Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Džokovičs ceturto reizi spēlēs Vimbldonas finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs ceturto reizi spēlēs Vimbldonas finālā
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Par Vimbldonas pirmo finālistu piektdienas pēcpusdienā kļuva pagājušā gada čempions Novaks Džokovičs. Esot tālu no sava labākā līmeņa, ranga līderis pusfinālā tik un tā spēja uzvarēt trīs setos, ar rezultātu 7:6(2), 6:4, 6:4 pieveicot Rišāru Gaskē.

Novaks Džokovičs jau pirmajā uzņemšanas reizē, pateicoties dominēšanai garajās izspēlēs, ieguva breiku, izvirzoties vadībā ar 2:0. Ranga līderis pēc tam sāka spēlēt ļoti pavirši, uzreiz atdodot pārsvaru. Džokovičs ļoti bieži pretiniekam ļāva uzbrukt ar viņa labāko sitienu, un Rišārs Gaskē to darīja produktīvi. Francūzis tieši ar "backhand" sitienu atguva breiku.

Pēc diviem agriem breikiem 1. seta turpinājumā geimos uzvarēja servētāji. Džokovičam pirmajos septiņos geimos bija deviņas nepiespiestās kļūdas, kamēr Gaskē neviena! Francūzis teicami spēlēja uzbrukumā, bet Džokovičs bija tālu no sava labākā tenisa. Taču tas viņam netraucēja uzvarēt setā, to izdarot ar taibreika palīdzību. Džokovičs taibreikā palielināja apgriezienus, sagaidīja dažas pretinieka kļūdas un uzvarēja ar graujošu 7:2.

Ar to arī mačs būtībā bija galā. Gaskē bija ļoti svarīgi uzvarēt 1. setā, taču tas neizdevās. Esot iedzinējos, turklāt ar lielāku noguruma fonu, spēlēt pret Džokoviču un mēģināt uzvarēt bija neiespējamā misija. Džokovičs arī 2. setā ieguva agru breiku, to nodrošinot ar diagonālo apvedošo sitienu. Serbijas tenisists šoreiz breiku nostiprināja. Jāatzīmē arī tas, ka Novaks tagad darbojās krietni labāk nekā 1. setā, bet Gaskē līmenis kritās.

Gaskē trešajā geimā ar veiksmīgu spēli pie tīkla novērsa otro breiku jeb 0:3 deficītu, bet nākamajā geimā viņam parādījās cerību stariņš divu breikbumbu izskatā. Džokovičs abas atspēlēja ar lielisku servēšanu un agresīvu uzbrukumu, saglabājot pārsvaru – 3:1. Džokovičs drīz atsāka spēlēt vāji, bet ar seta sākumā iegūto breiku viņam pietika, lai uzvarētu arī 2. setā – 6:4.

Pat pēc nokļūšanas iedzinējos ar 0-2 Gaskē neizkāra balto karogu un cīnījās līdz galam. Džokovičam turpinot spēlēt nepārliecinoši, Gaskē pretī turējās gana sīvi, tiesa, arī 3. setu nācās zaudēt. Arī šoreiz Gaskē ātri nokļuva iedzinējos ar breiku. Tas notika jau trešajā geimā, kuru Rišārs pabeidza ar "backhand" kļūdu. Džokovičs arī šoreiz otro breiku iegūt nemaz nemēģināja (priekšpēdējā geimā uzņemšanā ignorētas divas mačbumbas), tik vien paveica, ka uzvarēja savas serves geimos, visā mačā svinot uzvaru ar rezultātu 7:6(2), 6:4, 6:4. Piebilstams, ka Džokovičam mača gaitā bija problēmas ar kreiso plecu, saņemot ārstu palīdzību.

Džokovičs Gaskē uzvarēja desmito reizi pēc kārtas, savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 12-1. Džokovičs Vimbldonas finālā spēlēs ceturto reizi (2-1), bet visos "Grand Slam" turnīros kopā viņam svētdien būs 17. fināls (8-8). Tikmēr Gaskē zaudējis visus trīs "Grand Slam" pusfinālus. Viņš soli no fināla palika arī 2007. gadā Vimbldonā un 2013. gadā "US Open", trīs setos piekāpjoties attiecīgi Rodžeram Federeram un Rafaelam Nadalam.

"Grand Slam" finālu līderi

VTenisistsValstsSk.
1.Rodžers FederersŠveice26
2.Rafaels NadalsSpānija20
3.Ivans LendlsČehija19
4.Pīts SamprassASV18
5.Rods LeiversAustrālija17
Novaks DžokovičsSerbija17
7.Kens RouzvolsAustrālija16
Bjerns BorgsZviedrija16
9.Bils TildensASV15
Rojs EmersonsAustrālija15
Džimijs KonorssASV15
Andrē AgasiASV15

  +1 [+] [-]

, 2015-07-10 18:42, pirms 9 gadiem
Pusfinālā koeficiens 1.04... Tas ir vnk monstruāli!

     [+] [-]

, 2015-07-10 23:55, pirms 9 gadiem
Džokovičs, visu laiku labākais tenisists.
Leģendu, leģenda!