Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ikaunieks izrauj fantastisku "Vysočina" uzvaru pret Prāgas "Dukla"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dāvis Ikaunieks izrauj fantastisku "Vysočina" uzvaru pret Prāgas "Dukla"
Dāvis Ikaunieks
Foto: Zuzana Javůrková/Fcvysocina.cz

Čehijas HET līgā Jihlavas "Vysočina" pašā spēles galotnē atspēlējās un ar rezultātu 3:2 apspēlēja Prāgas "Dukla", izšķirošos vārtus gūstot latviešu futbolistam Dāvim Ikauniekam.

Čehija

Pirmajās piecās spēlēs tikai vienu punktu izcīnījusī Jihlavas "Vysočina" šovakar uzņēma Prāgas "Dukla". Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja "Vysočina" komandai, tomēr vārtus spēja gūt abas vienības, pirmajām 45 minūtēm noslēdzoties ar neizšķirtu rezultātu - 1:1.

Nākamie vārti šajā spēlē tika gūti 71. minūtē, kad savu reto izdevību izmantoja viesi no Prāgas - 2:1. "Vysočina" šķietami neapskaužami tuvojās kārtējam zaudējumam, tomēr mājiniekiem šoreiz izdevās izglābties - 88. minūtē Pāvels Dvoržāks rezultātu izlīdzināja - 2:2. Arī tas gan nebija viss - par spēles galveno varoni kļuva Dāvis Ikaunieks! Otrajā kompensācijas laika minūtē pēc liela spiediena pie "Dukla" soda laukuma bumba nonāca tieši pie viņa, latvietim no apmēram 12 metru attāluma triecot to viesu komandas vārtos - 3:2! Dāvim šis bija otrais vārtu guvums šosezon.

Krievija-2

Krievijas Nacionālās līgas līdere Krasnojarskas "Enisey" uzņēma Vladivostokas "Luch Energiya" komandu. Spēles liktenis tika izšķirts jau pirmajā puslaikā, kad "Enisey" spēja gūt trīs bezatbildes vārtus. Mača beigu daļā mājiniece guva arī ceturtos vārtus, triumfējot spēlē ar 4:0.

Uzbrucējs Vladimirs Kamešs "Enisey" rindās laukumā pavadīja visu spēli. Krasnojarskas klubs pēc 13 kārtām ar izcīnītu 31 punktu ieņem pirmo pozīciju.

Citā šī turnīra mačā trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Voroņežas "Fakel", kas mājās ar 2:0 pārspēja Volgogradas "Rotor". Mājinieki katrā no puslaikiem guva pa diviem vārtiem. "Fakel" uzbrucējs Ivans Lukjanovs laukumā bija visas spēles garumā, ar rezultativitāti neizceļoties.

Šis panākums ļāva Voroņežas "Fakel" komandai izrauties no pēdējās pozīcijas turnīrā - šobrīd komanda ar 11 punktiem dala 15.-18. vietu.

Tikmēr Vladislavs Solovejčiks palika Sanktpēterburgas "Zenit-2" rezervē rezultatīvā neizšķirtā (3:3) pret Krasnodaras "Kuban". "Zenit-2" spēja trīs reizes iegūt vadības grožus, tomēr izlaida tos mača kompensācijas laikā.

Kipra

Aizsargu Vladislava Gabova un Antonija Černomordija pārstāvētā "Paphos" Kipras Augstākajā futbola līgā nospēlēja 1:1 ar "Alki Oroklini" komandu. Gabovs laukumā pavadīja visu spēli, kamēr Černomordijs palika rezervē.

Polija

Līdz pēdējai vietai Polijas Ekstraklasē ir noslīdējusi Ņecečas "Termalica Bruk-Bet" vienība, kas šodien ar rezultātu 1:2 piekāpās Zabžes "Górnik". Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 1:1, kamēr otrajās 45 minūtēs "Górnik" panākumu izrāva Lukašs Volštinskis.

Ne Vladislavs Gutkovskis, ne Vitālijs Maksimenko "Termalica Bruk-Bet" sastāvā laukumā nedevās. Pēc astotās kārtas spēlēm klubs no nelielā Ņecečas ciemata atrodas pēdējā - 16. - vietā Polijas Ekstraklases kopvērtējumā, par vienu punktu atpaliekot no turnīra tabulas kaimiņienes Krakovas "Cracovia".

Citā spēlē Poznaņas "Lech" viesos eksaminēja Šcecinas "Pogoń". Šajā mačā vārti netika gūti (0:0), komandām iegūstot pa vienam punktam. "Lech" spēlētājs Deniss Rakels palika uz rezervistu soliņa.

Par spīti zaudētajiem punktiem Poznaņas "Lech" dala pirmo pozīciju ar Zabžes "Górnik" un Lubinas "Zagłębie".

  +5 [+] [-]

, 2017-09-10 21:35, pirms 7 gadiem
Prieks par Dāveli!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-10 21:40, pirms 7 gadiem
Polu klubiem Srkova superigie Rakels Gutkovskis Maksimenko ir parak vaji jo pat laukuma tuvuma netiek Kamess lai ari kads butu neiederas Starkova supeizlase lai ari spele no zvana lidz zvanam Lukjanovs lai ari spele trukst rezultavitates Davis ka arvien priece Rudnevs vispar Starkova virziena neskatas bet Sabala vispar kluvis nulveidigs

  +2 [+] [-]

, 2017-09-10 22:28, pirms 7 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-10 22:45, pirms 7 gadiem
Dobra Dávis Dobra!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-10 22:52, pirms 7 gadiem
Malacis Dāvis, kļuva par varoni!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-10 23:03, pirms 7 gadiem
Tikmēr ne čiku, ne grabu uz Poliju pārcēlies no Liepājas atbrīvotais pieredzējušais vārtu vīrs Pāvels Doroševs. Viņš karjeru turpinās Polijas pēc spēka 4. līgas klubā Olimpia Kowary. Šo klubu pašlaik pārstāv arī mūsu pussargi Jevgēņijs Kosmačovs un Raivis Vītolnieks.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-10 23:05, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Ko Gutkovskis ar Maksimenko ņemas pa poļu ciematiem? Var mierīgi spēlēt Dzimtenes Staiceles ciematā.
Staiceliešiem kā reiz pastiprinājums noderētu.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-10 23:13, pirms 7 gadiem
Kamešs un Dāvis solīdi kapā no zvana līdz zvanam, bet Petrovičam vienalga? SKUMJI!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-10 23:13, pirms 7 gadiem
Viens no SK Babīte līderiem sezonas sākumā Aleksejs Saveļjevs tikmēr pārcēlies uz Itāliju un pievienojies Itālijas A Sērijas Hellas Verona jauniešu komandai.