Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Kobenhavn" centīsies pārsteigt "United", "Inter" spēkosies pret "Bayer"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Eiropas līga: "Kobenhavn" centīsies pārsteigt "United", "Inter" spēkosies pret "Bayer"
Pols Pogbā un Bruno Fernandišs. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar ar diviem mačiem sāksies UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināli. Vācijas pilsētā Ķelnē Mančestras "United" tiksies ar Dānijas vicečempioni "Kobenhavn", bet citā Vācijas pilsētā Diseldorfā Milānas "Inter" par vietu pusfinālā cīnīsies pret Leverkūzenes "Bayer". Abu maču sākums plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

Mančestras "United" ir šī mača favorīte un šī turnīra 2016./2017. gada sezonas čempione. Dānijas klubam "Kobenhavn" šī būs debija kādā no Eirokausu sacensību ceturtdaļfināliem, un nevienai Dānijas komandai kopš 1997. gada nav izdevies tik tālu aizspēlēties Eirokausos. "United" iepriekšējā kārtā jeb astotdaļfināla pārspēja Austrijas "LASK" (divu spēļu summā 7:1), bet "Kobenhavn" divu spēļu summā pārspēja Turcijas "Basaksehir" (3:1).

Dānijas kluba galvenais treneris Stole Solbakens, kurš spēlējis Norvēģijas futbola izlasē kopā ar "United" galveno treneri, atzina: "Protams, ka "United" ir favorīte šajā mačā. Tā ir ļoti ātra komanda un tai ir ātras kombinācijas soda laukuma tuvumā. Mums ir par ko uztraukties, bet centīsimies pieturēties pie sava spēles plāna."

Ūle Gunnars Sūlšērs arī slavēja bijušā komandas biedra komandu: "Viņa trenētās komandas vienmēr ir labi organizētas un pret tām ir grūti spēlēt. Komandā ir jauni un talantīgi spēlētāji, šī nebūs viegla spēle." Pēdējo reizi abas komandas tikās 2006. gadā, kad uzvaru ar rezultātu 1:0 svinēja Dānijas klubs. "United" šajā Eiropas līgas sezonā guvusi 23 vārtus (vidēji 2,3 vārti spēlē), bet "Kobenhavn" 12 vārtus (vidēji 1,2 vārti spēlē).

Ierasts, ka Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā uzvarētāju noskaidro divu spēļu summā, bet šī sezona ir izņēmums. Atlikušajās izslēgšanas turnīra kārtās būs tikai viens mačs, un visas spēles tiks aizvadītas dažādās Vācijas pilsētās. Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar "Sevilla" un Vulverhamptonas "Wandarers" ("Wolves") pāra uzvarētāju.

Milānas "Inter", kas pēdējo reizi otrajā spēcīgākajā Eiropas futbola turnīrā uzvarējusi 1997./1998. gada sezonā, tiksies ar Leverkūzenes "Bayer". Aizvadītajās 10 spēlēs visu turnīru ietvaros "Inter" tikai vienreiz piedzīvojusi zaudējumu un tas bija 5. jūlijā, bet "Bayer" uzvaras mijās ar neveiksmēm, un tai nav izdevusies ievērojama uzvaru sērija aizvadītajos 10 mačos. Pēdējo reizi abas komandas savā starpā tikās 17 gadus atpakaļ, kad Leverkūzenes klubs piekāpās Milānas "Inter" ar rezultātu 0:2. Aizvadītajā Eiropas līgas sezonā "Inter" netika tālāk par astotdaļfinālu, bet "Bayer" zaudēja sešpadsmitdaļfinālā. Ceturtdaļfinālā "Inter" iekļuva pateicoties uzvarai pret "Getafe" (2:0), bet "Bayer" divu spēļu summā uzvarēja Glāzgovas "Rangers" (4:1).

"Bayer" treneris Peters Božs atklāja, ka komanda spēlēs uzbrukuma futbolu: "Mums patīk spēlēt uzbrukumā, patīk atraktīvs futbols ar daudz vārtu guvumiem. Itālijas komandas parasti labi spēlē aizsardzībā, bet
"Inter" nav tipiska Itālijas komanda."

Antonio Konte, kurš ir "Inter" galvenais treneris arī sniedza nelielu komentāru: "Šis turnīrs dod mums iespēju iegūt labu pieredzi. Mēs esam spēcīga komanda, un puiši turpina progresēt."

Šī mača uzvarētāja tiksies ar Doņeckas "Shakhtar" un "Basel" mača uzvarētāju.

Eiropas līgas ceturtdaļfināli, 10. un 11. augusts

SpēleLaiksVārtu guvēji
Manchester United-Kobenhavn22:00
Inter-Bayer22:00
Shakhtar-Baselrīt 22:00
Wolves-Sevillarīt 22:00

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/

     [+] [-]

, 2020-08-10 15:58, pirms 4 gadiem
Nu ko,lieliska iespēja tikt pie Eiropas trofijas 🤔 cik zināms, Leverkūzenei mids šodien nebūs tas stiprākais.

     [+] [-]

, 2020-08-10 18:13, pirms 4 gadiem
Kopenhāgenas galvenais treneris guva savas komandas vienīgos vārtus tajā leģendārajā LV uzvarā pār Norvēģiju izbraukumā 1998.g. 3:1.