Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Valmierai" Eirokausu debijā iespējama "Partizan", "Ventspils" var trāpīt uz "Piast"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Valmierai" Eirokausu debijā iespējama "Partizan", "Ventspils" var trāpīt uz "Piast"
Tolu Arokodare. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Šodien pulksten 14 pēc Latvijas laika sāksies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārtas izloze, kur noskaidrosies, kāds būs "Valmieras" kluba vēsturiski pirmais pretinieks Eirokausos. Varianti ir trīs - labi pazīstamie Belgradas "Partizan", Poznaņas "Lech", kā arī Šimkentas "Ordabasy" no Kazahstānas.

Minētās trīs komandas ir iespējamās pretinieces ne tikai valmieriešiem, bet arī RFS vienībai, kas iekļauta tajā pašā izlozes 12. grupā. Īpaši izceļas Belgradas "Partizan" (UEFA klubu koeficients 22.000), kas "uz papīra" ir 68. spēcīgākais klubs Eiropā. 2019./20. gada sezonā Eiropas līgā "Partizan" pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un pēcāk grupā izcīnīja trešo vietu, konkurējot ar Mančestras "United", Kazahstānas "Astana" un Alkmāras "AZ".

Pieticīgāk klājies Latvijas līdzjutējiem labi zināmajai "Lech" (7.000), kas Eiropas līgas grupu turnīrā pēdējoreiz cīnījās 2015./16. gada sezonā. Savukārt Kazahstānas Premjerlīgas bronzas medaļniece "Ordabasy" (3.850) Eiropas līgā nekad nav tikusi tālāk par kvalifikācijas otro kārtu.

Pirmajā kārtā izsētajai "Ventspilij" optimālākajā variantā var pretī trāpīties divas Moldovas komandas - "Sfântul Gheorghe Suruceni" un Tiraspoles "Dinamo-Auto" (abām UEFA koeficients ir 1.350). Moldāvu vienībām šī būs debijas sezona Eirokausos.

Krietni draudīgāks variants ventspilniekiem ir Polijas Ekstraklases trešās vietas ieguvēja Glivices "Piast" (3.325), kuru pagājušajā sezonā Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā vairāk izbraukumā gūto vārtu dēļ pieveica Latvijas čempione "Riga".

Paredzēts, ka kvalifikācijas pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 27. augustā.

Kārtas vienīgās spēles mājiniece tiks noteikta ar izlozes palīdzību. Tādējādi UEFA administrācija pati nenoteiks, kurā stadionā būs jāspēlē, bet gan visu atbildību atstās uz izlozētās mājinieces pleciem – ja tā nevarēs spēli uzņemt savā valstī vai pati atrast neitrālu stadionu (neitrālo spēļu uzņemšanai ir pieteikušās četras valstis – Polija, Ungārija, Grieķija un Kipra, kuras norādījušas, kurus stadionus un par kādām summām ir gatavas atvēlēt), tad mājiniecei bez liekām ceremonijām tiks piespriests tehniskais zaudējums.

Pandēmijas dēļ gandrīz visā Eirokausu atlases posmā kārtas uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē – vienīgais izņēmums būs Čempionu līgas "play-off" kārta, kurā tiks saglabāts divu maču princips. Čempionu līgas pirmā kārta notiks 18. un 19. augustā, bet otrās kārtas izloze gaidāma jau rīt, kad notiks arī Eiropas līgas pirmās atlases kārtas izloze. Čempionu līgas pirmās kārtas neveiksminieces Eirokausu sezonu turpinās Eiropas līgas otrajā kārtā.

Eiropas līgas 1. kārtas izlozes grupas

GIzsētāsReitingsNeizsētāsReitings
6.Dinamo Minsk (Baltkrievija)7.000Piast Gliwice (Polija)3.325
Ventspils (Latvija)5.250Sfântul Gheorghe Suruceni (Moldova)1.350
Shakhtyor Solihorsk (Baltkrievija)4.750Dinamo-Auto Tiraspol (Moldova)1.350
12.Partizan (Serbija)22.000Botoșani (Rumānija)3.340
Lech Poznan (Polija)7.000RFS (Latvija)1.525
Ordabasy Shymkent (Kazahstāna)3.850Valmiera (Latvija)1.525

Zināms arī sešu iespējamo pretinieču loks, ko "Riga" saņems pretī, uzvarot titulēto Telavivas "Maccabi". Izlozē, kas notiks pulksten 13 pēc Latvijas laika, tiks noskaidrots vai "Riga" uzvaras gadījumā spēkosies ar Slovēnijas čempiones "Celje" un īru "Dundalk" pāra uzvarētāju, Tallinas "Flora" un Valērija Šabalas un Gļeba Kļuškina pārstāvētās Marijampoles "Sūduva" pāra spēcīgāko vienību, vai Erevānas "Ararat-Armenia" un Kipras "Omonia" pāra labāko klubu.

Čempionu līgas 2. kārtas izlozes grupas

GIzsētāsNeizsētās
2.Legia (Polija)/priekšsacīkšu uzvarētajaCelje (Slovēnija)/Dundalk (Īrija)
Maccabi (Izraēla)/Riga (Latvija)Flora (Igaunija)/Sūduva (Lietuva)
Molde (Norvēģija)/KuPS (Somija)Ararat-Armenia (Armēnija)/Omonia (Kipra)

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleag...

     [+] [-]

, 2020-08-10 11:36, pirms 4 gadiem
Valmierai un RFS nepateicīgi pretinieki.Ordabasi tas izdevīgākais,bet ja izbraukumā,tad tāls ceļš.Ar poļiem būs pagrūti,ar Partizan pavisam smagi,neatkarīgi,kur spēlēs.
Ventspilij moldāvu variants būtu ideāls pat pie šī brīža situācijas,poļi smagāks variants.Lai veicās mūsu klubiem pirmajā kvalifikācijas kārtā!

     [+] [-]

, 2020-08-10 12:00, pirms 4 gadiem
Jā ideāli ventiņiem lai uzspēlētu ar savējiem moldoviem toto.

     [+] [-]

, 2020-08-10 12:48, pirms 4 gadiem
Izloze ,un izlozes iespējamie varianti ir vai nu smagi ,vai ļoti smagi (izņemot Ventspili,kam ir 50/50 pie esošās kluba situācijas) , ja ar Valmieru tas bija paredzams(pirmais gads eirokausos,jauns klubs utt) ,tad bija cerība uz saudzīgāku izlozi RFS un Riga gadījumā.
Bet nu komandas ar ambīcijām (tātad komplektācijai jābūt atbilstošai) un vienas spēles ietvaros var notikt visādi pavērsieni .
Turam īkšķus,par Latvijas klubiem!

     [+] [-]

, 2020-08-10 12:52, pirms 4 gadiem
basiiiccc rakstīja: Jā ideāli ventiņiem lai uzspēlētu ar savējiem moldoviem toto.
Nu ja nav ko rakstīt,paklusē ... paskaties kādas pendeles dod Krievijā( un ne tikai tur) , Latvijas toto apņemtie jau būtu uzbūruši tādas sazvērestības ainas ...