Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Federers svin 100. uzvaru Vimbldonā, Nadals pirmais kvalificējas "ATP Finals"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers svin 100. uzvaru Vimbldonā, Nadals pirmais kvalificējas "ATP Finals"
Rodžers Federers. Foto: AFP/Scanpix

Astoņkārtējais Vimbldonas čempions Rodžers Federers (ATP 3.) atguvās pēc nesekmīga sākuma un ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 4:6, 6:1, 6:4, 6:4 pieveica Kei Nišikori (ATP 7.). Šveicietis piektdien pusfinālā sacentīsies ar divkārtējo Vimbldonas čempionu Rafaelu Nadalu (ATP 2.), kuram šodien 7:5, 6:2, 6:2 uzvara pret Semu Kveriju (ATP 65.).

Rodžers Federers mača sākumā neizturēja Kei Nišikori agresīvu uzbrukumu sēriju, kad japānis dominēja ar "forehand" sitieniem un jau pirmajā geimā izcēlās ar breiku. Federers drīz bija iedzinējos ar 0:2 un 0:40, kad trešajā geimā spēja atspēlēt visas trīs breikbumbas, nepieļaujot vēl lielāku deficītu.

Rodžers atspēlēšanās iespēju sagaidīja sestajā geimā, turklāt viņam bija iespēja uzbrukt Nišikori otrajai servei. Federers to neizdarīja, tiekot sodīts ar neatvairāmu Nišikori "backhand" sitienu pa kreiso līniju. Vairāk iespēju Federeram nebija, kas nozīmēja samierināties ar zaudējumu setā.

2. sets sākās ar varenu Federera ofensīvu. Viņš noturēja servi, pēc tam ar uzbrukumiem no abām pusēm nokārtoja "sauso" breiku, kam sekoja vēl viens ātrs serves geims. Federeram pirmajos trīs geimos 12:1 pārsvars punktos. Federers savas serves geimos ar problēmām nesaskārās, bet seta turpinājumā izcēlās ar vēl vienu breiku.

Nākamie divi seti bija vienādi. Nišikori atspēlēja vairākas breikbumbas, bet visas problēmas neatrisināja, tomēr tiekot nobreikots. Kei 3. setā nespēja atvairīt piekto breikbumbu (septītajā geimā), bet 4. setā tika salauzts ar sesto breikbumbu, kad devīto geimu pabeidza ar "forehand" autu. Federers pēc tam ar "sauso" geimu izservēja maču. Japānim pēdējos divos setos kopā bija tikai viena breikbumba, kuru Federers ar labu pirmo servi atvairīja 3. seta pēdējā geimā.

Federers pārsvaru savstarpējo maču bilancē pret Nišikori palielināja līdz 8-3. Federers 45. reizi iekļuva "Grand Slam" pusfinālā, Vimbldonā tik tālu tiekot 13. reizi. Abi ir rekordi.

Federers šodien guva 100. uzvaru Vimbldonā, kļūstot par pirmo tenisistu, kurš kādā no "Grand Slam" turnīriem sakrājis tik daudz uzvaru. Otrais labākais sasniegums ir Džimija Konorsa 98 uzvaras "US Open".

Federers šodien arī kļuva par visu laiku zālāja uzvarām bagātāko spēlētāju. Viņam ir 186 uzvaras, par vienu mazāk ir Konorsam. Federers turpina cīņu par vēl diviem Konorsa rekordiem, kurus šogad vēl nevar pārspēt. Konorsam ir 1274 uzvaras un 109 tituli, bet Federeram 1221 uzvaras un 102 tituli.

Rafaelam Nadalam vajadzēja piecas setbumbas trīs dažādos geimos, lai pieliktu punktu 1. setam mačā pret Semu Kveriju. Amerikānis trīs setbumbas atspēlēja savas serves geimā pie rezultāta 3:5, kad izcēlās ar eisu, "dropšotu" un neatvairītu pirmo servi. Kverijs ceturto setbumbu atspēlēja nākamajā geimā uzņemšanā ar uzbrukumu spāņa otrajai servei. Kverijs atguva breiku, bet pie 5:5 ilgā geimā vēlreiz tika nobreikots.

Kverijs ar pirmo servi atspēlēja trīs breikbumbas un pirmo servi trāpīja arī ceturtās breikbumbas izspēlē, kad viņam nesekmīgs "volley" izpildījums, un Rafa izskrēja pie tīkla, ar apvedošo sitienu noorganizējot Kverijam autu. Otro reizi servējot par uzvaru setā, Nadals 12. geimā atspēlēja trīs breikbumbas – divas ar eisiem un vienu ar diagonālo "forehand" sitienu pretkustībā. Nadals tūlīt realizēja piekto setbumbu, Kverijam atpakaļceļa nebija.

Nadalam pret Kveriju tagad ir 5-1 bilance. Šodienas panākums viņam ļāva 36. reizi sasniegt "Grand Slam" pusfinālu. Vimbldonā viņam tas izdevies septīto reizi. Nadals pēc šodienas uzvaras kļuva par pirmo tenisistu, kurš kvalificējies "ATP Finals" – turnīram, kurā Nadals nekad nav uzvarējis.

Šodien ceturtdaļfinālā uzvarēja arī Roberto Bautista Aguts, kurš pirmoreiz iekļuva "Grand Slam" pusfinālā. Nadala panākums dažas stundas vēlāk deva jaunu ierakstu Spānijas tenisa vēsturē – Vimbldonā pirmoreiz divi spāņi tikuši pusfinālā.

Nadalam ir 24-15 pārsvars pret pusfināla sāncensi Federeru, kuru viņš jūnijā ar 6:3, 6:4, 6:2 pieveica "French Open" pusfinālā, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju. Federers sērijas laikā visas uzvaras guva uz "hard" seguma. Savukārt uz zālāja abi sacentušies tikai trīs reizes, visas bijušas Vimbldonas finālos. Federers uzvarēja 2006. un 2007. gadā, bet Nadals bija pārāks 2008. gadā.

Vimbldona 2019, vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (21) David Goffin6:4 6:0 6:2
(2) Roger Federer – (8) Kei Nishikori4:6 6:1 6:4 6:4
(3) Rafael Nadal – Sam Querrey7:5 6:2 6:2
(23) Roberto Bautista Agut – (26) Guido Pella7:5 6:4 3:6 6:3

  +2 [+] [-]

, 2019-07-11 00:05, pirms 5 gadiem
Lielais TRIJNIEKS kā parasti GRAND SLAM pusfinālos! Punktu sistēma tenisā ir perfekti atstrādāta, ka spēcīgākie rangā gandrīz vienmēr ir labākie arī Grand Slam! Šoreiz finālā būs Federers-Džokovičš.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-11 05:44, pirms 5 gadiem
sandza rakstīja: Lielais TRIJNIEKS kā parasti GRAND SLAM pusfinālos! Punktu sistēma tenisā ir perfekti atstrādāta, ka spēcīgākie rangā gandrīz vienmēr ir labākie arī Grand Slam! Šoreiz finālā būs Federers-Džokovičš.
Federers pret Samuraju nospēlēja vienu labu setu. Pret Nadalu ar to būs par maz.

     [+] [-]

, 2019-07-12 09:18, pirms 5 gadiem
Par kārtējo Nadala uzvaru pār šveicieti un divu patieso gladiatoru finālu!