Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas labākais augustā - Leliūga

Andrejs Siliņš

Virslīgas labākais augustā - Leliūga
Ritis Leliūga
Foto: skliepajasmetalurgs.lv

Par augusta labāko spēlētāju Latvijas futbola čempionāta Virslīgā sporta žurnālistu balsojumā atzīts "Liepājas metalurga" pussargs Ritis Leliuga, savukārt Jurģis Pučinskis ("Ventspils") atzīts par labāko treneri.

Ritis Leliuga komandai pievienojās vien jūlija sākumā, kad ''Liepājas metalurgs'' uzsāka cīņu Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārtā. Sākotnēji pussargs laukumā devās uz maiņu un jau mačā pret Sanmarino komandu guva nozīmīgus vārtus, tādējādi apliecinot savu lietderību šai komandai.

Augustā Ritis vēl vairāk spēja iepriecināt - pussargs aizvadīto septiņu spēļu laikā guva piecus vārtus, no kuriem trīs bija uzvaru nesošie pār ''Spartaku'', ''Skonto'' un ''Gulbeni''. Jāpiezīmē, ka ''metalurga'' spēlētāji augustā kopā guva 11 vārtus, līdz ar to Leliuga iespētais ir teju puse no visas komandas guvuma. Tāpat komanda piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, to pašu viesos pret mēneša labākā trenera Jurģa Pučinska vadīto FK ''Ventspils'' komandu.

Jurģis Pučinskis "Ventspils" Virslīgas komandu sāka trenēt maija vidū, kad no darba tika atbrīvots līdzšinējais treneris Sergejs Podpalijs. Pirms tam Pučinskis darbojās ventspilnieku dublieru komandā un veiksmīgi spēja iejusties arī Virslīgas komandas vadītāja krēslā. Rezultāti valsts čempioniem pakāpeniski uzlabojās, un augustā komanda aizvadīja vienu no veiksmīgākajiem čempionāta mēnešiem. Neapmierinošs no komandas puses varētu būt neizšķirts mājās pret ''Jelgavu'', taču omu noteikti uzlabo uzvara mājās 1:0 pār principiālāko konkurentu ''Liepājas metalurgs'', izbraukuma triumfs Gulbenē 2:1, Rīgas ''Daugavas'' sagraušana ar 5:0 un sausā uzvara pār ''Metta/Latvijas Universitāte'' ar 2:0.

Mēneša labāko spēlētāju nosaka žurnālistu balsojums, kuriem pievienojas Latvijas Futbola federācija un biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga''. Mēneša labākā trenera noteikšana ir vien pēdējo divu minēto kompetencē.

Virslīgas labākie spēlētāji šosezon

MēnesisSpēlētājsKlubs
marts/aprīlisJ.SaitoGulbene
maijsM.GongadzeDaugava (D)
jūnijsV.ŠabalaSkonto
jūlijsS.JašinsDaugava (D)
augustsR.LeliūgaMetalurgs

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

  +2 [+] [-]

, 2012-09-10 12:53, pirms 12 gadiem
Pelnīti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-10 13:21, pirms 12 gadiem
Viennozīmīgi pelnīti... Spēlē ātru un skatāmu futbolu!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-10 13:34, pirms 12 gadiem
Jabločkins kā īsts čekists un neadekvāts Skonto fans regulāri parāda savu čekista dabu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja