Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Hingisai otro dienu pēc kārtas "US Open" dubultspēļu tituls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hingisai otro dienu pēc kārtas "US Open" dubultspēļu tituls
Martina Hingisa un Junjana Čana
Foto: AFP/Scanpix

Vakar kopā ar Džeimiju Mareju Ņujorkā uzvarot jaukto dubultspēļu turnīrā, Martina Hingisa svētdien kopā ar Taivānas tenisisti Junjanu Čanu triumfēja sieviešu sacensībās, kur finālā ar 6:3, 6:2 sagrāva čehu komandu Lucija Hradecka/Kateržina Sinjakova.

Hingisas kontā tagad ir 25 "Grand Slam" tituli – 5 vienspēlēs, 13 sieviešu dubultspēlēs un 7 jauktajās dubultspēlēs. Hingisa trešo reizi uzvarēja "US Open" dāmu pāru sacensībās, kur viņai pirmie divi tituli bija 1998. gadā kopā ar Janu Novotnu un 2015. gadā ar Sanju Mirzu.

Tikmēr Čanai pirmais "Grand Slam" tituls, trīs reizes iepriekš ar citām pāriniecēm zaudējot finālos. Viņa ar Hingisu kopā sāka spēlēt šogad, abām kā komandai izcīnot septiņus titulus un ne reizi nezaudējot finālā. Ar otro numuru izliktais Čanas un Hingisas duets "US Open" triumfā sešos mačos nezaudēja nevienā setā.

Sinjakova pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" finālā, bet Hradeckai lielāka pieredze, sesto reizi (2-4) spēlējot finālā. Hradeckas pāriniece pirmajos piecos finālos bija Andrea Hlavāčkova, ar viņu 2011. gadā uzvarot "French Open" un 2013. gadā iegūstot "US Open" titulu.

"US Open" ar pirmo numuru bija izliktas olimpiskās čempiones Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina, zaudējot 3. kārtā. Pagājušā gada čempiones Betānija Mateka-Sendsa un Lucija Šafāržova titulu nevarēja aizstāvēt, jo amerikānietei ceļgala savainojuma dēļ sezona beidzās Vimbldonā. Šafāržova spēlēja kopā ar Barboru Stricovu un tika līdz pusfinālam, tur zaudējot Hradeckai un Sinjakovai.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-10 22:15, pirms 7 gadiem
Apsveicam Čingishanu ar uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-10 22:38, pirms 7 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Apsveicam Čingishanu ar uzvaru!
Labs!
HingisČanu īstenībā!

     [+] [-]

, 2017-09-11 11:34, pirms 7 gadiem
Smuks pārītis!