Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Marseļa sāk ar četriem gūtiem vārtiem, VAR Francijas čempionātā debitē ar pendeli

Agris Suveizda

Marseļa sāk ar četriem gūtiem vārtiem, VAR Francijas čempionātā debitē ar pendeli
Dimitrī Pajets gūst pirmos vārtus sezonā
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas futbola čempionāta jauno sezonu ar graujošu uzvaru sāka viena no medaļu kandidātēm Marseļas "Olympique", kas savā laukumā ar rezultātu 4:0 sakāva "Toulouse", kas vietu augstākajā līgā nosargāja pārspēlēs. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Dimitrī Pajets.

Kā jau tas sezonas pirmajās kārtās ierasts, abas komandas nespēlēja labākajos sastāvos. Marseļas "Olympique" no četriem Pasaules kausa finālistiem rezervē bija vienīgi Floriāns Tovēns, ārpus pieteikuma esot gan Stevam Mandandā un Adilam Ramī, gan kluba šīs vasaras pagaidām lielākajam pirkumam Dujem Čaletam-Caram. Savukārt "Toulouse" vēl nepalīdzēja dārgākais pirkums Firmins Mubele.

Jau no pirmajām minūtēm liels teritoriāls pārsvars piederēja Marseļas "Olympique", kas daudz kontrolēja bumbu un aktīvi uzbruka, taču reālus draudus sāncenšu vārtiem praktiski neradīja. Puslaika izskaņā viens no neprecīzajiem centrējumiem gan pārvērtās vārtu guvumā. Galvenais tiesnesis Rudī Bukē nepamanīja, kā Kelvins Amjāns nospēlē ar roku cīņā ar Valēru Žermēnu, taču jau pirmajā "Ligue 1" spēlē kopš ieviešanas talkā nāca video tiesneša asistenta sistēma jeb VAR. Bukē, noskatījies video, piesprieda 11 metru soda sitienu, kuru pārliecinoši realizēja Dimitrī Pajets (1:0).

Otrā puslaika vidū Pajets dubultoja pārsvaru. Buna Sars soda laukumā izspēlēja labu sieniņu ar Lukasu Okamposu un izdarīja spēcīgu sitienu pa vārtiem, bet Baptista Renē atvairītā bumba atleca pie Pajeta (2:0). Pamatlaika izskaņā marseļieši guva vēl divus vārtus un pilnībā izšķīra mača likteni. Vispirms Žermēns pēc teicamas Morgana Sansona tālās piespēles realizēja izgājienu viens pret vienu (3:0), bet dažas minūtes vēlāk pēc Džordana Amavī piespēles soda laukumā no vārtu priekšas iesita uz maiņu iznākušais Tovēns (4:0).

Ligue 1, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Marseille – Toulouse4:0 (1:0)Pajets 45'(11m)62' Žermēns 89' Tovēns 90'+2
Nantes – Monaco18:00
Angers – Nimes21:00
Lille - Rennes21:00
Montpellier - Dijon21:00
Nice - Reims21:00
St.-Etienne - Guingamp21:00
Lyon – Amiens16:00
Bordeaux – Strasbourg18:00
PSG – Caen22:00

     [+] [-]

, 2018-08-11 01:34, pirms 6 gadiem
Par pendeli gan tur varētu strīdēties.

     [+] [-]

, 2018-08-11 02:07, pirms 6 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Par pendeli gan tur varētu strīdēties.
ar VAR nedrīkst strīdēties