momentā ir krietni vājāka.
Kur prieks?