Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Isneram vēsturiska uzvara Ņūportā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Isneram vēsturiska uzvara Ņūportā
Džons Isners
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Ņūportas ATP „World Tour 250” sērijas turnīrs uz zāles seguma noslēdzies ar amerikāņa Džona Isnera uzvaru. Finālā Isners divos setos ar 6:4, 7:6(6) pieveica Beļģijas sportistu Olivjē Rohusu. Isneram šodien izdevies izcīnīt otro vienspēļu titulu ATP līmenī.

Pērn Ņūportā uzvarēja Mārdijs Fišs. ASV pirmais numurs titulu aizstāvēt nebija ieradies, tā vietā izvēloties palīdzēt izlasei Deivisa kausa mačos pret Spāniju. Otrais pagājušā gada finālists, beļģis Olivjē Rohuss, gan bija ieradies uzspēlēt arī šoreiz. Un, tāpat kā pirms gada, arī tagad tika līdz finālam. Tajā viņa pretinieks bija Džons Isners.

Pirmajā setā Isners dominēja pie savas serves, pretiniekam vienīgo breika iespēju dodot devītajā geimā, kurā lielais Džons servēja par uzvaru setā. Atspēlējis breikbumbu, Isners setam pielika punktu ar 6:3. Otrajā setā Isneram septītajā geimā bija divas breikbumbas. Pirmās izspēlē Džonam elementārā situācijā kļūda, raidot bumbiņu tīklā, bet otrās izspēlē lieliski nospēlēja Rohuss, amerikāni apspēlējot ar apvedošo sitienu pa līniju.

Divus geimus vēlāk ar teicamu apvedošo sitienu izcēlās Isners, iegūstot trešo breikbumbu setā. Rohuss labi uzbruka un atspēlējās. Rohuss nākamajā geimā uzvarēja pirmajās divās izspēlēs (5:4, 30:0), nokļūst divu punktu attālumā no trešā seta. Isners labi saservēja un noturēja servi. 11. geimā Rohuss atspēlēja kārtējās divas breikbumbas, bet otrajā partijā viss izšķīrās taibreikā. Tajā Isners punktu mačam pielika ar trešo mačbumbu, ieservējot savu 18. eisu – 8:6.

26 gadus vecajam un 206 cm garajam Isneram izdevies izcīnīt otro ATP vienspēļu titulu. Iepriekšējais iegūts pagājušā gada sākumā Jaunzēlandē. Par uzvaru Isners nopelnījis 250 ranga punktus un 76 500 dolāru prēmiju, bet 30 gadus vecais Rohuss aizstāvējis pirms gada izcīnītos 150 punktus un tiks pie 40 300 dolāru lielas prēmijas. Jāpiebilst, ka Isners kļuvis par pirmo tenisistu, kurš Ņūportas 35 gadu ilgajā vēsturē kļuvis par čempionu, būdams izlikts ar pirmo numuru.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +3 [+] [-]

, 2011-07-10 23:08, pirms 13 gadiem
Zel, ka Ernests vot sados turniros tiesi necensas atkal atgut uzvaras garsu, ja atceramies uzvaras tiesi sakas pec sada ranga turniriem kur nospeleja veiksmigi Finals un Uzvara! Sda turnira kura top100 sportisi ir retums un ja vel nestarte Deivisa kausa, tad kapec nee, bet nu ceram, ka sogad vel kaut ko ari dzirdesim no musu vieniga viriesu parstavja!

  +3 [+] [-]

, 2011-07-10 23:18, pirms 13 gadiem
Isners, iespējams, ir otrais visvairāk progresējušais tenisists aiz Novaka Džokoviča. Tas, protams, subjektīvi, un tomēr.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-10 23:29, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Isners, iespējams, ir otrais visvairāk progresējušais tenisists aiz Novaka Džokoviča. Tas, protams, subjektīvi, un tomēr.
Kads sakars? Ranga un spele ir kritums, paskaties, ka sogad Fish valle, sobrind ATP 8 vieta Djoko un Mardijs sogad ir progresejusakie
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-11 00:00, pirms 13 gadiem
Ja skatas, kurs sanems balvu, tad vienozimigi tas bus Raonics, bet nu es palieku pie sava Mardijs uz Karjeras beigam spele fantastiski!