Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Debitantam Gaisam sezona beidzas pēc pirmās spēles

Juris Miņins
Juris Miņins

Debitantam Gaisam sezona beidzas pēc pirmās spēles
Deriuss Gaiss
Foto: Sipa USA/Scanpix

Pavisam neveiksmīgi Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona ir sākusies Vašingtonas "Redskins" pussargam Deriusam Gaisam, kurš jau pirmajā mačā ir guvis ceļgala savainojumu, kura dēļ viņš šosezon vairs nespēlēs.

Deriuss Gaiss Vašingtonas "Redskins" komandā nonāca pēc 2018. gada drafta, kur ASV galvaspilsētas klubs viņu izvēlējās otrajā kārtā ar kopējo 59. numuru, bet pirms tam viņš spēlēja Luiziānas štata universitātē, kļūstot par vadošo vienības pussargu.

Tiesa, Gaisa debitanta sezona noslēdzās daudz ātrāk nekā daudzi bija gaidījuši, proti, jau pirmās pirmssezonas spēles pirmajā ceturtdaļā. Pēc tam kā viņš bija veicis sešus skrējienus, pēdējā no tiem pussargs neveiksmīgi piezemējās uz zemes un, kā izrādījās vēlāk pamatīgi traumējis kreisās kājas ceļgalu, kuram bija fiksēts krusteniskās saites plīsums.

Līdz ar šo ziņu kļuva arī skaidrs, ka šosezon Deriuss Gaiss NFL mačos vairs nepiedalīsies.

Jāatzīst, ka Gaiss nebūt nebija vienīgais "Redskins" spēlētājs, kuram sezona ir beigusies, jo tāds pats liktenis piemeklēja balsta uzbrucēju Manasehu Gārneru.

Jāpiebilst, ka, lai arī viņš bija viens no labākajiem NCAA futbola pussargiem, vislielāko uzmanību viņš izpelnījās pēc NFL pirmsdrafta nometnes, kurā, pēc futbolista vārdiem, vienā no intervijām ar NFL kluba pārstāvjiem viņam tika jautāts vai viņam "patīk vīrieši", kā arī vai viņa māte "tirgo sevi". Līgas atbildīgās amatpersonas vēlāk arī veica izmeklēšanu par šiem vārdiem, taču neatrada nekādus pierādījumus, ka tas esot noticis.

Kā arī...

- Dezs Braients jau nākamnedēļ varētu ierasties Klīvlendas "Browns" nometnē, lai pārrunātu savas iespējas pievienoties komandai.

- Pitsburgas "Steelers" un Filadelfijas "Eagles" mačā tika fiksēta viena "defektīva" bumba, kurā spiediens bijis mazāks nekā prasīts noteikumos. Lai arī sākotēji tas var šķist sīkums, pēc nesen piedzīvotās "Defleitgeitas", kuras rezultātā četru maču diskvalifikāciju saņēma Toms Breidijs, NFL ļoti nopietni ir pievērsusies šim jautājumam un nosūtījusi bumbu atpakaļ ražotājam uz pārbaudēm.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports